Αγαπώ οπτικά απασχολούμενα δωμάτια. Απέχουν πολύ από το βαρετό, και πιστεύω ότι απευθύνονται σε ένα υποσυνείδητο ανθρώπινο ένστικτο να λάβει διαφορετικές πληροφορίες. Πριν ήμασταν σε τακτοποιημένα,και οργανωμένα  σπίτια, οι άνθρωποι ήταν έξω  από την άπειρη μεταβλητότητα και την πολυπλοκότητα της φύσης. Με αυτή τη λογική, πιστεύω ότι όλοι μας, έχουμε πολύπλοκα σχήματα στο εσωτερικό μας σχέδιο. Ωστόσο, όσο μας αρέσουν πολύπλοκες πληροφορίες στα σχέδιά μας, είναι εξ ολοκλήρου πάρα πολύ εύκολο να έχουμε ένα δωμάτιο που πάσχει από υπερ-διέγερση. Για δωμάτια με χαλικώδη αστικούς τοίχους τσιμέντο ή λεπτομερή σχέδια και τούβλο, θα πρέπει να το οργανώσουμε προσεκτικά  με απλή, ομαλή, και μινιμαλιστική επίπλωση. Τα έπιπλα χρησιμοποιούνται  ως ομαλή παλέτα σε αντίθεση με τους πολυάσχολους τοίχους και τα πατώματα, μετατρέποντας έτσι τη σύγχυση του δωμάτιο σε μια ενιαία, και συνεκτική.
Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός ιδεών στη διακόσμηση και τα έπιπλα που θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτό το σκοπό, αλλά για λόγους συνέχειας, θα χρησιμοποιήσω παραδείγματα από Fritz Hansen. Οι καρέκλες του είναι στερεά χρώματα με απλότητα στο σχεδιασμό. Εκείνη την ίδια λογική, έχουν επίσης τα μοναδικά σχήματα με λεπτές και απαλές καμπύλες που οδηγούν σε μια απλή αλλά πλούσια σε διακοσμητικό αποτέλεσμα που μπορεί να ενοποιήσει μια πολυάσχολη αίθουσα, αλλά και να κρατούν απλό λιτό χώρο συμαντικά πιο ενδιαφέρον. Φυσικά, η φωτογραφία τους είναι πανέμορφη, δείτε και θα καταλάβετε τι εννοώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.