Ιδέες σαλονιού για το 2024: Οι μεγαλύτερες τάσεις επίπλωσης και σχεδιασμού σε 85 φωτογραφίες

Τον τελευταίο χρόνο, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας από ποτέ και ένα πράγμα είναι σίγουρο – το σπίτι έχει αρχίσει να εκτιμάται ακόμη περισσότερο. Εάν (όπως εμάς) περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο σπίτι και ειδικά στο σαλόνι και θέλετε να κάνετε το δωμάτιο ακόμα πιο άνετο και κομψό, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Από τον καναπέ μέχρι τη διακόσμηση τοίχου – θα σας δείξουμε τις καλύτερες ιδέες καθιστικού για το 2024 που μπορούν να δώσουν στον χώρο σας μια ωραία ανανέωση. Εμπνευστείτε από τη συλλογή εικόνων μας και μετατρέψτε το σαλόνι σας σε ένα κομψό καταφύγιο.

Εύκολοι τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο

Πριν ασχοληθούμε με τις όμορφες ιδέες του καθιστικού, πρέπει να εστιάσουμε γρήγορα στα πρακτικά πράγματα. Δηλαδή τη διαρρύθμιση του καθιστικού σας. Είτε ξεκινάτε από το μηδέν σε έναν νέο χώρο είτε θέλετε να ενημερώσετε τον υπάρχοντα χώρο διαβίωσής σας, η απόφαση για το πώς να το διαιρέσετε μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του εσωτερικού σας σχεδίου.

Όσον αφορά τα σαλόνια υπάρχει αυτή η τάση να σπρώχνουμε τα πάντα στους τοίχους, να βάζουμε ένα τραπεζάκι στο κέντρο και να βεβαιωθούμε ότι όλα βλέπουν προς την τηλεόραση. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκλίνετε από αυτήν την «τάση», τραβήξτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους και θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι το δωμάτιο φαίνεται πιο ευάερο ως αποτέλεσμα.

Αυτή η μεγάλη τάση από τα τελευταία χρόνια είναι επίσης δημοφιλής και φέτος. Στην περίπτωση ενός ανοιχτού καθιστικού, η κουζίνα και η τραπεζαρία συγχωνεύονται απαλά στο σαλόνι. Αυτή η διάταξη ταιριάζει τόσο σε μεγάλα διαμερίσματα όσο και σε μικρά διαμερίσματα όπου θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο.

Φέτος, ωστόσο, μια άλλη διάταξη έρχεται στο προσκήνιο στο σχεδιασμό του καθιστικού, δηλαδή το λεγόμενο Broken Plan Living. Υπάρχει και ένας σαφής λόγος για αυτό. Όσοι εργάζονται στο σπίτι ψάχνουν ένα μέρος για υποχώρηση μετά την εργάσιμη ημέρα. Και αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να το προσφέρει. Οι ανοιχτοί χώροι διαμονής χωρίζονται σε διαφορετικές περιοχές, με τοίχους χωρίσματος, ράφια και φυτά.

32 Φρέσκα σχέδια με σαλονάκια μικρών διαμερισμάτων για μεγάλη απόλαυση

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του καθιστικού διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη συνολική εντύπωση του δωματίου. Αυτό σημαίνει όχι μόνο υφάσματα και ταπετσαρίες, αλλά και δάπεδα, επενδύσεις τοίχων και έπιπλα. Εδώ είναι τα υλικά που θα διαμορφώσουν το σαλόνι τη φετινή χρονιά. Φυσικά υλικά όπως ξύλο και φυσική πέτρα δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα στο σαλόνι και φέρνουν ένα κομμάτι της φύσης στους τέσσερις τοίχους σας. Μπορείτε να τα φέρετε στο σαλόνι με τη μορφή επίπλων, διακόσμησης ή επενδύσεων δαπέδων και τοίχων. Η ταπετσαρία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς εναλλακτική ανακαίνιση. Εσείς αποφασίζετε μόνοι σας εάν το τούβλο, το μάρμαρο ή το ξύλο σας ταιριάζει ως μοτίβο. 

Είτε με τη μορφή ενός διαφανούς τραπεζιού είτε ως εντυπωσιακού πολυελαίου, το γυαλί είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ιδέες για το σαλόνι φέτος. Το υλικό γίνεται γρήγορα ένας πραγματικός μαγνήτης για το μάτι στο δωμάτιο και ταιριάζει απρόσκοπτα στο άνετα επιπλωμένο σαλόνι. Εάν δεν σχεδιάζετε σημαντικές αλλαγές στο δωμάτιο, αλλά απλώς θέλετε να του δώσετε μια μικρή ενημέρωση, συνιστάται ένα μικρό αξεσουάρ όπως ένα γυάλινο βάζο ή ένα πλευρικό τραπέζι.

Τα οργανικά υλικά και οι ίνες ήταν πολύ δημοφιλή από πέρυσι. Επιτρέπεται οτιδήποτε σχετίζεται με τη φύση. Τα έπιπλα φτιαγμένα από μπαμπού ή με λινό, φυσικό μετάξι ή κάλυμμα κάνναβης, καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα, φωτιστικά και πολλά άλλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Όσο πιο φυσικό και χωρίς επεξεργασία, τόσο το καλύτερο.

Αυτό που έχουν όλα τα μοντέρνα υλικά για το σαλόνι τη φετινή χρονιά είναι η ιδιαίτερη υφή τους. Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών και υφών είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς. Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε ένα μαλακό βελούδινο χαλί, ένα λείο γυάλινο τραπέζι ή έναν τραχύ τοίχο από φυσική πέτρα, είναι σημαντικό οι επιφάνειες στο σαλόνι να επηρεάζουν τις αισθήσεις και την αίσθηση της αφής σας. Και το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που σας προσκαλεί να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

Η επιλογή του χρώματος και του μοτίβου σχεδόν πάντα υπαγορεύει ολόκληρη τη διακόσμηση ενός δωματίου. Αλλά το χρώμα μπορεί επίσης να προστεθεί αργότερα με μικρά αντικείμενα όπως διακόσμηση ή έπιπλα. Η χρονιά φέτος έχει πολλά χρώματα να προσφέρει για εσωτερική διακόσμηση. 

Μοντέρνες ιδέες με περισσότερα από 30 χρώματα για να βάψετε ξανά και να ανανεώσετε το σαλόνι σας

Τα προηγούμενα χρόνια περάσαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ποτέ. Αυτό δίνει έμφαση στο σχεδιασμό ζεστών, άνετων δωματίων στα οποία κάποιος αισθάνεται άνετα. Και ποια χρώματα μπορούν πραγματικά να αισθάνονται πιο ζεστά από τους ελαφρούς, γήινους τόνους; Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε ένα δροσερό τόνο με ένα ζεστό; Η τέλεια ισορροπία. Έτσι περιγράφεται το χρώμα του γκρι. Εάν αποφασίσετε για αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων για το σχεδιασμό του καθιστικού σας, τότε η αρμονική ατμόσφαιρα του δωματίου είναι εγγυημένη. Οι καφέ αποχρώσεις είναι ιδανικές για μερικές σκούρες πινελιές. 

Το χρώμα έχει επίσης τη θέση του στο μοντέρνο σαλόνι. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μερικές πινελιές ή να επιλέξετε χρωματιστή ταπετσαρία, θα κάνετε ακριβώς τη σωστή επιλογή με ζεστή τερακότα, ανοιχτό πράσινο τόνους και σκούρο μπλε. Οι παστέλ αποχρώσεις δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο πριν και αντικαθίστανται από άλλα χρώματα όπως το ρουζ.

Με τα σχέδια και τα μοτίβα, η φυσικότητα παίζει και πάλι σημαντικό ρόλο. Όσον αφορά τις ταπετσαρίες, βασίζονται κυρίως σε μοτίβα λουλουδιών, μοτίβα φύλλων και οπτικές φυσικές προσθήκες. Όσον αφορά τα υφάσματα, τα γεωμετρικά μοτίβα εξακολουθούν να είναι δημοφιλή.

Το στυλ επίπλωσης μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σαλόνι, αλλά γιατί πρέπει να περιοριστείτε σε ένα στυλ; Ο συνδυασμός διαφορετικών στυλ επίπλωσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής φέτος. Ωστόσο, το δημοφιλές σκανδιναβικό στιλ, το Boho Urban και το μοντέρνο στυλ vintage παραμένουν πολύ δημοφιλή.

42 Υπέροχες ιδέες έμπνευσης για να φτιάξετε την πιο όμορφη ατμόσφαιρα στο σαλονάκι σας

Εάν ανακαινίζετε πλήρως το σαλόνι και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, τότε έχουμε μια συμβουλή για εσάς. Πρώτα επιλέξτε τον καναπέ των ονείρων σας και προσαρμόστε τα υπόλοιπα έπιπλα σε αυτόν. Επειδή ο καναπές είναι το μεγαλύτερο έπιπλο στο δωμάτιο και ως εκ τούτου επηρεάζει ολόκληρο το σχεδιασμό του δωματίου. Αυτό ακολουθείται από άλλα έπιπλα όπως τραπεζάκια, συρταριέρες, ράφια κλπ., όπου αυτά μπορούν να προσαρμοστούν στον καναπέ πιο εύκολα από το αντίστροφο.

Οι πιο όμορφες ιδέες για σαλόνι το 2024 για έπιπλα, διακόσμηση και σχεδιασμό βρίσκονται στις παρακάτω εικόνες για να εμπνευστείτε.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.