Χειμερινή διακόσμηση: 60 τέλειες ιδέες για να σας εμπνεύσουν

Γνωρίζατε ότι η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί και πρέπει να συνοδεύει τις εποχές; Με αυτόν τον τρόπο εγγυάστε άνεση και ευεξία, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω. Ακριβώς γιαυτό φέραμε σε αυτό το άρθρο συμβουλές και ιδέες χειμερινής διακόσμησης. Εκείνη την εποχή του χρόνου για να ζεστάνετε τη φωλιά σας.

Τι είναι η χειμερινή διακόσμηση;

Ζέστη! Αυτή είναι η λέξη που ορίζει καλύτερα τη χειμερινή διακόσμηση. Το σπίτι πρέπει να είναι άνετο και φυσικά ζεστό για να αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Και μην ξεγελαστείτε και νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε μεγάλες ανακαινίσεις ή να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία. Μικρές έγκαιρες αλλαγές στο περιβάλλον φέρνουν ήδη αυτή την αίσθηση επιπλέον άνεσης και προετοιμάζουν το σπίτι σας για τις πιο κρύες μέρες.

Συμβουλές διακόσμησης για να δημιουργήσετε μια ζεστή φωλιά υπνοδωμάτιο για το χειμώνα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

Τι δεν μπορεί να λείπει από μια χειμερινή διακόσμηση:

Όσον αφορά τη χειμερινή διακόσμηση, ορισμένα στοιχεία είναι απαραίτητα. Τα παραθέσαμε όλα παρακάτω για να μην αφήσετε κανένα, ελέγξτε τα:

Κουβέρτες σε όλο το σπίτι

Ο χειμώνας μόλις φτάνει πρέπει να βγουν οι κουβέρτες από την ντουλάπα, καταλαμβάνοντας τους πιο διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Οι κουβέρτες είναι μια πρόσκληση για να κάνετε το σπίτι πιο ζεστό και άνετο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβέρτες στον καναπέ, στην πολυθρόνα του γραφείου ακόμη και στον πάγκο της βεράντας.

Ξέρετε αυτές τις κουβέρτες να τις φοράς; Είναι επίσης εξαιρετικες γιατί σας κρατούν ζεστούς και ελεύθερους να κάνετε καθημερινές σας εργασίες στο σπίτι.

Χαλιά

Ώρα να βγάλετε τα χαλιά σιζάλ για να βάλετε στη σκηνή τα ψηλά και αφράτα χαλιά. Αν το καλοκαίρι τα χαλιά από φυσικές ίνες είναι η καλύτερη επιλογή γιατί είναι πιο δροσερά, το χειμώνα συμβαίνει το αντίθετο. Αυτή τη σεζόν, αναζητήστε χαλιά με ψηλό πέλος και πιο άνετα υφάσματα, συμπεριλαμβανομένου του κροσέ.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

Οι κουρτίνες ακολουθούν την ίδια ιδέα με τα χαλιά. Δηλαδή, κάντε μια εναλλαγή μεταξύ μοντέλων για το καλοκαίρι και για το χειμώνα. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ενώ οι ελαφριές υφασμάτινες κουρτίνες, όπως το ύφασμα, βοηθούν να περνάει ο αέρας πιο εύκολα και να αερίζεται το σπίτι, τα χοντρά υφάσματα κάνουν το αντίθετο. Υφασμάτινες κουρτίνες όπως το βελούδο, το λινόεμποδίζουν τον κρύο αέρα που μπορεί να καταλήξει να περάσει μέσα από τις ρωγμές, αυξάνοντας την εσωτερική ζεστασιά.

Ιδέες για χειμερινό σαλόνι και τρόποι διακόσμησης για να νιώσετε άνετα και ζεστά

Επενδύστε σε μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι επίσης απαραίτητα στη χειμερινή διακόσμηση, ειδικά στη χειμερινή διακόσμηση υπνοδωματίου. Παρέχουν περισσότερη άνεση και αυτό το άγγιγμα θαλπωρής, άλλωστε, αυτή την εποχή του χρόνου τείνουμε να είμαστε πιο ήσυχοι, κάτω από τα σκεπάσματα.

Να μια άλλη συμβουλή: προτιμήστε να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια με ζεστά υφασμάτινα καλύμματα, όπως βελούδο και πλεχτό. Αφήστε τα σατέν καλύμματα για το καλοκαίρι.

Φέρτε την άνεση και τη ζεστασιά με τα κίτρινα φώτα

Το χρώμα των φωτιστικών έχει επίσης μεγάλη συνάφεια στη χειμερινή διακόσμηση. Οι κιτρινωποί τόνοι, που θεωρούνται ζεστοί, παραπέμπουν σε φωτιά, τζάκια και χαλαρή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό βοηθούν να περάσει η αίσθηση της ζεστασιάς στη θαλπωρή. Τα φωτιστικά, οι λαμπτήρες και τα σημεία οροφής μπορούν εύκολα να λάβουν κίτρινο φως. Διατηρήστε το λευκό φως μόνο σε μέρη όπου χρειάζεται εστίαση και συγκέντρωση, όπως ο πάγκος εργασίας και μελέτης ή στην κουζίνα.

Αλλάξτε το χρώμα των τοίχων

Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να κάνετε μια χειμερινή διακόσμηση είναι να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων. Ηρεμήστε! Δεν μιλάμε για αλλαγή σε όλο το σπίτι. Μόνο το χρώμα σε ένα τοίχο αρκεί.

Με ένα απλό κουτάκι μπογιάς μπορείτε να κάνετε αυτή την αλλαγή και να αλλάξετε ολόκληρη την αντίληψη του περιβάλλοντος. Το χειμώνα, τα πιο προτεινόμενα χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις (αυτές που συνδέονται άμεσα με τη φύση) ικανοί να φέρουν ζεστασιά και καλωσόρισμα, όπως μουσταρδί, καραμελέ, σταχύ, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πιο φωτεινά χρώματα και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, όπως κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί. Απλώς αποφύγετε χρώματα όπως το μπλε και το μωβ που είναι ψυχρά.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η αλλαγή στη χρωματική παλέτα δεν χρειάζεται να περιορίζεται στους τοίχους. Τοποθετήστε τα σε διακοσμητικά αντικείμενα, στα χρώματα των λουλουδιών, των κουβερτών και των μαξιλαριών.

Απλώστε κεριά

Τα κεριά είναι τα καλύτερα! Διακοσμούν, φωτίζουν και ζεσταίνουν. Δηλαδή το τέλειο combo για μια χειμερινή διακόσμηση.

Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή. Χρησιμοποιήστε κεριά σε θήκες ή σε εκδόσεις που μπαίνουν μέσα σε γυάλες. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπετε από το να πέσουν και να καταλήξουν να προκαλέσουν φωτιά.

Προσέξτε επίσης πού θα ανάψει το κερί. Αποφύγετε μέρη πολύ κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα, όπως κουρτίνες, για παράδειγμα.

Μετακινήστε τα έπιπλα πιο κοντά

Ένα πολύ ωραίο κόλπο για τη χειμερινή σας διακόσμηση είναι να αλλάξετε τη διάταξη των επίπλων. Αυτό σημαίνει να τα φέρετε πιο κοντά. Κολλήστε τον καναπέ πιο κοντά στο τραπεζάκι και τις πολυθρόνες στο σαλόνι, για παράδειγμα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια πιο οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα.

20 Ζεστές διακοσμήσεις και όμορφα DIY έργα για το φετινό χειμώνα που θα σας εντυπωσιάσουν

Φτιάξτε ένα τζάκι

Ο χειμώνας είναι επίσης η ιδανική εποχή για να στοιχηματίσετε σε τζάκι. Ναι, σωστά! Δεν χρειάζεται να έχετε τζάκι από τοιχοποιία στο σαλόνι σας. Σήμερα, υπάρχουν μοντέλα πολύ αποδοτικών φορητών τζακιών που εγγυώνται ότι το σπίτι σας είναι πιο ζεστό και με αυτό το ευχάριστο χειμωνιάτικο κλίμα.

Συμβουλές και ιδέες χειμερινής διακόσμησης για να εμπνευστείτε. Δείτε τις εμπνεύσεις μας για τη χειμερινή διακόσμηση τώρα για να κάνετε το σπίτι σας έτοιμο για τις πιο κρύες μέρες του χρόνου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.