Φίκος Μπέντζαμιν στην εσωτερική διακόσμηση – 40 εμπνευσμένες ιδέες για κάθε χώρο

Ο Φίκος Μπέντζαμιν (Ficus Benjamin) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση. Το όνομά του προέρχεται από τον βοτανικό του όνομα Ficus benjamina, και είναι μέλος της οικογένειας των Φίκους.

Ο Φίκος Μπέντζαμιν είναι ένα φυτό με μεγάλα, λαμπερά φύλλα που δημιουργούν έναν όμορφο και πλούσιο χαρακτήρα στον χώρο σας. Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για την εσωτερική διακόσμηση λόγω της ευκολίας στην φροντίδα του και της ικανότητάς του να επιβιώσει σε διάφορες συνθήκες.

Μονστέρα: Ένα ανθεκτικό και αγαπημένο τροπικό φυτό στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας

Αλλά ας μην χάσουμε τον φυσικό μας ρυθμό και ας περάσουμε στα χαρακτηριστικά και τις χρήσεις αυτού του πράσινου θαύματος. Ο Φίκος Μπέντζαμιν είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που μπορεί να μεγαλώσει σε διάφορες μορφές, από ταπεινά μπονσάι μέχρι εντυπωσιακά δέντρα εσωτερικής διακόσμησης. Και το καλύτερο; Καλλιεργείται εύκολα και απελευθερώνει αρκετό οξυγόνο.

Όταν πρόκειται για την εσωτερική διακόσμηση με τον Φίκο Μπέντζαμιν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον εντάξετε στον χώρο:

Κατάλληλος γλάστρα: Επιλέξτε μια κατάλληλη γλάστρα για το μέγεθος του φυτού και την επιθυμητή αισθητική. Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική κεραμική γλάστρα ή μια μοντέρνα γλάστρα από γυαλί ή μέταλλο.

Ο φίκος μπέντζαμιν δεν έχει πολλές απαιτήσεις κατά την ανάπτυξη του. Κι αυτός επίσης είναι ένας λόγος που χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Γενικά το φυτό θέλει το έντονο φως. Κατά το καλοκαίρι μπορεί να τοποθετηθεί και σε σημεία όχι τόσο φωτεινά, αλλά το χειμώνα καλό θα είναι να μεταφέρεται σε σημεία που δέχονται άμεσο ηλιακό φως.

Η κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου πρέπει να κυμαίνεται από 13-15oC, με ανώτερη τους 25oC κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο φίκος δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό. Έτσι πρέπει να ποτίζεται 1-2 φορές την εβδομάδα κατά το καλοκαίρι και μια φορά στις 10 μέρες κατά το χειμώνα. Είναι όμως ιδιαίτερα ευπαθές στα ρεύματα του αέρα.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα κορυφής που λαμβάνονται κατά την άνοιξη, ενώ δεν χρειάζεται μεταφύτευση, παρά μόνο όταν είναι μικρή η γλάστρα για το φυτό.

Η διάρκεια ζωής του φίκου είναι μεγάλη. Πολύ βασικό είναι το στάδιο προσαρμογής του φυτού στο νέου του χώρο, κατά τους πρώτους μήνες της εγκατάστασης του.

Συντήρηση: Ο Φίκος Μπέντζαμιν μπορεί να αναπτύξει μεγάλο όγκο, οπότε χρειάζεται τακτικό κλάδεμα και στέκεται. Αφαιρέστε τα ξερά φύλλα και τα κλαδιά που μπορεί να είναι πυκνά για να διατηρήσετε μια ευδιάθετη εμφάνιση.

Συνδυασμός με άλλα φυτά: Ο Φίκος Μπέντζαμιν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φυτά εσωτερικής διακόσμησης για να δημιουργήσει μια πλούσια και ζωντανή ατμόσφαιρα. Προσθέστε φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές για να δώσετε ποικιλία και ενδιαφέρον.

Τοποθέτηση στο δωμάτιο ως φυτό εσωτερικού χώρου: Συνήθως τα μεγάλα σε μέγεθος φυτά τοποθετούνται μόνα τους στο χώρο. Νάνα φυτά μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ στο εμπόριο υπάρχουν και bonsai φυτά φίκου Μπέντζαμιν.

Ελιά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων – 32 εξαιρετικές ιδέες έμπνευσης

Ο Φίκος Μπέντζαμιν μπορεί να ενισχύσει την εσωτερική διακόσμηση με την παρουσία του προσθέτοντας φυσική ομορφιά και φρεσκάδα στον χώρο. Επιπλέον, θεωρείται ότι βοηθά στην βελτίωση της ατμόσφαιρας και στην απορρόφηση τοξινών από τον αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.