Οι καλύτερες ιδέες και μυστικά διακόσμησης ενιαίου σαλονιού για ένα πολυλειτουργικό, οικογενειακό χώρο

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα καθιστικό ενιαίας διαρρύθμισης που είναι άνετο, αλλά και να συνδέεται άψογα με το υπόλοιπο σπίτι σας.

Ψάχνετε για ιδέες ενιαίου χώρου για σαλόνι; Το ενιαίο σαλόνι έχει γίνει σιγά-σιγά μέρος της καθημερινότητάς μας, από ένα γραφείο στο σπίτι μέσα σε ένα σαλόνι σε μια κουζίνα-δείπνο.

Αυτοί οι χώροι θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένοι και ικανοί να αξιοποιούν το καλύτερο από το συνολικό δωμάτιο στη λειτουργία τους. Οι έξυπνες ιδέες διακόσμησης και στυλ θα κρατήσουν τους χώρους να φαίνονται ξεχωριστοί αλλά απρόσκοπτοι.

Εύκολοι τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο

Ακούγεται περίπλοκο; Μην φοβάστε, καθώς δεν έχουμε καταρτίσει τις κορυφαίες συμβουλές μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ανοιχτό χώρο σας, χωρίς να σπάσετε τον προϋπολογισμό σας. Θα είναι η ζήλια των φίλων και της οικογένειάς σας.

Εκπλήξτε την ψευδαίσθηση ενός καταπληκτικού τοπίου με τοίχο χαρακτηριστικών φωτοταπετσαριών. Μια τοιχογραφία που απεικονίζει ένα καταπράσινο δάσος ή λιβάδι μπορεί να σας βοηθήσει να καλωσορίσετε το πράσινο του κήπου, προσθέτοντας την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου. Δώστε στο χώρο μια ακόμα βοτανική αίσθηση με πολυτελή πράσινη ταπετσαρία βελούδου και μια σειρά φυτών εσωτερικού χώρου.

Μερικώς διαιρέστε ένα χώρο ανοιχτού σχεδίου με μια κεντρική στήλη. Μέσα σε αυτό το διαχωριστικό τοίχωμα προστίθενται εύχρηστα ράφια  για την παροχή επιπλέον αποθηκευτικού χώρου. Αυτό βοηθά επίσης να προσθέσετε μια διακοσμητική πινελιά στη διακόσμηση του καθιστικού.

Μην αφήσετε την ηλικία του σπιτιού σας να σας αποτρέψει από τις σύγχρονες διακοσμήσεις. Τα τυπικά μπροστινά δωμάτια σε παλαιότερες ιδιότητες μπορούν συχνά να αισθάνονται σκοτεινά και κλειστά, οπότε ρίχνουμε τοίχους για να σχηματίσουμε ένα ενιαίο σαλόνι είναι μια δημοφιλής επιλογή.

Η αφαίρεση ενός τοίχου μεταξύ των δωματίων προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για τον χώρο και βελτιώνει το φως στις κατοικίες και τις βεράντες ιδιαίτερα.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε εργασία φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό μηχανικού και να ερευνήσετε τις απαιτούμενες άδειες.

Χρησιμοποιήστε έντονες εκτυπώσεις και μοτίβα σε χώρους ζώνης. Χρησιμοποιήστε γραφικά σχήματα και δυνατές γραμμές για να ορίσετε περιοχές ενός ανοιχτού χώρου. Προσπαθήστε να αλλάξετε το δάπεδο για να βοηθήσετε στην περαιτέρω διαχωρισμό των χώρων. Επιλέξτε ένα χαλί για το κύριο σαλόνι και το laminate για γειτονικούς χώρους κουζίνας ή διάδρομο. Χαρακτηρισμένα χαλιά μπορούν να προσθέσουν στο βλέμμα και να προσθέσουν πιο σαφή ζώνη ορισμού.

Δεν έχουν όλα τα σπίτια οριζόντια διάταξη οροφής και μονόχωρα πατώματα. Επισημάνετε αυτές τις λειτουργίες δημιουργώντας έξυπνες αποθηκευτικές ζώνες και ζώνες έξω από το κουτί. Παίξτε με τα επίπεδα. Να είστε δημιουργικοί με τις ψηλές οροφές και να δημιουργείτε ένα ημιώροφο για να λειτουργείτε ως πρόσθετος χώρος διαβίωσης – όπως ένα γραφείο στο σπίτι ή ένα υπνοδωμάτιο φιλοξενουμένων. Χρησιμοποιώντας μια πανοραμική χρωματική παλέτα θα συμβάλει στη σύνδεση των περιοχών μαζί.

40 Εκπληκτικές ιδέες με ευάερα και άνετα ρουστίκ σαλονάκια για έμπνευση

Η ζωντανή ζωή είναι μια μεγάλη επιλογή, καθώς η κοινωνική διάσταση είναι τέλεια για την οικογενειακή αλληλεπίδραση. Σχεδιασμένες ζώνες για καναπέδες, φαγητό και εργασία για να διατηρηθεί το δωμάτιο οργανωμένο. Χρησιμοποιήστε μαλακές υφές και ήρεμα χρώματα για να δημιουργήσετε μια  φιλόξενη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Ρυθμίστε το δωμάτιό σας γύρω από ένα μεγάλο παράθυρο ή γαλλικές πόρτες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φυσικό φως.

Σκεφτείτε τις φυσικές πηγές φωτός για να βεβαιωθείτε ότι η αίθουσα παραμένει φωτεινή. Η αξιοποίηση του φυσικού φωτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε ένα δωμάτιο ζωντανό και φρέσκο και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος  από ό, τι στην πραγματικότητα.

Ξεχωρίστε το καθιστικό ενός ανοιχτού χώρου με προσεκτική τοποθέτηση επίπλων. Το πλεονέκτημα ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου είναι ότι ο καθένας μπορεί να περάσει χρόνο μαζί χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Όχι μόνο αυτό, αλλά καθώς υπάρχει άμεση πρόσβαση στον κήπο, τα παιδιά μπορούν με ευκολία να βγουν  έξω για να πάρουν λίγο φρέσκο αέρα.

Η ομορφιά του ενιαίου χώρου καθιστικού είναι η αίσθηση του χώρου, διατηρώντας τη διάθεση όσο το δυνατόν πιο φωτεινή και ευάερα. Ένας φεγγίτης είναι η ιδανική λύση για μονόχωρους χώρους. Οι προβολείς έχουν μια καθαρή, σύγχρονη αίσθηση που προσθέτει στην ατμόσφαιρα.

Βελτιστοποιήστε το καθιστικό ενιαίας διαρρύθμισης, σχεδιάζοντάς το να ρέει απρόσκοπτα σε έναν παρακείμενο υπαίθριο χώρο. Εξετάστε τις πόρτες από τοίχο σε τοίχο, από το δάπεδο μέχρι την οροφή – θα διευρύνουν το δωμάτιό σας και θα βελτιστοποιήσουν το φως. Κάντε τη μετάβαση από μέσα προς τα έξω χωρίς να χρωματίζετε το εσωτερικό δάπεδο με το εξωτερικό δάπεδο. Επιλέξτε μια παλέτα διακόσμησης που συμπληρώνει τον κήπο και τοποθετήστε όλα τα έπιπλα σας για να πάρετε τις απόψεις, ώστε να είναι εύκολο να επιβλέπει τα μικρά όταν είναι έξω.

42 Chic σκανδιναβικά σαλονάκια που κλέβουν την παράσταση

Χρησιμοποιήστε έναν γωνιακό καναπέ για να ορίσετε την περιοχή καθισμάτων σε έναν πολυλειτουργικό ενιαίο χώρο και προσθέστε μια αίσθηση οικειότητας σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Δημιουργήστε ένα άνετο καταφύγιο και τοποθετήστε ένα χαλί και ένα τραπέζι του καφέ στο κενό που δημιουργείται μπροστά από τον καναπέ για να δώσετε μια φιλική, πιο ζεστή αίσθηση. Για να ενισχύσετε περαιτέρω τη ζεστή διάθεση και να δημιουργήσετε μια άνετη αίσθηση, βάψτε τον τοίχο σε αυτή την περιοχή πιο σκούρα από εκείνη που χρησιμοποιείται στο υπόλοιπο δωμάτιο. Το χαλαρό χρώμα πίσω από τον καναπέ βοηθά να το ενισχύσει και να το κάνει ακόμα πιο φιλόξενο.

Τα σαλόνια προορίζονται για να ζήσετε όμορφα και άνετα μέσα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι αυτός που όλοι στην οικογένεια θα απολαύσουν.

Όπου δύο δωμάτια συνδέονται αλλά δεν είναι εντελώς ανοιχτά, δημιουργήστε ροή βάφοντας την ίδια απόχρωση. Ένα σχέδιο ουδέτερου χρώματος επιτρέπει την ελευθερία να τονίζει τις αλλαγές χρησιμοποιώντας αξεσουάρ, δίνοντας σε κάθε δωμάτιο τη δική του προσωπικότητα χωρίς τον κίνδυνο κορεσμού. Μετατρέψτε ένα χώρο ανοιχτού σχεδίου σε ένα λειτουργικό καθιστικό με σαφείς ζώνες για χαλάρωση και δείπνο.

Ένα ενιαίο σαλόνι λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε ένα μικρό σπίτι, καθώς με το σπάσιμο των τοίχων, μπορείτε να κάνετε ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Αν σας αρέσει η διασκέδαση, συνιστούμε να τοποθετήσετε το τραπέζι και τις καρέκλες σας στο παράθυρο με το πιο πολύ φως. Επιλέξτε έπιπλα που μπορούν να διπλασιαστούν όπως λένε ένα γραφείο ή μια βιβλιοθήκη. Και κρατήστε το χρώμα στο ελάχιστο, επισημαίνοντας μόνο ένα βασικό κομμάτι επίπλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνες: Pinterest

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.