Κινεζική παιώνια

Κινεζική παιώνια

Κινεζική παιώνια πως να καλλιεργήσετε το υπέροχο καλλωπιστικό φυτό σε γλάστρα και στον κήπο σας

Η Κινεζική παιώνια είναι ένα φυλλοβόλο, ποώδη φυτό με διπλά, ροζ άνθη και με πράσινα φύλλα που καλλιεργούνται για τα μεγάλα άνθη που έχουν στο τέλος της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Ανάλογα με το είδος του ανθούς τους διαιρούνται σε φυτά με: μονά άνθη, με ημίδιπλα άνθη, με διπλά άνθη και σε άνθη με σχήμα ανεμώνης (ημίδιπλα άνθη με πολλούς στήμονες στο κέντρο).

Ιβερίδα ή Ίμπερις, ένα καταπληκτικό διακοσμητικό φυτό με μικρά λευκά λουλούδια για την γλάστρα και τον κήπο σας

Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες ή ελαφρά σκιαζόμενες θέσεις και σε βαθιά, πλούσια χουμώδη, ελαφρά εδάφη. Απαιτούν προστασία από τους κρύους και ξηρούς ανέμους και από τους όψιμους παγετούς. Γι’ αυτό το λόγο σε ψυχρές περιοχές, καλό είναι να τοποθετούμε ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το ρίζωμα των φυτών. Φυτεύονται σε ομάδες, συνθέσεις και βραχόκηπους.

Χαρακτηριστικά φυτού: Είναι φυλλοβόλα ποώδη ή θαμνώδη φυτά. Υπάρχουν και δενδρώδη είδη παιώνιας. Το ύψος των φυτών φτάνει το 1 – 1.5 m.

Περίοδος ανθοφορίας: Από τον Απρίλιο, Μάιο έως και τον Ιούνιο.
Άνθη μεγάλα με διάμετρο έως 10 cm και ποικιλία χρωμάτων (λευκό, κόκκινο, κίτρινο, ροζ, μωβ)

Απαιτήσεις: Δεν απαιτούν πολλές φροντίδες, ούτε κλαδέματα. Χρειάζονται τακτικό πότισμα το καλοκαίρι και προστασία από τον παγετό και τον ψυχρό αέρα τον χειμώνα

Πλουμπάγκο ή μπλε γιασεμί, ένα εκπληκτικό φυτό για την γλάστρα και τον κήπο σας

Πολλαπλασιασμός: Κυρίως με διαχωρισμό του ριζώματος κατά τους χειμερινούς μήνες ή αρχές της άνοιξης.  Πολλαπλασιάζεται και με σπόρο. Με εμβολιασμό πολλαπλασιάζονται οι δενδρώδεις παιώνιες.

Καλλωπιστική αξία: Δημιουργούν όμορφη θαμνώδη ανάπτυξη και εντυπωσιακά μεγάλα άνθη.

Οι παιώνιες φυτεύονται συνήθως σε γλάστρες, και κοσμούν βεράντες και μπαλκόνια. Σε πήλινα μεγάλα δοχεία τοποθετούνται σε διάφορα περίοπτα σημεία στον κήπο. Αν φυτευτούν ομαδικά, σχηματίζουν χαμηλούς, σχεδόν ακανόνιστους φράχτες ή φυσικά χωρίσματα. Μεμονωμένα φυτεύεται σε γωνίες του χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.