Κήπος στην ταράτσα ιδέες

Είτε πρόκειτε για έναν κήπο, ένα λαχανόκηπο ή οποιοδήποτε άλλο είδος κήπου, η οικοδόμηση ενός roof garden έχει πολλαπλά οφέλη. Κάθε στέγη έχει ειδικές συνθήκες καλλιέργειας που ο ιδιοκτήτης ενός roof garden θα πρέπει να γνωρίζει, διότι είναι αυτά που θα καθοδηγήσουν την επιλογή των φυτών και τη διάθεσή τους.

Αν σας ενδιαφέρει η δημιουργία ενός roof garden, διαβάστε και μάθετε ποιές είναι οι 10 πτυχές προς εξέταση με σκοπό την επιτυχή κηπουρική στην οροφή.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες1

Αν και είναι δύσκολο να απαριθμήθούν όλα τα οφέλη της κηπουρικής στην ταράτσα, θα το προσπαθήσουμε. Το roof garden εκμεταλλεύεται ένα χώρο ακατάλληλο προς χρήση στην πράξη. Ομορφαίνει την ταράτσα και βοηθά προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μια τέτοια ταράτσα αυξάνει τη διάρκεια ζωής του τελευταίου, βοηθά στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, ενώ παραμένει φιλικό προς το περιβάλλον. Ανάμεσα στα οφέλη ενός roof garden είναι η ικανότητα σύλληψης ομβρίων και καλή έκθεση στον ήλιο.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες2

Η κηπουρική σε μια ταράτσα έρχεται κάτω σε κατηγορίες σε πράσινες στέγες και σε κήπους οροφής. Όποια κατηγορία προτιμάτε, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα ή ένα μηχανικό. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι η οροφή μπορεί να αντέξει το βάρος του κήπου και ότι δεν θα τη βλάψει. Μια λεπτομέρεια που δεν  πρέπει να παραβλέψετε βεβαιωθείτε ότι το roof garden σας είναι σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας που απαιτούνται, για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενός προστατευτικού κιγκλιδώματος.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες3

Η απλούστερη και πιο προσωπική προσέγγιση στην κατασκευή ενός roof garden, είναι η χρήση γλαστρών και τα υπερυψωμένα παρτέρια. Μπορείτε να χτίσετε οποιοδήποτε τύπο κήπου, αν μπορείτε να βασιστείτε σε φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στον κήπο στην οροφή, επειδή είναι ελαφριά, φορητά και προσιτά. Αν αποφασίσετε να θελήσετε φυτά κατάλληλα για την καλλιέργεια σε δοχεία, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά για να εξετάσετε πριν από την αγορά τους.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες4

Η δομική ακεραιότητα της οροφής σιγουρευτείτε ότι η οροφή μπορεί να αντέξει το επιπλέον βάρος. Η συμβουλή μας: Να προσλάβετε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία για να το κάνει για σας. Το χώμα είναι πάρα πολύ βαρύ και θα γίνει ακόμη βαρύτερο με την ανάπτυξη των φυτών. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να μετακινήσετε μια γλάστρα γεμάτη υγρό χώμα, θα γνωρίζετε ότι με το νερό αυξάνει τα δοχεία το βάρος των δοχείων.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες5

Εύκολη πρόσβαση στη στέγη αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ για να μεταφέρετε εργαλεία κηπουρικής και όλα τα απαραίτητα για τη στέγη.
Η ανάγκη για νερό να είστε σε θέση να βάλετε μια βρύση.Τα ποτιστήρια μπορεί να σας κουράσουν επειδή οι γλάστρες απαιτούν μεγάλο ποσό του νερού. Η συμβουλή μας: να εγκαταστήσετε ένα μικρο σύστημα άρδευσης.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες6

Η έκθεση στον ήλιο είναι αυτή του τελευταίου ορόφου και αν ο κήπος σας στη ταράτσα σκιάζεται από άλλα γειτονικά κτίρια. Η έλλειψη σκιάς στην οροφή είναι ένα από τα μειονεκτήματα των υπερβολικά υψηλών κτιρίων. Λίγα φυτά μπορούν να ανεχτούν τη θερμότητα που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, λόγω του σκυροδέματος.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες7

Η θερμότητα εκτός από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, υπάρχει ακόμη και η ατμοσφαιρική θερμότητα που αντανακλάται από την επιφάνεια της στέγης, τα γύρω κτίρια, τα αυτοκίνητα στο δρόμο κτλ Πιθανότατα θα ήταν καλό να εξασφαλίσετε ένα είδος σκιάς, να κάνει την ταράτσα πιο ευχάριστη για σας και πιο επιτυχημένη.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες8

Άνεμοι συμβουλέυουμε να εξετάσετε την οικοδόμηση ενός είδους φράχτη για να προστατευθούν τα φυτά από τον άνεμο. Αν συμφωνείτε, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τους κωδικούς και τους οικοδομικούς κανονισμούς για το απαιτούμενο ύψος και δομική σταθερότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν χρειαστεί να αγοράσουμε τα κατάλληλα δοχεία και για μια επιτυχημένη ζωή για τα κατοικίδια ζώα.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες9

Προστασία της ιδιωτικής ζωής οι περισσότεροι κήποι στον τελευταίο όροφο που περιβάλλονται από γειτονικά κτίρια. Μην σχεδιάζετε τα δοχεία και έναν κήπο στον τελευταίο όροφο στη θέα όλων, ίσως θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα οπτικό εμπόδιο. Για να ομορφύνει την εμφάνιση του κήπου σας, σας προτρέπουμε να φυτέψει ψηλά φυτά ή μπαμπού. Μια πέργκολα ή μια ομπρέλα είναι επίσης δύο κατάλληλες επιλογές.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες10

Το ηλεκτρικό σύστημα δεν είναι τόσο κρίσιμη, αλλά είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Αν θέλετε να περνάτε πολλές ώρες στο roof garden σας, το σκοτάδι, είναι σίγουρο ότι θα σας δυσκολέψει, αλλά θα απολαύσετε την ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από διάφορα κεριά ή παραμυθένια φώτα.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες11

Αποθήκη υπάρχει μια σειρά από πράγματα που σχετίζονται με την κηπουρική, όπως εργαλεία, χώμα, λίπασμα, κουβάδες κλπ Στην ταράτσα ο χώρος είναι σχετικά μικρός και είναι δύσκολο να βρείτε αποθηκευτικό χώρο. Μία μονάδα αποθήκευσης με πολλαπλα ράφια είναι επαρκής. Υπάρχουν κηπουροί που βασίζονται σε στενά ντουλάπια και πρακτικές. Μια δεύτερη επιλογή είναι η κατάλληλη οικοδόμηση ενός πάγκου με αποθηκευτικό χώρο.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες12

Τιμές – τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να δαπανήσει. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και σταδιακά να αγοράσετε περισσότερες γλάστρες και λουλούδιατα δοχεία. Η τοποθέτηση του πλακοστρώσεων, η κατασκευή υπερυψωμένων παρτέριων, η εγκατάσταση φωτισμού, επίπλων όλα αυτά αυξάνουν το κόστος. Επιπλέον, μπορεί να είναι απαραίτητο δομικό έργο που θα εξασφαλίζει πρόσθετη στήριξη.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες13

Όπως και να έχει όμως ένας κήπος στην ταράτσα είναι πάντα μια μαγική όαση που θα γίνει το αγαπημένο μέρος για όλη την οικογένεια σας. Δείτε την υπέροχη συλλογή μας από εικόνες και εμπνευστείτε.

Κήπος στην ταράτσα ιδέες14 Κήπος στην ταράτσα ιδέες15 Κήπος στην ταράτσα ιδέες16 Κήπος στην ταράτσα ιδέες17 Κήπος στην ταράτσα ιδέες18 Κήπος στην ταράτσα ιδέες19 Κήπος στην ταράτσα ιδέες20 Κήπος στην ταράτσα ιδέες21 Κήπος στην ταράτσα ιδέες22 Κήπος στην ταράτσα ιδέες23 Κήπος στην ταράτσα ιδέες24 Κήπος στην ταράτσα ιδέες25 Κήπος στην ταράτσα ιδέες26 Κήπος στην ταράτσα ιδέες27 Κήπος στην ταράτσα ιδέες28 Κήπος στην ταράτσα ιδέες29 Κήπος στην ταράτσα ιδέες30 Κήπος στην ταράτσα ιδέες31 Κήπος στην ταράτσα ιδέες32 Κήπος στην ταράτσα ιδέες33 Κήπος στην ταράτσα ιδέες34 Κήπος στην ταράτσα ιδέες35 Κήπος στην ταράτσα ιδέες36 Κήπος στην ταράτσα ιδέες37 Κήπος στην ταράτσα ιδέες38 Κήπος στην ταράτσα ιδέες39 Κήπος στην ταράτσα ιδέες40 Κήπος στην ταράτσα ιδέες41 Κήπος στην ταράτσα ιδέες42 Κήπος στην ταράτσα ιδέες43 Κήπος στην ταράτσα ιδέες44 Κήπος στην ταράτσα ιδέες45 Κήπος στην ταράτσα ιδέες46 Κήπος στην ταράτσα ιδέες47 Κήπος στην ταράτσα ιδέες48 Κήπος στην ταράτσα ιδέες49 Κήπος στην ταράτσα ιδέες50 Κήπος στην ταράτσα ιδέες51 Κήπος στην ταράτσα ιδέες52 Κήπος στην ταράτσα ιδέες53 Κήπος στην ταράτσα ιδέες54 Κήπος στην ταράτσα ιδέες55 Κήπος στην ταράτσα ιδέες56 Κήπος στην ταράτσα ιδέες57 Κήπος στην ταράτσα ιδέες58 Κήπος στην ταράτσα ιδέες59 Κήπος στην ταράτσα ιδέες60 Κήπος στην ταράτσα ιδέες61 Κήπος στην ταράτσα ιδέες62 Κήπος στην ταράτσα ιδέες63 Κήπος στην ταράτσα ιδέες64

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.