Σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για τις τριανταφυλλιές σας την άνοιξη

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για τις τριανταφυλλιές σας την άνοιξη ώστε να έχετε τα πιο όμορφα και πλούσια φυτά.

Για να ανθίσουν οι τριανταφυλλιές σας σε μεγάλους, πλούσιους και πολύχρωμους θάμνους, την άνοιξη πρέπει να εφαρμόσουμε κάποια σημαντικά κόλπα, ανεξαρτήτως ποικιλίας. Τα τριαντάφυλλα θεωρούνται κλασικά στους κήπους μας, επομένως δεν πρέπει να λείπουν από την αυλή και τον κήπο σας.

Κληματίδα, η βασίλισσα των αναρριχόμενων φυτών – υπέροχες ιδέες για την αυλή και τον κήπο σας

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές εδώ, θα καταλήξετε με μερικά από τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα που είχατε ποτέ. Πολύχρωμα, πλούσια, μεγάλα και απολύτως υπέροχα,και μυρωδάτα.

Προσαρμογή στη νέα σεζόν

Το χειμώνα, πολλοί κηπουροί προτιμούν να προστατεύουν τους θάμνους τριανταφυλλιάς με διαφορετικά υλικά. Τώρα που μπαίνει η άνοιξη, φροντίστε οι θερμοκρασίες τους να μην πέφτουν κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Από αυτή τη στιγμή, μπορείτε να προετοιμαστείτε να ανοίξετε τους καλυμμένους θάμνους, ώστε τα λουλούδια να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Ξεκινά με μικρές τρύπες και χώρους για εύκολη και εύκολη είσοδο αέρα. Κάντε το σταδιακά, υπομονετικά, για αρκετές ημέρες. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά καθώς το φυτό μεγαλώνει και μεγαλώνει ξανά.

Μην ξεχάσετε να κρατήσετε τα θερμομονωτικά υλικά γιατί θα τα χρειαστείτε ξανά, τον επόμενο χειμώνα.

Διακόσμηση αυλής και κήπου με λευκά λουλούδια – μοναδικές ιδέες σχεδιασμού

Κλάδεμα τριαντάφυλλων

Το κλάδεμα των τριαντάφυλλων γίνεται όταν φαίνονται οι οφθαλμοί. Το κλάδεμα γίνεται λοξά, και αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών, κατεστραμμένων κλαδιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό κηπευτικό ψαλίδι και κόψτε λοξά, μακριά από τα μπουμπούκια. Αφαιρέστε μόνο τα πιο λεπτά κλαδιά, τα πιο λεπτά από ένα μολύβι. Σημαντική συμβουλή: Τα πρώτα 2-3 χρόνια μετά τη φύτευση, τα τριαντάφυλλα δεν κόβονται.

Μετακίνηση της τριανταφυλλιάς

Αν παρατηρήσετε ότι τα τριαντάφυλλα σας δεν τα πάνε καλά στον χώρο που είχαν μέχρι τώρα, η τριανταφυλλιά μετακινείται στις αρχές της άνοιξης. Φροντίστε ο νέος χώρος να έχει φως, αλλά τα τριαντάφυλλα να προστατεύονται από τον δυνατό απογευματινό ήλιο. Μετά τη μετακίνηση, είναι απαραίτητο να συμπιέζετε καλά το χώμα και να ποτίζετε συνεχώς το λουλούδι. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το τριαντάφυλλο πρέπει να μετακινηθεί σε μια μεγαλύτερη τρύπα, η οποία στη συνέχεια πρέπει να γεμίσει με χώμα.

Τριαντάφυλλα στον κήπο, την αυλή, την γλάστρα και γύρω από το σπίτι: 64 εκπληκτικά όμορφες ιδέες για έμπνευση

Προετοιμασία του στηρίγματος του θάμνου της τριανταφυλλιάς

Για να έχουν τα τριαντάφυλλα ένα στήριγμα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν, παρασκευάζεται ήδη από την άνοιξη. Χρησιμοποιούνται μπαμπού, μέταλλο, πλαστικό, αλλά και ξύλινα στηρίγματα.

Η στήριξη όχι μόνο προσφέρει ευχάριστη αισθητική, αλλά προστατεύει και τα τριαντάφυλλα από τον δυνατό αέρα. Επίσης, η στήριξη είναι απαραίτητη γιατί δεν αφήνει τους μίσχους να λυγίσουν λόγω του βάρους των φύλλων και των λουλουδιών. Μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα του θάμνου μέσω αυτής της υποστήριξης.

Επιλέξτε ένα τυπικό στήριγμα, ένα κάθετο στήριγμα ή ένα σε σχήμα κυμάτων. Η στερέωση των στελεχών του τριαντάφυλλου γίνεται με μαλακό σύρμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.