Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors4Το σπίτι σας , φτιαγμένο με γυψοσανίδα , μόνωση από όλες τις πλευρές , ξύλινα πλαίσια, θα έπρεπε λοιπόν να ήταν ένα απόρθητο φρούριο , αν δεν ήταν για τα παράθυρά σας . Αυτές οι λεπτές γυάλινες επιφάνειες από λιωμένη άμμο είναι μια ρωγμή στην πανοπλία του σπιτιού σας, αφήνοντας σε όλα τα είδη του θορύβου από τον έξω κόσμο να χαλάσουν την ηρεμία σας.

Σίγουρα , αν ζείτε στη ύπαιθρο η μόνη ηχορύπανση θα είναι τα ωδικά πτηνά και ο ήχος του ανέμου που φυσάει μέσα από τα δέντρα , αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα για τους περισσότερους . Αλλά εάν ζείτε σε ένα πιο αστικό περιβάλλον , υπό τη συνεχή ροή της κυκλοφορίας , τους πεζούς , καθώς και διάφορους  άλλους θόρυβους του δρόμου , η ήχο διαρροή από τα παράθυρα σας μπορεί να είναι μια τεράστια ενόχληση για την ειρήνη και την ησυχία του  μαξιλάριου σας .

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο , σας επίπεδη , τα παράθυρα – παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά σταθερή και εύρωστη – συμπεριφέρονται σαν μεγάλες μεμβράνες όταν χτύπησε με δονήσεις , και τείνουν να μεταφέρουν τον ήχο αρκετά εύκολα . Είναι ιδιαίτερα άσχημα , αν έχετε μόνο ένα τζάμι ανάμεσα σε εσάς και την ύπαιθρο, τότε θα ήταν σαν να ζείτε  δίπλα σε ένα  μπαρ που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors

Δεν θα ήταν ωραίο αν θα μπορούσατε να απαλλαγείτε από όλους αυτούς τους ενοχλητικούς θορύβους σαν ένα ζευγάρι  ακουστικά που καταργεί τον κάθε θόρυβο; Λοιπόν έχουμε καλά νέα – αυτό είναι ακριβώς ό, τι Sono , μια επερχόμενη ήχο εξουδετέρωσης συσκευή για σας τα παράθυρα ,  κάνει .

Η συσκευή εξακολουθεί να είναι απλά ένα πρωτότυπο σε αυτό το σημείο , αλλά λειτουργεί ακριβώς όπως μια ενεργή μονάδα ακύρωσης θορύβου που θα βρίσκατε σε ένα ζευγάρι  high-end ακουστικών . Χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να πάρει τους εισερχόμενους ήχους , και στη συνέχεια στέλνει τους ήχους με  την ίδια ακριβώς συχνότητα και  μήκος κύματος, αλλά 180 μοίρες εκτός φάσης . Όταν αυτά τα εξερχόμενα ηχητικά κύματα συγκρούονται με τις εισερχόμενες κλήσεις , ουσιαστικά ο ένας  ακυρώνει τον άλλον ήχο, οπότε δεν υπάρχει κανένας θόρυβος που να καταλήγει στο παράθυρό σας .

Αλλά είναι επίσης λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Αντί ακριβώς να εμποδίσει έξω τα πάντα σαν ένα ζευγάρι ακύρωσης θορύβου δοχεία , Sono επιτρέπει στους χρήστες να απομονώσουν συγκεκριμένους θορύβους που δεν θέλουν να ακούσουν , ενώ ταυτόχρονα φιλτράρει αυτά δεν το κάνουν . Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποκλείσετε τον ήχο της κίνησης και τις φωνές των ανθρώπων , αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να είστε σε θέση να ακούσετε τον ήχο των πουλιά που κελαηδούν . Χάρη στην ικανότητά του Sono να διακρίνει μεταξύ ενός ευρέος φάσματος  συχνοτήτων και επιλεκτικά να εξουδετερώνει , αυτό είναι απόλυτα εφικτό.

Δυστυχώς, το προϊόν δεν έχει βγεί ακόμη στην αγορά , αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο σχεδιασμός είναι σήμερα φιναλίστ  για το βραβείο James Dyson. Αν κερδίσει , ο σχεδιαστής Rudolf Stefanich θα του απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο για να βοηθήσει την επιτάχυνση της ανάπτυξης του προϊόντος . Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με τη διαθεσιμότητα , αλλά μέχρι τότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με Sono εδώ.

Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors1Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors2Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors3Sono windows noise cancellation device for Peaceful interiors5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.