Στο παρελθόν σας παρουσιάσαμε σε αυτό το blog ιδέες για Διακόσμηση τοίχου Μαυροπίνακα, μια εξαιρετικά όμορφη, εύκολη, δημιουργική και δημοφιλή ιδέα για τις διακοσμήσεις σας σε κάθε χώρο. Ίσως για κάποιους η επιλόγή του συνηθισμένου μαύρου και πράσινου χρώματος που μπορούμε να βρούμε στα χρωματοπωλεία στην Ελλάδα να μην δίνει τις επιλογές που ίσως να θέλατε…..τι θα λέγατε όμως για χρώμα μαυροπίνακα σε οποιαδήποτε απόχρωση σας αρέσει; Ναι είναι δυνατόν και το κυριότερο μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα.

Συνταγή: ένα περίπου φλυτζάνι χρώμα νερού είτε πλαστικό είτε λαδομπογία νερού, κατά προτίμηση ματ και 1 με 2 κουταλιές της σούπας ψιλό στόκο πλακιδίων. Πολύ σημαντικό είναι να ανακατέψουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουμε κομπαλάκια στο τελικό μείγμα μας. Αυτό ήταν έχουμε το δικό μας χρώμα μαυροπίνακα και στην απόχρωση που μας αρέσει.

Σημαντικό είναι η επιφάνεια που θα βάψουμε να περαστεί 2-3 χέρια, και πριν αρχίσουμε να γράφουμε σε αυτήν να την αφήσουμε να στεγνώσει τέλεια για μερικές μέρες. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν ξεκινήστε τις δικές διακόσμήσεις και αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να μας στείλετε εικόνες από τις κατασκευές σας να τις παρουσιάσουμε στο blog μας.

Images via: Printerest

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλό κόλπο για δημιουργία αποχρώσεων μαυροπίνακα, αφάνταστα χρήσιμο.
    Έχω και μπογιά, και σκόνη πλακιδίων. Θα το κάνω! Μπράβο σου.

  2. Καλησπέρα 🙂 καταρχάς υπέροχη ιδέα ! έχω ενθουσιαστεί και ανυπομονώ να το κάνω πράξη ! Παρ’ολα αυτά , θα ήθελα να μου πείτε αν θελήσω να βάψω κάποια ξύλινη επιφάνεια , χρειάζεται κάποια προεργασία ; ή βάφω κατευθείαν και αφήνω να στεγνώσει καλά ;;

    • Η προεργασία για ξύλινες επιφάνειες είναι η λεγόμενη βελατούρα που κυκλοφορεί σε νεφτιού και σε νερού και βοηθάει να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κατασκευή μας. Μπορείτε βεβαια να βάψετε και κατευθείαν αν θέλετε….

  3. Φίλε καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την ιδέα αλλά επειδή έχω μπερδευτεί λίγο θέλω να ρωτήσω:
    Σκόνη(κολλά) για πλακίδια και στόκος πλακιδίων(αρμοστοκος) ειναι το ίδιο πράγμα;;

  4. Δεν ξέρω αν τελικά έστειλα χτες το μηνυμα, οπότε πάμε πάλι!!!

    Χρόνια πολλά σε όλους!

    Θέλω να βάψω με χρώμα πρασινοπίνακα έναν τοίχο από γυψοσανίδα που είναι ήδη βαμμένος με πλαστικό. Το κάνω απ’ευθείας ή θέλει κάποια προεργασία;

    Επίσης, το χρώμα είναι της Βιβεχρώμ και μυρίζει νέφτι αλλά η εταιρεία ανοίγει στις 7 Ιανουαρίου, γι’αυτό ρωτάω εσάς.

    Τέλος, για την τεχνική με τον αρμόστοκο, το πλαστικό το αραιώνουμε με νερό ή όχι;

    Ευχαριστώ!!!

  5. Εν τέλει το έβαψα χτες, και τώρα έχω άλλες απορίες!

    Και τώρα;Γυαλόχαρτο όλο τον τοίχο;Kαι μετά πέρασμα με κιμωλία;Και πότε θα μπορέσω να γράψω;

    Και έκανα κι έναν άλλον τοίχο με πλαστικό κι αρμόστοκο.2 χέρια. Σ’αυτόν τί κάνω;Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά και ο κύριος που μου βάφει δεν τα έχει ξανακάνει αυτά οπότε……..

    • Λευκό συνήθως αλλα ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να φτιάξουμε μπορούμε και παρόμοια χρώματα

  6. Να ρωτήσω, έχω ένα βερνίκι ξύλου με βάση νερού, μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τον μαυροπίνακα;

  7. Εξαιρετική ιδέα αν και δεν έχω ακόμα βάψει με αυτή την τεχνική. Θα ξεκινήσω μετά τις γιορτές να βάψω τα παλιά έπιπλα και τις πόρτες . Χρειάζομαι την πληροφορία που θα βρω καλή πάστα κερί άγρχωμο και σε μαύρο

    • Δεν είμαι σίγουρος 100%, αν σβήνει σε ένα κανονικο πίνακα κιμωλίας το πιθανότερο θα σβήνει και με αυτό. Η δοκιμή είναι όμως ο πιο σίγουρος τρόπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.