Ιξόρα ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια για την αυλή, τη γλάστρα, και τον κήπο σας

Η ιξόρα είναι ένας από τους πιο όμορφους θάμνους της Ασίας. Πολλοί το θεωρούν και ως ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 400 ποικιλίες ιξόρας. Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις και τον ζεστό καιρό σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική υγρασία. Χρειάζεται αρκετό νερό αλλά αφήνουμε να στεγνώσει το χώμα μέχρι το επόμενο πότισμα. Μια φορά τον μήνα βάλτε υγρό λίπασμα για όξινα φυτά. Μια συμβουλή για καλύτερη ανθοφορία είναι να κόβουμε 2 με 3 φύλλα κάτω από κάθε λουλούδι. Χρησιμοποιείται σαν απλός θάμνος, για φράχτες , σαν μπονζάι ή σαν φυτό σχήματος.

34 Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή ή τον κήπο σας με πολύχρωμα, εντυπωσιακά λουλούδια

Η Ιξόρα είναι ένα από ταπιο όμορφα θαμνώδη φυτά με τα οποία μπορείτε να ομορφύνετε τον κήπο ή το αίθριο σας. Δεν μεγαλώνει πολύ, οπότε είναι ενδιαφέρον ακόμη και να το καλλιεργήσετε σε μια γλάστρα, αλλά επίσης, παράγει μεγάλο αριθμό συστάδων λουλουδιών κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου χρόνου.

Είναι αρκετά ευγνώμων φυτό και στην πραγματικότητα, ένα από τα λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε για να το διατηρήσετε υγιές είναι ότι απαιτεί άφθονο νερό, σίγουρα θα το λατρέψετε.

Στα δικά μας μέρη η ιδανική θέση για την ιξόρα είναι σε μια κλειστή βεράντα ή ένα ζεστό δωμάτιο. Το καλοκαίρι χρειάζεται τουλάχιστον 20 CC, αλλά δεν αντέχει τον απευθείας ήλιο.  Κατά τους χειμερινούς μήνες η θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι χαμηλότερη από 15 °C. Χρειάζεται πολύ όξινο έδαφος και σχετική υγρασία. Μην τη βάλετε ποτέ σε πολύ μεγάλη γλάστρα, γιατί έχει μικρό ριζικό σύστημα, και μια περιττή εξάπλωση των ριζών οδηγεί γρήγορα σε αποδυνάμωση του φυτού. Με την κατάλληλη φροντίδα η ιξόρα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πυκνό θάμνο που κάθε χρόνο θα μεγαλώνει κατά 20-30 εκ. Το νερό του ποτίσματος είναι καλύτερα να είναι μη ασβεστούχο. Μπορείτε να το βράσετε από την προηγούμενη και να το αφήσετε μια μέρα. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με μοσχεύματα κορυφής μήκους 10-12 εκ. περίπου, που χρειάζονται όμως ελάχιστη θερμοκρασία 22 “C, για να ριζοβολήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.