σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτωνΚαθώς οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται και οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα τους, τα σπίτια αρχίζουν να παίρνουν μια νέα στροφή για πιο πράσινες κατασκεύες. Η οικολογική οικοδόμηση κερδίζει τη δημοτικότητα, καθώς συνδυάζει τα κύρια χαρακτηριστικά (όπως οι σύγχρονες ιδέες στέγασης, και πράσινες στέγες) με τη χρήση πιο μοναδικών υλικών όπως οι ξύλινες παλέτες. Κατασκευασμένα από χιλιάδες πλεονάζοντα κοντέινερς που βρίσκονται σε αποβάθρες σε όλο τον κόσμο, τα σπίτια αυτά αποτελούν μια καινοτόμο και φιλική προς το περιβάλλον λύση για οικονομικά προσιτές κατοικίες. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά μοναδικά, προσιτά σπίτια από κοντεινερ μεταφοράς  και στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να χτίσετε το σπίτι σας με ένα τέτοιο. Από το ναυτιλιακό κτηματομεσιτικό κόστος σε θέματα υγείας και ασφάλειας, μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε κατά την κατασκευή ενός τέτοιου σπιτιού.

Στέγαση σε κοντέινερ μεταφοράς υπέρ και κατά


Τα σπίτια σε κοντέινερ μεταφοράς έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ειδικά στο εξωτερικό. Η τάση αυτή ξεκίνησε αφού πολλοί άνθρωποι γνώριζαν τον αυξανόμενο αριθμό κοντεινερ που εγκαταλείφθηκαν στα λιμάνια και ξεκίνησαν να τα χρησιμοποιούν για τα πάντα – από αστικές εκμεταλλεύσεις έως εξοχικάκαι ακόμη και εστιατόρια. Τα πρωτοποριακά σχέδια, η δημιουργική αρχιτεκτονική και η δημοσιότητα υψηλού προφίλ τροφοδότησαν τη διαφημιστική εκστρατεία καθώς το κοινό συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές ιδέες στέγασης. Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από την πρόσφατη αυτή αρχιτεκτονική σε κοντέινερ μεταφοράς που αυξάνεται η ζήτηση και η μαζική έκκληση. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατασκευής με δοχεία μεταφοράς.

σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων23

Στέγαση σε κοντέινερ μεταφοράς κόστος


Για πολλούς ανθρώπους, η στέγαση σπιτιών μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση για τις ανάγκες στέγασής τους. Πωλούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές (περίπου 2.000 δολάρια ανά εκοντέινερ) τα κοντέινερ μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή όχι μόνο σε σύγχρονες κατοικίες, αλλά και για την κατασκευή κατοικιών χαμηλού κόστους. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με την οικοδόμηση ενός σπιτιού από κοντέινερ μεταφοράς. Πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος μεταφοράς, προετοιμασίας χώρων, υδραυλικών εγκαταστάσεων, μόνωσης, θυρών και παραθύρων, κ.λπ. Λοιπόν, με σωστό σχεδιασμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε και να χτίσετε ένα όμορφο σπίτι για μισή τιμή ενός “παραδοσιακού” προκατασκευασμένου σπιτιού. Αλλά αυτό είναι μόνο μια χοντρή εκτίμηση.

Οικολογικά και φιλικά στο περιβάλλον

Η Βιωσιμότητα είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο. Είναι όμως πολύ ακριβό για μια χώρα να στείλει άδεια δοχεία πίσω στο σημείο προέλευσής τους, έτσι έχετε πολλά δοχεία εγκαταλείπονται σε λιμάνια αφού έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Η ανακύκλωσή τους για να γίνουν ένα σπίτι είναι μια εξαιρετική βιώσιμη εναλλακτική λύση. Οι κατοικίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επιτρέπουν την επανατοποθέτηση των πόρων και την επαναδημιουργία χώρων με δημιουργικούς και καινοτόμους τρόπους.

…. Τα κοντέινερ μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αυξάνονται σε δημοτικότητα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν βιώσιμο, οικολογικό τρόπο ζωής. Οι τόνοι δοχείων παραμένουν αχρησιμοποίητοι και συχνά λιώνονται, γεγονός που μολύνει τον πλανήτη μας και χρησιμοποιεί τεράστια ποσότητα ενέργειας. Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των κιβωτίων είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Ανθεκτική και δομικά καλή επιλογή

Τα κοντέινερ μεταφοράς κατασκευάζονται από ανθεκτικό χάλυβα και είναι σχεδιασμένα να είναι κατασκευαστικά ανθεκτικά στη σκουριά και ικανά να αντέξουν τη μεγάλη έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους, τα κοντέινερ είναι ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων των ανεμοστρόβιλων, των σεισμών και ακόμη και των τυφώνων, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά ασφαλεί και τέλεια για οικοδόμηση σε περιοχές με φυσικές καταστροφές. Στην πραγματικότητα, τα εμπορευματοκιβώτια είναι η ισχυρότερη διαθέσιμη δομή – ισχυρότερη από το ξύλο, το σκυρόδεμα και ακόμη και τα κτίρια από χάλυβα.

σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων24

Η ευελιξία των σπιτιών από κοντέινερ μεταφοράς

Με απλό σχεδιασμό και τυποποιημένες διαστάσεις, τα εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς είναι σαν τα Legos – εξαιρετικά για στοίβαξη και κινητικότητα. Μπορούν να στοιβάζονται το ένα επάνω στο άλλο για να δημιουργήσουν μια διώροφη δομή. Εκτός από τη στοίβασή τους κάθετα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε δίπλα-δίπλα και να χτίσετε και οριζόντια. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι εύκολο να αφαιρεθούν, καθιστώντας εύκολη τη σύνδεση πολλών κοντέινερ μαζί. Η εγγενής ευελιξία του σχεδιασμού τους μπορεί να προσαρμοστεί σε μια μεγάλη γκάμα τύπων κτιρίων, από προσιτές και πρακτικές έως πολυτελείς και ακόμη δραματικές. Το ίντερνετ αφθονεί με παραδείγματα από κοντέινερ μεταφοράς που μετατρέπονται σε καφετέριες, γραφεία, βιβλιοθήκες και σπίτια. Επειδή είναι αρθρωτά, είναι εύκολο να μετακινηθούν και έτσι μπορούν να χτιστούν εκτός χώρου και στη συνέχεια να παραδοθούν στη γη σας έτοιμα να μετακινηθούν.

Τα σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς είναι μοντέρνα

Όσον αφορά το στυλ και το σχεδιασμό, τα σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς έχουν υποστεί ανανέωση τα τελευταία χρόνια, με τους αρχιτέκτονες να πιέζουν τα όρια της δημιουργικότητας τους. Εκτός από το ότι είναι οικονομικά αποδοτικά, βιώσιμα και εύκολα να οικοδομηθούν, τα κτίρια από κοντέινερ μεταφοράς φαίνονται επίσης εκπληκτικά. Ένα ακοντέινερ μεταφοράς είναι σαν ένας κενός καμβάς, επιτρέποντάς σας να απελευθερώσετε τη δημιουργική πλευρά σας.

σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων25

Θέματα υγείας και ασφάλειας

Αν και είμαστε μεγάλοι οπαδοί της αρχιτεκτονικής βασισμένης σε κοντέινερ μεταφοράς, η κατασκευή τους έχει κάποια μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι επικαλύψεις που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα δοχεία ανθεκτικά στις θαλάσσιες μεταφορές, τυχαίνει επίσης να περιέχουν μια σειρά επιβλαβών χημικών ουσιών (που μπορεί να έχουν αφήσει αόρατα ίχνη). Εάν σε ένα δοχείο χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα καρκινογόνα στοιχεία ή σκληρά χημικά, δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν αγοράσετε τα δοχεία σας από δεύτερο χέρι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό θα ήταν μια πραγματική πρόκληση, διότι ο εντοπισμός των φορτίων και οι διαδρομές από άκρο σε άκρο σε όλο τον κύκλο ζωής του δοχείου μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Αν αγοράζετε και κτίζετε το σπίτι σας με νέα δοχεία μεταφοράς, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, η χρήση νέων εμπορευματοκιβωτίων για την κατασκευή του σπιτιού σας αυξάνει το κόστος και επίσης αντίκειται σε ολόκληρη την πρακτική της ανακύκλωσης δοχείων.

Μόνωση και έλεγχος θερμότητας

Επειδή είναι βασικά μεγάλα μεταλλικά κουτιά, η μόνωση είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας το σωστό τύπο μόνωσης και βαφής, αλλά αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος. Επίσης, εάν επιλέξετε εσωτερική μόνωση, θα μειώσετε τον ήδη περιορισμένο χώρο.

σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων26

Όμορφα και προσιτά σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς

Παρά τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα σίγουρα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα. Τα σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς αντιπροσωπεύουν σίγουρα μια καλή εναλλακτική επιλογή στέγασης. Η μετατροπή ενός κοντέινερ από ένα σκουριασμένο κιβώτιο σε ένα όμορφο και ζεστό σπίτι απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά. Εξερευνούμε τις δυνατότητες κατασκευής, δείτε αυτά τα όμορφα και προσιτά σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς για έμπνευση. Πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σπίτι  είναι κουραστικό και μη ελκυστικό; Ξανασκέψου το.

σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων1 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων2 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων3 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων4 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων5 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων6 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων7 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων8 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων9 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων10 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων11 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων12 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων13 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων15 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων16 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων17 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων18 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων19 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων20σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων14 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων21σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων21σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων27 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων28 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων29 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων30 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων31 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων33 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων37 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων38 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων39 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων40 σπίτια από κοντέινερ μεταφοράς εμπορευμάτων41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.