101 παραδείγματα σχεδιασμού χρώματος και δράσης στο χώροΠριν ξεκινήσετε να σκεφτόσαστε ιδέες σχεδιασμού και διακόσμησης με χρώμα για το σπίτι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε βασικά πράγματα για τα χρώματα πρώτα. Τι είναι το χρώμα; Πόσα χρώματα ευπάρχουν και τι χρώμα είναι το καλύτερο για το χώρο σας;

Ο όρος του χρώματος ορίζεται με την προσωπική αντίληψη και προκαλείται από διαφορετικές φυσικές διεργασίες. Τα χρώματα έχουν σε κάθε πολιτισμό συμβολικές σημασίες και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Επηρεάζουν σκόπιμα ή όχι τη διάθεσή μας και λειτουργούν ως μέσο έκφρασης.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες99Σύμφωνα με τη θεωρία του χρώματος, υπάρχουν τρία βασικά χρώματα: το κυανό μπλέ, το κοκκινο ματζέντα και το κίτρινο, τα οποία καλούμε τα βασικά χρώματα. Αν αναμίξετε βασικά χρώματα μαζί, θα έχουμε ως αποτέλεσμα των λεγόμενων δευτερεύοντων χρωμάτων: πράσινο είναι το αποτέλεσμα του κίτρινου και μπλε, λιλά του μπλε και του κόκκινου και του πορτοκαλί, που παίρνουμε με τα χρώματα κίτρινο και κόκκινο.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες4

Για να πετύχετε μια αναλογία αρκεί να χρησιμοποιήσετε 3 χρώματα στη σειρά από τον τροχό των χρωμάτων. Στην ουσία θα είναι δύο από τα βασικά χρώματα και το τρίτο θα αποτελεί μίξη των 2 και ενός δευτερεύοντος. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να διαλέξετε κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο ή κόκκινο, μωβ και μπλέ. Ο κανόνας για να το πετύχεις είναι η σωστή αναλογία, η οποία και είναι η  60-30-10.

Χρησιμοποιήστε μια απόχρωση χρώματος ως οδηγό. Τα αντίθετα χρώματα αποδεδειγμένα ο συνδυασμός τους παράγει μια ισορροπία χρώματος και διάθεσης. Αφήστε τα χρώματα ανα συνδυάζονται το ένα με το άλλο. Δημιουργήστε αντιθέσεις στη φωτεινότητα και το σκοτάδι, υπέροχες επιδείξεις και τα χλωμά. Κάντε ζευγάρια χρώματος καιαναζήτηση αντιθέσεων.
Xρώματα και διακόσμηση ιδέες98

Αν δεν είστε σίγουροι τι χρώματα να διαλέξετε γαι τους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματά σας, μαθαίνοντας για τις ιδιότητές τους, τη σημασία τους και το πως μας επηρεάζουν όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αλλά θα βοηθήσει και τη διάθεση σας…

Το Μπλε
Προκαλεί ηρεμία, σταθερότητα, αρμονία, εμπιστοσύνη, και ασφάλεια. Έχει την ιδιότητα να ρίχνει τους χτύπους της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος και να μειώνει την όρεξη.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες2Το Μαύρο
Αντιπροσωπεύει την κομψότητα, τον πλούτο, την τυπικότητα, τη στεναχώρια, τον θυμό και τον θρήνο. Έχει την ιδιότητα να προκαλεί φόβο, δέος και ανασφάλεια. Και αυτό δεν ενδύκνειται σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη ή στεναχώρια.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες10

Το πράσινο
Οι χρωματικές του ιδιότητες μπορούν να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν και θεωρείται το χρώμα με τις πιο ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες – γι’ αυτό και οι γιατροί φοράνε πράσινες ρόμπες στη διάρκεια ενός χειρουργείου.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες1

Το Πορτοκαλί

Προκαλεί ενθουσιασμό, ζεστασιά, ενέργεια και απαιτεί την προσοχή μας. Έχει ιδιαίτερες ιδιότητες στην όραση μας και γι’ αυτό χρησιμοποιείται όπου θέλουμε να εστιάσουμε – ακόμα και σε οδικά και άλλα σήματα.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες34

 Το Μοβ
Είναι το χρώμα του πνευματικού κόσμου,  του μυστήριου και της ηρεμίας των βασιλέων και της αριστοκρατίας, της σοφίας αλλά και της σκληρότητας, της αγένειας, του θανάτου και του θρήνου.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες73Το Κόκκινο

Έχει κυρίαρχα στοιχεία του την αγάπη, το πάθος και την δύναμη.
Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την πίεση και τους χτύπους της καρδιάς. Δεν ενδύκνειται για χώρους με υπερ-ενεργητικά ή βίαια άτομα.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες63Το Λευκό
Επιφέρει ηρεμία, γαλήνη, απλότητα αλλά και επίσης «παγερά» και «άδεια» συναισθήματα.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες31Το Kίτρινο
Προκαλεί χαρά, ευτυχία, ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και… ζήλεια.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες6Όταν πρόκειται για την εσωτερική διακόσμηση και χρώματος, δεν πρέπει να ξεχνάμε, το σημαντικό ρόλο του φωτός στο διαμέρισμά μας. Επωφεληθείτε από τις συνθήκες φωτισμού στο διαμέρισμά σας, να τονίσετε ορισμένα χρώματα ακόμη περισσότερο ή να μετριάσει τις επιπτώσεις τους.

Εμπνευστείτε από την υπέροχη συλλογή με εικόνες που σας παρουσιάζουμε σήμερα, και ανακαλύψτε μυστικά και συνδυασμούς που δεν ξέρατε…

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες3 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες5 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες7 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες8 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες9 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες10 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες11 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες12

green living room
green living room
As seen on HGTV's Renovation Raiders, the Rangel's living room has been transformed into a media free oasis, which has a contemporary look with a rustic feel. There is no longer hand me down furniture, and the space has personal touches to make this now their home. The deep blue walls envoke relaxation, there are plenty of cozy elements and seating for all, even a built in ledge under the window for the cat to sit and look outside.The space is truely welcoming to entertain family and friends. The wall has been opened up to expose the staircase which opens up the room and it flows into the dining room. (after), ( After 4 )
As seen on HGTV’s Renovation Raiders, the Rangel’s living room has been transformed into a media free oasis, which has a contemporary look with a rustic feel. There is no longer hand me down furniture, and the space has personal touches to make this now their home. The deep blue walls envoke relaxation, there are plenty of cozy elements and seating for all, even a built in ledge under the window for the cat to sit and look outside.The space is truely welcoming to entertain family and friends. The wall has been opened up to expose the staircase which opens up the room and it flows into the dining room. (after), ( After 4 )

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες16 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες17

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες19 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες20

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες22 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες23 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες24 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες25 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες26 giornonotte Xρώματα και διακόσμηση ιδέες28 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες29 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες30 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες32 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες33 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες34 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες35 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες36 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες37 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες38

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες40 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες41 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες42 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες43 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες44 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες45 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες46 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες47 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες48 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες49

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες51 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες52 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες53 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες54 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες55 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες56 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες57 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες58 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες59 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες60 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες61 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες62 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες63 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες64

Firemist Velvet Effektpigmente von BASF ermöglichen Farbherstellern einzigartige Designoptionen mit haptischem Effekt für den Innenbereich.
Firemist Velvet Effektpigmente von BASF ermöglichen Farbherstellern einzigartige Designoptionen
mit haptischem Effekt für den Innenbereich.

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες66 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες67 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες68 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες69 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες70 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες71 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες72 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες74 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες75 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες76 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες77 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες78 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες79 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες80 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες81 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες82 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες83 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες84 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες85 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες86 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες87 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες88 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες89 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες90 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες91 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες92 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες93 Architectural Photography Xρώματα και διακόσμηση ιδέες95 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες96 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες97

Xρώματα και διακόσμηση ιδέες100 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες101 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες102 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες103 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες104 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες105 Xρώματα και διακόσμηση ιδέες106

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Αν θέλετε οι ρίγες σας να είναι συμμετρικές δεν έχετε παρά να πάρετε έναν χάρακα πριν ξεκινήσετε και με ένα μολυβάκι να σημειώσετε πού θέλετε να γίνουν οι γραμμές χρώματος. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.