Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλωνΤο Vintage και shabby chic στυλ κυβερνούν τον κόσμο της μόδας στη διακόσμηση και ο καθένας προσπαθεί να προσθέσετε κάποια shabby chic στοιχεία στους χώρους του, Κάποια  σκουριασμένα αξεσουάρ, αναπαλαιωμένα έπιπλα. Η φθορά του χρόνου, ασβέστης στις οροφές ή τοίχους, παλιά έπιπλα και μεταλλικά εξαρτήματα.  Σήμερα πρόκειται να σας δώσω μια ακόμα ιδέα για να επιτευχθεί μια shabby κομψή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας ή σε εξωτερικούς χώρους, μιλώ για την τεχνική της πατίνας.

Μπορείτε να γεράσετε ένα νέο γαλβανισμένο κάδο και να μετατρέψετε το όραμα σε πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια και τεχνικές για να προσπαθήσετε να γεράσετε το μέταλλο σας,  σε ό, τι κομμάτι και αν επιλέξετε – ένα κουβά, ένα πλαίσιο, στέγεης από μέταλλο ή ένα παλιό ρολόι.

Τι είναι Πατίνα;

Η πατίνα είναι ένα λεπτό στρώμα που σχηματίζεται ποικιλοτρόπως στην επιφάνεια του χαλκού, μπρούντζου και σε παρόμοια μέταλλα, έχει παραχθεί με οξείδωση ή άλλες χημικές διεργασίες. Φυσικά, εμείς δεν θα περιμένουμε έως ότου όλα τα μεταλλικά κομμάτια σας οξειδώνονται και να πάρουν αυτή την ελκυστική εμφάνιση, θα το κάνουμε με τα χεράκια μας.

Πώς μπορούμε να επιτύχουμε την τεχνική της πατίνας;

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να δημιουργήσετε παλαίωση πατίνα φινίρισμα με διάφορες αποχρώσεις και ένταση. Υπάρχουν ειδικά χρώματα και ενεργοποιητές που σας επιτρέπουν την αλλαγή στο φινίρισμα του χαλκού ή της επιφάνεια σας εύκολα, χωρίς πολλή προσπάθεια. Διαβάζοντας τα σεμινάρια από τις παρακάτω εικόνες, μπορείτε να δημιουργήσετε αξιολάτρευτες διακοσμήσεις πατίνας.

Πώς να παλαιώστε μέταλλο (3 τρόποι)

Πώς μπορείτε να παλαιώσετε το μέταλλο σας με τον απλούστερο τρόπο; Απλά χρησιμοποιήστε κάποιο καθαριστικό τουαλέτας. Απλά περιχύστε το κομμάτι σας και χρησιμοποιήσετε ατσαλόμαλλο για να βοηθήσει να απλωθείομοιόμορφα σε  αυτό. Ορίστε ένα χρονικό όριο για 15-20 λεπτά και περιμένετε για το μετασχηματισμό να αρχίσει να συμβαίνει. Μετά από 15 – 20 λεπτά, ξεπλύνετε το κομμάτι με νερό. Τρίψτε το καθαριστικό τουαλέτας από την επιφάνεια, και ξεπλύνετε. και Voila!

Ένας άλλος, πιο δύσκολος τρόπος είναι να αναμιχθεί προσεκτικά μαζί περίπου ένα φλιτζάνι ξύδι, ένα φλιτζάνι αμμωνία, δύο κουταλιές της σούπας αλάτι, μια μεγάλη συστάδα από μαλλί χάλυβα (αυτό θα διαλύθει με την πάροδο του χρόνου, προσθέτοντας οξειδώση χάλυβα στο μίγμα) . Στη συνέχεια, καλύπτετε το κομμάτι σας με αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ένα ακόμα μείγμα είναι ένα διάλυμα από τρία μέρη μηλόξυδο με ένα μέρος αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι το αλάτι είναι μη-ιωδιούχο, όπως το αλάτι της θάλασσας.


Βρείτε περισσότερες τεχνικές και ιδέες στα παρακάτω tutorial.

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων1via dwellbeautiful

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων2 via suburble

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων3via hometalk

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων4via thedecoratedhouse

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων5 via valsparpaint

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων6via maisondepax

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων7via prettyhandygirl

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων8via maisondepax

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων9via epbot

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων10via thegraphicsfairy

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων11via lovegrowswild Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων13 via littlehouseoffour

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων14via maisondepax

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων15 via theshabbycreekcottageΙδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων16via stonegableblog Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων17via thedecoratedhouse

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων18

Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων19 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων20 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων21 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων22 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων23 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων24 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων25 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων26 Ιδέες τεχνικής πατίνας και παλαιώσης μετάλλων27

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.