Τέλειες ιδέες για ένα κίτρινο δωμάτιο: πώς να διακοσμήσετε, συνδυασμοί και 30 φωτογραφίες για έμπνευση

Χαρούμενο, λαμπερό και γεμάτο αγάπη να δώσει. Έτσι, με μια καρδιά και ανοικτά χέρια, ένα κίτρινο δωμάτιο καλωσορίζει κατοίκους και επισκέπτες.
Επειδή είναι ένα ζεστό χρώμα, το κίτρινο γεμίζει επίσης την ατμόσφαιρα με άνεση και ζεστασιά. Είναι σαν να έχετε μια ζεστή αγκαλιά μετά από μια κουραστική μέρα.

Απολαμβάνετε την ιδέα να έχετε ένα κίτρινο δωμάτιο; Στη συνέχεια, δείτε τις συμβουλές που επιλέξαμε παρακάτω. Θα δείτε ότι μια κίτρινη διακόσμηση δωματίου μπορεί να είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζετε.

Greige ένα ουδέτερο χρώμα που πρέπει να γνωρίζετε

Κίτρινο: έννοια, συμβολογία και εφέ χρώματος

Πριν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το κίτρινο στη διακόσμηση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις έννοιες και τα αποτελέσματα που φέρνει το χρώμα στην καθημερινή ζωή.

Το κίτρινο είναι ένα πρωτογενές και ζεστό χρώμα, αναγνωρισμένο σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο ως το χρώμα της τύχης και της ευημερίας. Μετά από όλα, αυτό είναι το χρώμα του χρυσού, έτσι δεν είναι;
Το κίτρινο θεωρείται επίσης ως ένα χρώμα που φέρνει ζωή και ενέργεια, όπως και ο ήλιος. Μιλώντας για τον ήλιο, το κίτρινο σχετίζεται επίσης με τη θερμότητα, καθιστώντας το ένα ζεστό και φιλόξενο χρώμα, ειδικά σε ψυχρότερες περιοχές.

Το χρώμα συνδέεται επίσης με τρόφιμα και όρεξη, καθώς η φύση μας παρουσιάζει αμέτρητα κίτρινα φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά.

Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το κίτρινο εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα χρώμα ικανό να διεγείρει τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητα και ως εκ τούτου είναι πολύ ευπρόσδεκτο στα περιβάλλοντα μελέτης.
Εκτός από το ότι δεν είναι όλα ζωντανά και ζεστά όταν μιλάμε για κίτρινο. Το χρώμα έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες αισθήσεις.
Ένας από αυτούς είναι η έννοια της εγρήγορσης και του κινδύνου. Το κίτρινο χρώμα είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται σε πινακίδες και σήματα με πιθανότητα κινδύνου, όπως συμβαίνει με τα σήματα κυκλοφορίας, τα διαγονιδιακά τρόφιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα χημικά.

Έτσι, η συμβουλή εδώ είναι να αναγνωρίσετε καλά τον χώρο στον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και τους ανθρώπους που θα εμπλακούν σε αυτό. Αν νομίζετε ότι το κίτρινο μπορεί να παρεμβαίνει πάρα πολύ στις αισθητικές αντιλήψεις των ατόμων, ισορροπήστε τη δόση και αναζητήστε πιο διακριτικές αποχρώσεις του χρώματος. Το μυστικό είναι να κρατάς πάντα την ισορροπία σου.

Κίτρινο δωμάτιο διακόσμηση: πώς να χρησιμοποιήσετε το χρώμα
Πρωταγωνιστικός ή υποστηρικτικός ρόλος;

Καταρχάς, να θυμάστε αν το κίτρινο θα είναι το κυρίαρχο χρώμα της διακόσμησης ή αν προτιμάτε να το χρησιμοποιήσετε ως σημείο χρώματος και φωτός, απλώς για να κάνετε τη διαφορά.
Αυτό είναι σημαντικό, ώστε να μπορείτε ήδη να σκεφτείτε τη διακόσμηση στο σύνολό της. Για παράδειγμα, στην περίπτωση χρήσης κίτρινου μόνο ως διαφορικού στοιχείου, δοκιμάστε να βάψετε έναν από τους τοίχους σε χρώμα.
Αλλά αν θέλετε να προκαλέσετε αυτή την επίδραση, τότε αξίζει να εξετάσετε την προσθήκη κίτρινου σε μεγαλύτερη αναλογία, χρησιμοποιώντας εμφανή αντικείμενα, όπως ο καναπές, χαλιά και κουρτίνες.

Ένα από τα βήματα που δημιουργούν τις περισσότερες αμφιβολίες όταν σκέφτεστε για διακόσμηση είναι πώς να συνδυάσετε τα χρώματα. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν κάποια κόλπα που βοηθούν εκείνη την στιγμή.
Το πρώτο είναι να καταλάβετε ποιο οπτικό και αισθητικό αποτέλεσμα θέλετε να προκαλέσετε. Ρουστίκ δωμάτιο; Μοντέρνο; Μινιμαλιστικό; Εκλεπτυσμένη και λαμπερή; Υπάρχει ένας πιο κατάλληλος συνδυασμός για κάθε ένα από αυτά τα στυλ.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσουμε είναι οι υφές του περιβάλλοντος. Το κίτρινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γυαλί, ξύλο, τοιχοποιία, υφάσματα, χάλυβα, εν συντομία, σε ένα ευρύ φάσμα υλικών. Και όλα θα παρεμβαίνουν στο τελικό αποτέλεσμα της σύνθεσης βάσει του στυλ που καθορίσατε νωρίτερα.

Σημειώστε επίσης την επίπτωση του φωτός στο σαλόνι σας. Όσο περισσότερο το φως, τόσο πιο κίτρινο θα ξεχωρίσει. Η είσοδος φωτός είναι επίσης σημαντική για τον προσδιορισμό των άλλων χρωμάτων που υπάρχουν στο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ποσότητα του φωτός παρεμβαίνει στην αντίληψη του χώρου. Όσο πιο φωτεινό είναι το περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερο είναι.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για συνδυασμούς σε ένα κίτρινο δωμάτιο:

Κίτρινο και κόκκινο δωμάτιο

Ο συνδυασμός του κίτρινου και του κόκκινου είναι εξαιρετικά δυναμικός, ζωντανός και γεμάτος ενέργεια. Και τα δύο χρώματα ανήκουν στην παλέτα από ζεστούς τόνους και, ως εκ τούτου, έχουν ως αποτέλεσμα ένα ζεστό και ζεστό ντεκόρ. Πρέπει, όμως, να προσέχετε ώστε να μην υπερβείτε τη δόση και να καταλήξετε να φτιάξετε μια γρήγορη εμφάνιση στο σπίτι, αφού αυτή είναι και η προτιμώμενη σύνθεση των εταιρειών γρήγορου σνακ.

Παστέλ αποχρώσεις στο ντεκόρ: Οι πιο τέλειες ιδέες για το σπίτι σας μόνο εδώ

Για να μην κάνετε λάθος, επιλέξτε έναν από αυτά ως πρωταγωνιστή και χρησιμοποιήστε το άλλο για να δημιουργήσετε λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μαλακή κλίση από κίτρινο, από πορτοκαλί σε κόκκινο.
Για μια πιο νηφάλια αλλά ζωντανή διακόσμηση, επενδύστε σε κλειστούς κίτρινους και κόκκινους τόνους.
Το κίτρινο και κόκκινο δωμάτιο συνδυάζεται με boho, ρουστίκ και σύγχρονες διακοσμήσεις.

Κίτρινο και μπλε δωμάτιο

Το κίτρινο και το μπλε είναι γνωστά ως συμπληρωματικά χρώματα στον χρωματικό κύκλο. Συμπληρώνουν και εναρμονίζονται τέλεια.
Μαζί, δίνουν ζωή σε μοντέρνα, σύγχρονα και νεανικά δωμάτια. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό με έπιπλα από γυαλί, χάλυβα ή σίδηρο.

Κίτρινο και γκρι δωμάτιο

Ένας άλλος πολύ σύγχρονος και επιτυχημένος συνδυασμός είναι κίτρινο με γκρι. Αυτό το ζευγάρι είναι το πρόσωπο των σκανδιναβικών διακοσμήσεων στυλ και είναι τέλειο όταν χρησιμοποιείται σε ισχυρότερες αποχρώσεις, καθώς και σε απαλές και παστέλ αποχρώσεις.

Ένας κίτρινος τοίχος, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ο τέλειος σύντροφος για έναν γκρι καναπέ.

Κίτρινο και λευκό δωμάτιο

Για όσους έχουν κάποιο φόβο να μην κάνουν λάθη, μπορείτε να ποντάρετε στην καλή παλιά σύνθεση μεταξύ κίτρινου και λευκού. Το δίδυμο ποτέ δεν απογοητεύει και υπόσχεται ένα κομψό, εκλεπτυσμένο και, ταυτόχρονα, ντεκόρ με μια μοντέρνα και ζεστή πινελιά.
Οι λευκοί τοίχοι μπορούν να φιλοξενήσουν έναν πολυτελή κίτρινο καναπέ, καθώς και μια κουρτίνα ή ένα χαλί.
Εδώ, έχετε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση των κίτρινων τόνων. Ένα δωμάτιο με μια λευκή βάση, για παράδειγμα, μπορεί να διακοσμηθεί ήσυχα με έπιπλα και αντικείμενα σε μια ισχυρότερη κίτρινη απόχρωση, όπως ο χρυσός.

Κίτρινο και μαύρο δωμάτιο

Οι πιο τολμηροί θα αγαπήσουν την ιδέα ενός κίτρινου και μαύρου δωματίου. Η ιδέα εδώ είναι να διερευνήσει τις ισχυρές και εντυπωσιακές αντιθέσεις μεταξύ των δύο χρωμάτων. Αλλά πρέπει να προσέχετε να μην δημιουργήσετε κάτι πολύ αστείο.

Εάν το δωμάτιό σας είναι μικρό ή χαμηλά φωτισμένο, δώστε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση αυτής της σύνθεσης.

Επιπλέον, επωφεληθείτε από τις υπερσύγχρονες και funky διακοσμητικές δυνατότητες που προσφέρει αυτό το δίδυμο.

Κίτρινο και καφέ δωμάτιο

Θέλετε ένα ρουστίκ δωμάτιο, ένα από αυτά τα πολύ ζεστά, χαλαρά και άνετα; Η καλύτερη επιλογή σας είναι ο συνδυασμός του κίτρινου και του καφέ.
Το κίτρινο είναι η μητέρα του καφέ και, ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία αυτού του τόνου, το δωμάτιό σας μπορεί να γίνει θερμότερο ή πιο νηφάλιο.

Μια καλή συμβουλή εδώ είναι να στοιχηματίσετε στη χρήση του ξύλου, που φέρνει καφέ ως φυσικό τόνο. Χρησιμοποιήστε το σε έπιπλα, δάπεδα, οροφές και λαμπτήρες, αφήνοντας κίτρινο χρώμα για κάθε τοίχο, μαξιλάρια, ριχτάρια ή κουρτίνες.


Τώρα, αν θέλετε ένα κίτρινο δωμάτιο, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά, ή ακόμα και να κάνετε μεγάλες ανακαινίσεις, απλά βάψτε τους τοίχους (ή τον τοίχο) κίτρινο. Αυτή η απλή παρέμβαση κάνει ήδη τεράστια διαφορά στο περιβάλλον.
Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να δημιουργηθεί ένας κίτρινος τοίχος. Το πιο παραδοσιακό είναι να τον βάψετε εντελώς, αλλά μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μισό τοίχο, ή ¾ του τοίχου ή γεωμετρικά σχήματα, όπως διαγώνιες πινελιές.

Επιλέξτε τον τόνο που σας ταιριάζει καλύτερα και ταιριάζει με το δωμάτιό σας και αυτό είναι!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.