Έξυπνες και εύκολες συμβουλές για να δημιουργήστε το πιο χαρούμενο σπίτι

Κάθε ευτυχισμένη κατοικία έχει πολλά κοινά βασικά πράγματα. Πόσα από αυτά έχετε;

Σύμφωνα με έρευνα της αρχιτεκτονικής εταιρείας, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες αισθάνονται απογοητευμένοι  στο σπίτι τους, πάνω από το ένα τρίτο παραδέχτηκε ότι το σπίτι τους έκανε πραγματικά να αισθάνονται λυπημένοι. Δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό και ζεστό σπίτι, όπου είστε ευτυχείς να χαλαρώσετε, είναι κρίσιμο για τη ψυχική σας υγεία και ευημερία.

Ωστόσο, με το ήμισυ των ενήλικων να είναι δυσαρεστημένοι με τα σπίτια τους, είναι σαφές ότι η δημιουργία ενός ευτυχισμένου σπιτιού δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο σπίτι σας μια γενική ανακαίνιση.

Οι καλύτερες ιδέες και μυστικά διακόσμησης ενιαίου σαλονιού για ένα πολυλειτουργικό, οικογενειακό χώρο

Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως

Ένα θλιβερό, σκοτεινό σπίτι θα κάνει κάποιον να αισθάνεται μελαγχολικός. Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως που μπαίνει στο σπίτι σας κάνοντας κάτοπτρα δίπλα στα παράθυρα για να βοηθήσετε να μπει περισσότερο φως γύρω στο δωμάτιο.

Για να κρατήσετε το σπίτι σας συναισθηματικά ζεστό το βράδυ επενδύστε σε άφθονο φωτισμό. Οι λαμπτήρες στις πλαϊνές πλακέτες, ακόμα και μια λάμπα αλογόνου, θα βοηθήσουν να αποφευχθούν αυτά τα μουντά συναισθήματα του Ιανουαρίου.

Προσθέστε άφθονο αποθηκευτικό χώρο

Υλικά αγαθά. Είναι ο οπαδός της ζωής όλων. Είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσετε μια χαλαρή ευτυχισμένη ζωή αν κάθε δωμάτιο έχει γεμίσει κάθε γωνία. Αν τα έχετε όλα ταξινομημένα όμως μπορείτε να έχετε έναν γαλήνιο χώρο που είναι υπέροχος για το μάτι, αλλά χωρίς να χρειάζεται να απαλλαγείτε από όλα τα πολύτιμα αντικείμενά σας. Τα κρυφά ντουλάπια, τα έξυπνα ράφια, οι καλά οργανωμένες σοφίτες και οι σωστά σχεδιασμένες κουζίνες εξασφαλίζουν ότι όλα μπορούν να έχουν μια θέση και ότι όλα μπορούν να είναι στη θέση του, μειώνοντας μαζικά το άγχος σας.

Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα έπιπλα. Οι λάμπες είναι υπέροχες. Τα μαξιλάρια μπορεί να είναι χαριτωμένα. Αλλά κάθε σπίτι χρειάζεται κάτι που μεγαλώνει για να της δώσει μια αίσθηση ζωής. Και δεν μιλάμε για ένα σκονισμένο ψεύτικο φυτό για να παραμελήσουμε. Βιοφιλία ζωντανά λουλούδια μπορούν να το κάνουν την διαφορά. Μπορεί να μην το έχεις με τα φυτά, αλλά κάτι βιολογικό θα κάνει πάντα έναν χώρο να δείχνει  πιο ζωντανός και χωρίς να θέλεις να αποκτήσεις όλα τα επιστημονικά στοιχεία για σένα, τα πραγματικά φυτά κάνουν την ατμόσφαιρα καθαρότερη.

Επενδύστε σε ένα άνετο καναπέ

Αυτό είναι το σπίτι σας, όχι αίθουσα αναμονής γιατρού. Γι ‘αυτό ξεχάστε όλα αυτά τα high-end, αιχμηρά καθίσματα. Μπορεί να φανεί χαλαρό στο showroom, αλλά τα σπίτια είναι για χαλάρωση, βάζοντας τα πόδια επάνω, επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες. Ένας ζεστός άνετος καναπές κυριολεκτικά σας δίνει μια αγκαλιά στο τέλος μιας σκληρής ημέρας. Επιλέξτε το λευκό ή κρεμ καναπέ, αλλά να επιμείνετε στο σημαντικό παράγοντα της άνεσης και έτσι μια ήσυχη νύχτα με τα πόδια σας επάνω πολύ εύκολα να μετατραπεί σε δύσκαμπτη ημέρα στο γραφείο.

Μεταμορφώστε το κρεβάτι σας σε ένα άνετο καταφύγιο

Τίποτα δεν αντικαθιστά έναν καλό ύπνο. Ένας κακός νυχτερινός ύπνος όχι μόνο θα σας αφήσει δυσαρεστημένους, αλλά και κουρασμένους. Επενδύστε σε ποιοτικά στρώματα, κλινοσκεπάσματα που είναι τόσο πολυτελή όσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, και θα ξυπνήσετε ανανεωμένοι για να αναλάβετε κάθε υποχρέωση.

Κάντε μια δήλωση με ένα εστιακό σημείο αναφοράς

Είτε πρόκειται για ένα τεράστιο έργο τέχνης, γιγαντιαίο αγγείο, έξυπνο εξώφυλλο διακοπών ή καρέκλα σχεδιαστών για τον οποίο έχετε επενδύσει, το λαμπρό αυτό κομμάτι θα γίνει αντιληπτό. Τα κομμάτια των δηλώσεων παρέχουν εξαιρετικές εκκινήσεις συνομιλιών, προσθέτουν προσωπικότητα και δίνουν σε ένα δωμάτιο σε ένα πολύ σημαντικό σημείο εστίασης.

Κάτι που σε κάνει να χαμογελάς

Ξέρουμε, ξέρουμε, το όνειρό σας είναι να έχουμε κάπου που θα χαρίσουν οι σελίδες ενός γυαλιστερού περιοδικού. Κάπου έτσι «τέλεια» ότι κάθε μαξιλάρι είναι διατεταγμένο συμμετρικά, κάθε κομμάτι των επίπλων έξυπνα προέρχεται και το όλο σχέδιο δημιουργεί μια όμορφη εικόνα. Αλλά ειλικρινά, ποιος θέλει να ζήσει έτσι; Είναι το περίεργο, απροσδόκητο πράγμα που ρίχνει τα πράγματα μακριά από το θόρυβο που δίνουν σε ένα χώρο αληθινή προσωπικότητα. Δοκιμάστε κάτι τραχύ στο μείγμα σας και είστε εγγυημένα ένα σπίτι που είναι ζεστό και φιλόξενο. Απλά γράψτε “ευτυχισμένο σπίτι” και είστε ήδη στο δρόμο σας για εκεί.

Κάντε χώρο για συναισθηματικά στοιχεία

Είναι το σπίτι σου, έτσι; Και έχετε μια οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι φέρνουν την τέχνη τους στο σπίτι από το σχολείο. Έχετε στιγμιότυπα που σας υπενθυμίζουν ευχάριστες διακοπές. Είχατε ένα υπέροχο γάμο που δεν θέλετε να ξεχάσετε. Το μωρό σας παίρνει μια ιδιαίτερα καλή φωτογραφία. Έχετε ένα παλιό πάθος για κιτς, ή μια συλλογή που δεν θέλετε να αποχωριστείτε. Νέα ματιά, αυτό δίνει στο σπίτι σας την καρδιά του.

Έχετε ένα κατοικίδιο ζώο

Ίσως η καλύτερη συμβουλή μας…Αν δεν έχετε σκύλο ή γάτα στο σπίτι σας, ίσως είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε το δικό σας κατοικίδιο. Τα κατοικίδια μπορούν να σας κάνουν να χαμογελάσετε μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά.

Κάντε το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών υπενθυμίσεων για τα πράγματα που αγαπάτε. Κρεμάστε ένα πινάκα φελλού για φωτογραφίες ή δημιουργήστε ένα πίνακα αφιερωμένο στα αγαπημένα σας ψευδώνυμα. Εμπιστευτείτε μας θα κάνουν το σπίτι σας λίγο πιο ξεχωριστό.

«Οι επιλογές σχεδιασμού στο σπίτι έχουν συνήθως οδηγήσει σε αισθητική και τάσεις, αλλά η τάση είναι υπερτιμημένη – πρέπει να επικεντρωθούμε στις ατομικές μας ανάγκες και στις ανάγκες των ανθρώπων που ζούμε». «Όταν πρόκειται για τη βελτίωση της ευτυχίας στο σπίτι, οι μικρές βελτιώσεις που μεγιστοποιούν και προσωποποιούν το χώρο σας μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο. Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να είμαστε χαρούμενοι, σχεδιάζοντας τα σπίτια με ευελιξία στο μυαλό μας ».

 

 

 

 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.