Βεϊγκέλια ή Μηλίτσα: Ένα ανθεκτικό φυτό με ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία για τον κήπο σας

Βεϊγκέλια ή Μηλίτσα: Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο θάμνο με ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία. Έχει πλαγιόκλαδη τάση ανάπτυξης και ανάλογα με την ποικιλία φτάνει σε ύψος τα 1,8 με 3μέτρα. Διαθέτει πλούσιο φύλλωμα σε σκούρο πράσινο χρώμα με ή χωρίς λευκή περιφέρεια στα φύλλα της. Η ανθοφορία της είναι εντυπωσιακή καθώς το φυτό καλύπτεται με πολυάριθμα κωδωνοειδή άνθη, σε χρώματα κόκκινο, λευκό, μωβ και ροζ. Η ομορφιά της σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα και την ικανότητα μόρφωσης της σε σφαιρικό σχήμα την καθιστούν πολύ αγαπητή στην κηποτεχνία.

Ιδανικό φυτό για…Προσθήκη χρώματος σε κήπους με μεμονωμένες φυτεύσεις και δημιουργία φραχτών. Είναι  καλή επιλογή και για παραθαλάσσιες φυτεύσεις.

Γκαϊλάρδια, ένα απίθανο φυτό με όμορφα πορτοκαλί λουλούδια για γλάστρα ή τον κήπο σας

Θέση:

Κατάλληλες οι ηλιόλουστες και ημισκιερές θέσεις. Ιδανικά, καλό είναι να αποφεύγει την άμεση έκθεση στον ήλιο του μεσημεριού.

Θερμοκρασία:

Είναι φυτό εξαιρετικά ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες επιβιώνοντας μέχρι και στους – 20 °C.

Χώμα:

Αναπτύσσεται στα περισσότερα χώματα, με ιδανικά τα  υγρά, γόνιμα εδάφη  με καλή αποστράγγιση.

Πότισμα:

Έχει μέτριες με χαμηλές απαιτήσεις σε νερό.

Λίπανση:

Μία φορά τον χρόνο στα τέλη του Χειμώνα με αρχές Άνοιξης χρησιμοποιούμαι ένα κανονικό πλήρες λίπασμα για την ανθοφορία της. Πριν την φύτευση μπορούμε να τοποθετήσουμε κομπόστ για την καλύτερη ανάπτυξή της.

Κλάδεμα:

Αφαιρούμαι τους ξερούς βλαστούς και άνθη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, μιας και με αυτόν τον τρόπο ευνοείται η ανθοφορία της. Κλαδεύουμε μετά την άνθηση της για την διατήρηση του σχήματος και αραίωση του φυτού με αφαίρεση παλαιών και αδύναμων βλαστών. Είναι φυτό που αντιδρά θετικά σε αυστηρό κλάδεμα ανανέωσης.

Πολλαπλασιασμός:

Γίνεται κυρίως με μοσχεύματα.

Εχθροί και ασθένειες:

Συνήθως δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από εχθρούς και ασθένειές.

Πηγή κειμένου: tsougrana
Πηγή εικόνων: Pinterest

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.