Τεχνοτροπία με σφουγγάρι

Η τεχνοτροπία με το σφουγγάρι είναι η πιο γνωστή από όλες τις τεχνοτροπίες, οι περισσότεροι την θεωρούν την πιο εύκολη, όμως και εδώ πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Καταρχήν και εδώ πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή των χρωμάτων, έτσι για να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνουμε σωστό δέσιμο των χρωμάτων.Στην τεχνοτροπία αυτή συνήθως το κάτω χρώμα είναι η ανοιχτή απόχρωση και η πάνω η σκουρόχρωμη.
Το καλό με αυτή την τεχνοτροπία είναι ότι όσο μεγάλη και αν είναι η επιφάνεια που θα περάσουμε , αυτή συνήθως δεν είναι κουραστική.
Εδώ λοιπόν, εκτός των απαραίτητων εργαλείων , θα χρειαστούμε επιπλέον ένα σφουγγάρι συνήθως για πολύ καλλίτερα αποτελέσματα ένα φυσικό. Βάφουμε λοιπόν καταρχήν τον τοίχο με το ανοιχτό χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά Στη συνέχεια βρέχουμε το σφουγγάρι και το στύβουμε, έπειτα το βουτάμε στο δεύτερο χρώμα τον ζελέ τεχνοτροπίας δηλαδή, και περνάμε ταμπονάροντας ή με κυκλικές κινήσεις τον τοίχο. Σημαντικό είναι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το σφουγγάρι να είναι νωπό και με μικρή ποσότητα χρώματος. Όσο πιο πολύ κατορθώσουμε να σβήσουμε, αρμονικά και φυσικά, τα σχήματα που δημιουργεί το σφουγγάρι, μέσα στο γενικό φόντο του πρώτης απόχρωσης που βάψαμε τον τοίχο, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.Σημαντικό είναι πριν κάνουμε την τεχνοτροπία είναι να κάνουμε μια μικρή δοκιμή σε μία γωνία του τοίχου ή σε ένα κομμάτι χαρτόνι για να δούμε πως θα πάει το χέρι μας Ενδιαφέρουσες παραλλαγές της ίδιας τεχνικής, μπορούμε να κάνουμε με μία μονο απόχρωση ή και με περισσότερες από δύο (τριχρωμία , τετραχρωμία).

 

2023 texnotropieskaidiakosmisi.com