Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους

Το φυσικό περιβάλλον έχει την τάση ολίσθησης σε συγκεκριμένες πτυχές της ζωής μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρά τις προσπάθειές μας να περιβάλλουμε τους εαυτούς μας με τεχνητά υλικά. Για τις ρίζες και την καταγωγή μας, μας οδηγούν πίσω στις προσφορές της φύση και απεικονίζουν σιγά-σιγά αλλά σταθερά την αρχή μέχρι ακόμη και να καλέσει το πράσινο σε κλειστούς χώρους.

Σήμερα μιλάμε για συμβουλές και κόλπα καλλιέργειας ελιάς σε εσωτερικούς χώρους, ένα δείγμα που έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Κάνει σε υψηλό ξηρό αέρα και εδάφους, ανοχής και ακραία προσαρμοστικότητα σε οποιοδήποτε οικιακό περιβάλλον, καθιστώντας το ένα πολύ όμορφό και ευαίσθητο φυτό για το σπίτι. Στο φυσικό τους περιβάλλον, οι ελιές ευδοκιμούν σε ύψος εως 6 μέτρα, αλλά σε κλειστούς χώρους θα περιορίσει τη δική σας σε περίπου στο 1,8 m, με κλάδεμα κρατώντας το φυτό υπό τον έλεγχό σας σε ένα συμπαγή όμορφο σχήμα. Τα γκρίζα πράσινα φύλλα εμποτίζουν μια λεπτή μεσογειακή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, κατάλληλο για ένα σκανδιναβικό ντεκόρ, σύγχρονες ή κλασικές διακοσμήσεις. Μικρά λευκά λουλούδια θα ολοκληρώσει την τέλεια μαγεία της ελιάς το καλοκαίρι, που ακολουθείται από νόστιμα φρούτα του, που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ.

Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους1

Κλάδεμα Συμβουλές και κόλπα

Η διατήρηση της ελιάς σας συμπαγής και τέλεια τοποθετημένα χρησιμοποιεί την τεχνική κλαδέματος που χρησιμοποιείται στην διατήρηση όλων των οπωροφόρων δέντρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι απότομη κλαδευτήρια να κόψει το στέλεχος σε μια γωνία 45 °πάνω από ένα κόμβο-φύλλο (όπου ένα φύλλο συνδέεται με ένα στέλεχος). Ως αποτέλεσμα, το δέντρο θα επεκταθούν ακριβώς κάτω από το κόψιμο, με πύκνωση έτσι θα έχουμε το στέμμα του δέντρου.

Κάθε άνοιξη νέα αύξηση εμφανίζεται στιγμή που υποτίθεται ότι πρέπει να κλαδέψετε και πάλι το δέντρο για να αποκτήσετε ένα όμορφο σχήμα και να κρατήσει το ίδιο το φυτό υγιές.

Η φύτευση θα πρέπει να γίνει στην εποχή της άνοιξης σε γλάστρες που επιτρέπουν μια σωστή αποστράγγιση του εδάφους. Πάρα πολύ νερό στο χώμα θα οδηγήσει σε ρίζα σήψης και τα φυτά θα πεθαίνουν.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με ελιές

Προέλευση: Περιοχή της Μεσογείου

Ύψος: η ελιά μπορεί να φτάσει μέχρι και 10 3 m όταν αναπτύσσεται σε ένα δοχείο. Αν αφήσετε σε ένα διαμέρισμα, μπορείτε να επιλέξετε μια ποικιλία νάνος που μπορεί να φτάσει έως και 1,8m. Χρήση την τεχνική κλαδέματος για να κρατήσει το στέμμα του δέντρου συμπαγή ή να επιλέξουν να διαμορφώσουν την ελιά δραστικά για να αποκτήσετε ένα μπονσάι ελιάς.

Φως: Η ελιά προτιμά τον πλήρη ήλιο, ώστε να βεβαιωθείτε για να περιστρέψετε το φυτό για να αποκτήσει ακόμη και για ανάπτυξη σε κάθε πλευρά και να επιτρέπει στο φυτό να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο ήλιο όλο.

Νερό: Κατά τη διάρκεια της σεζόν άνοιξη η ελιά είναι σε φάση ανάπτυξης είστε σίγουροι ότι ποτίζετε καλά και αφήστε τα τα top 5 εκατοστά χώμα να στεγνώσει μεταξύ κάθε ποτίσματος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το φυτό λιμνάζει και είναι αδρανής νερού σπάνια.

Υγρασία: Η ελιά μπορεί να αντισταθεί σε πολύ ξηρά περιβάλλοντα.

Θερμοκρασία: Διαλέξτε ένα μέσο απο 18-24 ° C θερμοκρασία. Μπορείτε να κρατήσετε το δέντρο σας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίς προβλήματα και θα ανεχθεί ένα ελάχιστο των 4 ° C κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έδαφος: Μπορείτε να επιλέξετε ένα μείγμα χώματος κάκτων που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμμο, για καλή αποστράγγιση.

Λιπάσματα: Εφαρμόστε κάθε 2 εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο κατά το ήμισυ.

Πολλαπλασιασμός: Μπορείτε να αυξηθεί ένα δέντρο ελιάς από σπόρους ή μπορείτε να δοκιμάσετε να διαδώσετε μέσω του στελέχους, αν και αυτό αρκετά δύσκολο. 

Τώρα που έχουμε ανακαλύψει μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να έχουμε ένα δέντρο ελιάς σε εσωτερικούς χώρους, αφήστε το να ευχαριστήσει τις αισθήσεις σας με την λεπτότητα και το μεγαλείο που θα φέρει στην κατοικία σας. Απολαύστε το στις παρακάτω εικόνες.

Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους2 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους3 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους4 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους5 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους6 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους7 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους8 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους9 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους10 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους11 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους12 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους13 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους14 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους15 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους16 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους17 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους18 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους19 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους20 Διακοσμώντας με ελιές σε εσωτερικούς χώρους21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.