Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: οδηγίες, εκπληκτικές συμβουλές και εμπνεύσεις

Με την άφιξη της πιο εορταστικής εποχής του έτους έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή να τακτοποιήσετε το σπίτι και να προετοιμάσετε όλες τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.
Σκεφτόμαστε γι ‘αυτό, να παρουσιάσαμε σε αυτήν την ανάρτηση αρκετές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τα Χριστούγεννα των ονείρων σας. 

Πότε να κάνετε Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση;

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Στο εμπόριο, για παράδειγμα, είναι σύνηθες να βρίσκετε αντικείμενα για διακόσμηση Χριστουγέννων από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.
Ωστόσο, για την παράδοση, υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της διακόσμησης των Χριστουγέννων. Για τους Χριστιανούς, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να γίνεται σιγά σιγά και να αρχίζει τέσσερις Κυριακές πριν από τις 25 Δεκεμβρίου.

Αυτή η περίοδος σηματοδοτεί την αρχή της χριστιανικής εμφάνισης, την ημερομηνία έναρξης των προετοιμασιών για την άφιξη του Χριστού.

60+ Μικρές ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για μεγάλη έμπνευση

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: συμβουλές και πώς να φτιάξετε

Σήμερα, η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει αποκτήσει πολλά νέα στοιχεία, χρώματα και παραστάσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την παράδοση.

Δείτε τι δεν μπορείτε να χάσετε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας:

Στολίδια που δεν μπορούν να λείπουν


χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το μεγάλο αστέρι των εορτών. Δεν μπορεί να χαθεί καθόλου. Μπορείτε να επιλέξετε το παραδοσιακό μοντέλο, φυσικό ή τεχνητό, ακουμπισμένο στο πάτωμα και συνήθως διακοσμημένο με χρωματιστές μπάλες, λαμπιόνια και αστέρια.

Αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να διακινδυνεύσετε ένα πιο τολμηρό μοντέλο, όπως ένα ροζ χριστουγεννιάτικο δέντρο, για παράδειγμα.

Υπάρχουν επίσης επιτοίχια χριστουγεννιάτικα δέντρα, ιδανικά για όσους έχουν λίγο χώρο στο σπίτι.

Και μιλώντας για λίγο χώρο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί επίσης να είναι ένας από τους μίνι τύπους που ταιριάζει πολύ καλά πάνω σε ένα ράφι ή κομμό.
Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε το δικό σας δέντρο χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο υλικό, ή για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα θέμα της επιλογής σας, όπως βιβλία.

Οι πιο όμορφες και πρωτότυπες DIY προσθήκες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα απογειώσουν το σπίτι σας αυτές τις γιορτές

Αστέρια

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ που καθοδήγησε τους σοφούς στη φάτνη όπου γεννήθηκε ο Χριστός.
Γι ‘αυτό το αστέρι είναι ένα τόσο σημαντικό σύμβολο αυτής της εποχής του χρόνου. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά τίποτα δεν σας εμποδίζει να το χρησιμοποιήσετε ως στολίδι πόρτας, στολίδι που κρέμεται στον τοίχο ή σε κάποια έπιπλα, για παράδειγμα.

Κεριά

Τα κεριά αντιπροσωπεύουν το φως που έφερε τον Χριστό στον κόσμο. Με άλλα λόγια, ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να είναι παρόν στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, για να μην αναφέρουμε ότι τα κεριά κάνουν τα πάντα πολύ πιο όμορφα και άνετα.

Άγιος Βασίλης

Ο καλός γέρος με λευκή γενειάδα και κόκκινα ρούχα, επίσης γνωστός ως Άγιος Βασίλης, είναι επίσης ένας άλλος ισχυρός υποψήφιος για τη διακόσμηση των Χριστουγέννων, ειδικά για όσους έχουν παιδιά στο σπίτι.
Ο Άγιος Βασίλης είναι το μεγάλο σύμβολο παιχνιδιάρικης, μαγείας και γοητείας αυτήν την εποχή του χρόνου. Αντιπροσωπεύει καλοσύνη, αλληλεγγύη και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.
Στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ο Άγιος Βασίλης μπορεί να γίνει θέμα για τη γιρλάντα στην πόρτα της εισόδου, ένα στολίδι χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκτός από την εκτύπωση για τραπεζομάντιλα, χαρτοπετσέτες, μαξιλάρια, πετσέτες πιάτων, μεταξύ άλλων αξεσουάρ οικιακής χρήσης.
Εκτός από τη μορφή του Άγιου Βασίλη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο τον σκούφο ή τις μπότες του γέρου που κρέμονται σε κάποια έπιπλα ή στην πόρτα.

Κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια είναι ένα άλλο τυπικό χριστουγεννιάτικο σύμβολο. Φρούτα πεύκου, κουκουνάρια χρησιμεύουν ως αμέτρητοι τύποι χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων, που κυμαίνονται από το δέντρο έως το τραπέζι του δείπνου ή τη γιρλάντα στην πόρτα.
Απλώς χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας.

Στεφάνια

Στις εποχές των ειδωλολατρικών λαών, οι γιρλάντες χρησιμοποιήθηκαν για να διώξουν τα κακά πνεύματα και την κακή ενέργεια και, γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο, κρέμονταν στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού.
Η ιδέα παρέμεινε μέχρι σήμερα, αλλά σήμερα έχουν αποκτήσει νέα στοιχεία, χρώματα και σχήματα.
Τα πιο παραδοσιακά είναι κατασκευασμένα από λουλούδια, κλαδιά και κουκουνάρια, αλλά μπορείτε ακόμα να στοιχηματίσετε σε μοντέλα με πουά pompom, για παράδειγμα.

Φάτνη γέννησης

Η σκηνή της γέννησης είναι επίσης ένα ισχυρό σύμβολο για τα Χριστούγεννα. Αντιπροσωπεύει τη γέννηση του Χριστού και, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, πρέπει να συγκεντρωθεί σταδιακά μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.
Η διακόσμηση πρέπει να ξεκινήσει τοποθετώντας πρώτα το τοπίο ή το φόντο, μετά τα ζώα, μετά τον Ιωσήφ και τη Μαρία, και τέλος, μεταξύ της νύχτας του 24ου και του 25ου, το μωρό του Ιησού πρέπει να τοποθετηθεί στο παχνί.

Άγγελοι, καμπάνες και άλλα στολίδια

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά χριστουγεννιάτικα σύμβολα και στολίδια, όπως γιρλάντες, άγγελοι, τάρανδοι, κουδούνια, νιφάδες χιονιού, λουλούδια και μούρα, μεταξύ άλλων.
Αυτό που μετράει πραγματικά είναι να προσαρμόσετε τον τύπο του στολιδιού στις προσωπικές σας πεποιθήσεις και γούστα, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά.

Φωτάκια

Τα Χριστούγεννα πηγαίνουν με φώτα. Έχουμε ήδη μιλήσει για κεριά, αλλά εδώ υπάρχουν και άλλοι τύποι φώτων, όπως αυτά που αναβοσβήνουν και τα φαναράκια. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια είναι το επίκεντρο της διακόσμησης και πρέπει να υπάρχουν σε διάφορες γωνιές του σπιτιού, όχι μόνο στο δέντρο.
Στοιχηματίστε στη χρήση σε αυτά που αναβοσβήνουν στον κήπο, στο μπαλκόνι, στα δωμάτια και οπουδήποτε αλλού κρίνετε απαραίτητο.

Μαγευτικές DIY ιδέες από γυάλινα βάζα με λαμπιόνια για τα Χριστούγεννα

Παλέτα χρωμάτων

Η τυπική χριστουγεννιάτικη παλέτα χρωμάτων είναι πράσινο, κόκκινο και χρυσό. Υπάρχουν όμως και άλλα χρώματα που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, όπως ασημί, μπλε και λευκό.
Για μια πιο τολμηρή και πιο μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αξίζει επίσης να στοιχηματίσετε σε διαφορετικές αποχρώσεις όπως ροζ και πορτοκαλί.
Εάν κάνετε τη μινιμαλιστική διακόσμηση, επενδύστε σε Χριστούγεννα με ανοιχτόχρωμα και ουδέτερα χρώματα με ελαφριές πινελιές από μαύρο.

Απλή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Πολλοί πιστεύουν ότι για να φτιάξετε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να ξοδέψετε πολλά. Αλλά όχι… Η διακόσμηση Χριστουγέννων μπορεί να είναι απλούστερη και φθηνότερη από ότι νομίζετε.
Πρώτον, επειδή δεν χρειάζεται να αγοράζετε νέα στολίδια κάθε χρόνο, απλώς επαναχρησιμοποιήστε αυτά που έχετε ήδη.
Και δεύτερον, πολλά μπορούν να γίνουν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, όπως θα δείτε στο επόμενο θέμα.

Το σημαντικό είναι ότι έχετε ορίσει καλά τι σκοπεύετε να κάνετε και ακολουθήστε το σχέδιο. Μια άλλη συμβουλή για να εξοικονομήσετε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι να προβλέψετε. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο.

Χειροποίητη και ανακυκλωμένη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Λίγες στιγμές του έτους είναι τόσο δημιουργικές όσο τα Χριστούγεννα. Πόσα μπορούν να γίνουν στο σπίτι, χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άδειο μπουκάλι του κρασιού για να δημιουργήσετε μια λάμπα που αναβοσβήνει με λαμπιόνια που αποθηκεύσατε από πέρυσι και τώρα ανακαλύψατε ότι λειτουργεί μόνο ένα κομμάτι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια χαρτιού για να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να φτιάξετε ντεκουπάζ και να δημιουργήσετε όμορφα χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε κάποια πιο περίπλοκη τεχνική, όπως πλέξιμο ή ράψιμο για να κάνετε κούκλες, μαξιλάρια και τραπεζομάντιλα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κώνους πεύκων που πέφτουν από το δέντρο στο πάρκο για να δημιουργήσετε γιρλάντες και κεντρικά σημεία διακόσμησης.
Μπορείτε να φτιάξετε τον Άγιο Βασίλη, τον άγγελο, το αστέρι και το δέντρο χρησιμοποιώντας χαρτόνι.
Μπορείτε να κάνετε ότι φαντάζεστε. Απλά σχεδιάστε και ξεκινήστε τη διακόσμηση με ανακυκλώσιμα το συντομότερο δυνατόν για να σας δώσουν το χρόνο για να βρείτε ότι χρειάζεστε.

Χριστουγεννιάτικο σαλονάκι – Φανταστικές ιδέες για να φέρετε το εορταστικό πνεύμα σπίτι σας

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα για να είναι Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ένα πλήρες τραπέζι… Όμορφο με κάθε τρόπο. Ξεκινήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιλέγοντας το τραπεζομάντιλο. Κάντε την επιλογή σας από την παλέτα χρωμάτων που έχετε ορίσει για τη διακόσμηση.
Σε αυτό, χρησιμοποιήστε σετ ή sousplat. Μην ξεχνάτε τις χαρτοπετσέτες. Χρησιμοποιήστε μπολ για να δημιουργήσετε μια πιο εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που προτείνει η περίσταση των εορτών.
Για το κέντρο του τραπεζιού, φτιάξτε μια ρύθμιση. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας για παράδειγμα κουκουνάρια, κλαδιά πεύκου και χριστουγεννιάτικα μίνι δέντρα. Να είστε δημιουργικοί.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες περισσότερες ιδέες διακόσμησης Χριστουγέννων για να εμπνευστείτε.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.