ταπετσαρίες διακόσμηση

Θα έχετε προσέξει ότι όταν αλλάζουμε διακόσμηση στο σπίτι μας, συγχρόνως αλλάζει και η διάθεσή μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ανανέωση βοηθά να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο αισιόδοξοι και ενεργητικοί. Βέβαια, η αλλαγή διακόσμησης δεν είναι κάτι εύκολο και γρήγορο. Η ολική ανακαίνιση ενός χώρου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβή και πολλές φορές διατάζουμε να προχωρήσουμε σε μία τέτοια διαδικασία.

image-0

Υπάρχουν, όμως, οικονομικές λύσεις που μπορούν να προσαρμοστούν στο δικό σας budget και απαιτούν από εσάς ελάχιστο κόπο. Η πιο σίγουρη και εύκολη λύση για να ανανεώσετε ριζικά τον χώρο σας είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μία εξαιρετική λύση για να γλιτώσετε από τον κόπο διαφόρων εργασιών όπως το βάψιμο ή το σοβάτισμα, καθώς τοποθετούνται μέσα σε μία μέρα, δεν έχουν δυσάρεστη οσμή και το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να περιμένετε ώρες για να επανατοποθετήσετε τα έπιπλά σας στον χώρο σας.

image-1Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Από μίνιμαλ γραμμές έως φλοράλ, όψη φυσικού υλικού όπως ξύλο και πέτρα είτε το πληθωρικό μπαρόκ, οι ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν τον χώρο σας άμεσα και οικονομικά. Αν θέλετε να δώσετε μία αίσθηση πιο μοντέρνα μπορείτε να διαλέξετε μία αντίστοιχη ταπετσαρία. Αν πάλι αγαπάτε το vintage στυλ θα βρείτε τεράστια ποικιλία από αυτό το είδος όπως παλιούς χάρτες ή ρετρό φωτογραφίες. Επίσης, είναι μία εξαιρετική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας με παιδικές ταπετσαρίες τοίχου. Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να βρείτε από νεράιδες και λουλούδια μέχρι ζωάκια της ζούγκλας και μονόκερους.

image-2Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι φωτοταπετσαρίες αλλά σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για παρουσίαση ενός ολόκληρου θέματος και όχι επαναλαμβανόμενου μοτίβου όπως είναι στις ταπετσαρίες. Αν, για παράδειγμα, επιθυμείτε να βλέπετε στον τοίχο του σαλονιού σας την Golden Gate γέφυρα του San Francisco ή μία γαλάζια λίμνη τότε οι φωτοταπετσαρία είναι αυτό που ψάχνετε. Οι φωτοταπετσαρίες τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και με την ταπετσαρίες, δηλαδή με την χρήση κόλλας. Αν θέλετε να μεγαλώσετε τον χώρο σας μπορείτε να διαλέξετε μία κιονοστοιχία ή ένα ανοιχτό τοπίο. Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε το περιβάλλον του εργασιακού σας χώρου μπορείτε να διαλέξετε ένα θέμα σχετικό με το αντικείμενο της δουλειάς σας. Στην παιδική κατηγορία υπάρχει, επίσης, μεγάλη ποικιλία που απαρτίζεται από ήρωες κόμιξ και παιχνιδιών μέχρι πριγκίπισσες από γνωστές παιδικές ταινίες, παλάτια, πεταλούδες και παιδικούς χάρτες.

Οι ταπετσαρίες και οι φωτοταπετσαρίες δεν αποτελούν μόνο μία εύκολη, οικονομική και εντυπωσιακή λύση για την ανανέωση του χώρου σας αλλά τα σύγχρονα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται δεν επιτρέπουν να καταστραφεί ο τοίχος κατά την αφαίρεσή τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε το ύφος και το στυλ του χώρου σας χωρίς να έχετε απώλειες στην τοιχοποιία σας.

image-3

Τέλος, για την τοποθέτηση μπορείτε να απευθυνθείτε σε συνεργεία που εξειδικεύονται στην τοποθέτηση ταπετσαρίας ή αν ασχολείστε με μαστορέματα μπορείτε να την βάλετε εύκολα και μόνοι σας. Η λύση της ταπετσαρίας και της φωτοταπετσαρίας είναι μία εύκολη και πρακτική λύση για όσους δεν θέλουν να σπαταλάνε χρόνο και χρήμα σε κάτι μονότονο. Μη διστάσετε, λοιπόν, την επόμενη φορά να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία και να ανανεωθείτε ψυχικά και σωματικά.

Πηγή: WallndesignΤαπετσαρίες Τοίχου, Πίνακες Ζωγραφικής, Αυτοκόλλητα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.