Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας1

Το ICEHOTEL, που βρίσκεται στο σουηδικό χωριό Jukkasjarvi, 200 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και δίπλα στις όχθες του ποταμού Torne, είναι ανοιχτό για ένα ακόμη έτος.
 Το διασκεδαστικό πράγμα με το ICEHOTEL, εκτός από το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από πάγο, είναι ότι έχουν μια συλλογή από Art Suites που είναι ατομικές και χειροποίητες από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό…

Το Icehotel – ένα παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο και μια έκθεση τέχνης από πάγο και χιόνι. Ιδρύθηκε το 1989 και ξαναγεννιέται σε νέο περίγραμμα κάθε χειμώνα, στο σουηδικό χωριό Jukkasjärvi – 200 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Ο ποταμός Torne, οι τέχνες και η δημιουργία ενός χώρου για εμπλουτιστικές στιγμές ζωής βρίσκονται στην καρδιά όλων αυτών.

Αυτή η χειμερινή περίοδος περιλαμβάνει μεγάλες ειδήσεις – μια ολόκληρη νέα εμπειρία πάγου που μπορείτε να απολαύσετε παράλληλα με την κλασική εμπειρία του Icehotel. Το ICEHOTEL 365 είναι μια μόνιμη δομή που περιλαμβάνει πολυτελείς σουίτες, με ιδιωτική χαλάρωση και μπάνιο, καθώς και σουίτες τέχνης, όλα γλυπτά από επιλεγμένους καλλιτέχνες. Εκτός από ένα μεγάλο πάγο που σερβίρει σαμπάνια και μια παγοθήκη. Αυτή η εμπειρία πάγου μπορεί να επισκεφθείτε όλο το χρόνο και ψύχεται από ηλιακούς συλλέκτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι καρδιές χτύπησαν για την τέχνη

Όταν το πρώτο χιόνι έλουσε όλο το Jukkasjärvi με λευκό, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται μαζί στο χωριό για να λάβουν μέρος στη δημιουργία της έκθεσης τέχνης του χιονιού, του πάγου και του φωτός που απαρτίζουν το Icehotel.

“Το Icehotel είναι ένα συμπόσιο τέχνης σε μια δική του τάξη. Η ενέργεια που απελευθερώνεται εδώ όταν δημιουργικοί άνθρωποι από ένα ευρύ φάσμα παρασκηνίων και θέσεων συναντούν τον πάγο είναι σχεδόν απτή », λέει ο Arne Bergh, συνεργάτης και γλύπτης που ήταν μέλος του Icehotel από την αρχή.

Το Icehotel έχει να κάνει με τον πάγο και τη δημιουργικότητα – με την τέχνη ως αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλλιτέχνες που καλούνται να λάβουν μέρος δεν χρειάζεται να έχουν εργαστεί με πάγο πριν – επιλέγονται μεταξύ εκείνων που στέλνουν τις ιδέες τους με βάση την πρωτοτυπία και δημιουργώντας τους σε πραγματικούς φυσικούς πάγους, θα αποτελέσουν μια νέα πρόκληση. Κάθε χρόνο περίπου 40 καλλιτέχνες συμμετέχουν στο Icehotel. Η ιδέα ότι η σκληρή δουλειά αρκετών εβδομάδων και οι μήνες προγραμματισμού και προετοιμασίας καταλήγουν σε κάτι που υπάρχει μόνο για μερικούς μήνες είναι από κάποιες απόψεις ένα γλυκόπικρο συναίσθημα.

Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας2 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας3 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας4 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας5 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας6 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας7 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας8 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας9 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας10 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας11 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας12 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας13 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας14 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας15 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας16 Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας18

Το ξενοδοχείο του πάγου της Σουηδίας17

Photography by Asaf Kliger © ICEHOTEL

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.