Φυσική πέτρα με φυτά στους αρμούς μια απίθανη DIY ιδέα για να απογειώσετε τον κήπο σας

Με ξερολιθιές μπορείτε να απογειώσετε τον κήπο ή να διορθώσετε μια πλαγιά. Η κατασκευή φυσικής πέτρας με φυτά στους αρμούς είναι ένα έργο κήπου που απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν εύκολα στον κήπο τους, ακριβώς επειδή η κατασκευή ενός τείχους χωρίς τσιμέντο ή κόλλα και αρμολόγηση είναι μια πραγματική πρόκληση. Οι αμετάβλητες φυσικές πέτρες ταξινομούνται κατά μέγεθος και τοποθετούνται σε στρώματα όπως τα κομμάτια του παζλ.

DIY διακόσμηση κήπου με πέτρες: 60 φανταστικές ιδέες για την ενίσχυση του υπαίθριου χώρου

Αυτά τα ανθεκτικά πέτρινα τείχη έχουν έναν πολύ όμορφο φυσικό χαρακτήρα, ο οποίος εναρμονίζεται πολύ καλά με τα άλλα φυτά του κήπου. Εκτός από την οπτική του επίδραση, είναι η τοποθέτηση πέτρινου τοίχου που το καθιστά ελκυστικό στοιχείο σχεδιασμού στον κήπο. Έτσι μπορείτε να μετατρέψετε ένα φυσικό πέτρινο τοίχο σε μια πολύχρωμη θάλασσα από λουλούδια. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε φυτά στους αρμούς της πέτρα, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να σκεφτείτε τα ανεκτικά σε ξηρασία και ανθεκτικά φυτά. Σήμερα θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για την τοποθέτηση τοίχων και μερικές προτάσεις για ελκυστικά φυτά με χαμηλή συντήρηση.

Αν και τα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε έναν ανεξάρτητο πέτρινο τοίχο, οι τοίχοι αντιστήριξης είναι περισσότερο κατάλληλοι για φύτευση επειδή η πίσω γείωση παρέχει υγρασία στα φυτά. Αυτά είναι επίσης ευκολότερο να οικοδομηθούν επειδή το έδαφος πίσω από αυτά παρέχει καλή στήριξη στον τοίχο. Έτσι, το έδαφος στις αρθρώσεις τοίχων παραμένει θερμότερο το χειμώνα και πιο δροσερό και υγρό το καλοκαίρι.

Κατά τη φύτευση των τοίχων με φυσικές πέτρες, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά απορρόφησης μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου. Επομένως, μην τοποθετείτε τα φυτά πολύ κοντά, διαφορετικά θα χάσετε την ομορφιά της εμφάνισης της πέτρας. Προσοχή εξακολουθεί να απαιτείται στις ποικιλίες που μπορούν να εξαπλωθούν και να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Κήπος με πέτρες: ιδέες για τους πιο χαλαρούς τεμπέληδες κηπουρούς

Ήδη κατά τη διάρκεια της κατασκευής της τάφρου, θα πρέπει να παρέχονται εσκεμμένα μεγαλύτερα, περίπου δύο – τρία κενά. Στην καλύτερη περίπτωση, από ύψος 20 cm πάνω από το έδαφος. Στην ιδανική περίπτωση, οι γήινοι αρμοί πρέπει να έρχονται σε επαφή με το γονικό έδαφος για να εξασφαλίσουν επαρκή χώρο ριζών. Η φύτευση είναι αποτελεσματική μόνο αργότερα λόγω του αυξημένου κινδύνου ζημιάς στις ρίζες των φυτών.

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε ιδέες που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν και θα σας εμπνεύσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.