Στους σύγχρονους αστικούς χώρους διαβίωσης τα δωμάτια είναι συνήθως αρκετά μικρά. Γι ‘αυτό είναι μια καλή ιδέα να δούμε πως μέσα από  την εσωτερική διακόσμηση θα αποφύγετε οτιδήποτε κανει να δείχνουν μικρά αυτά τα δωμάτια. Παρακάτω έχουμε για εσάς 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα σωστά χρώματα για να κάνετε τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

  1. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος. Ακόμα και τα μικρά διαστήματα μπορεί να βαφτούν στο αγαπημένο σας χρώμα. Φωτεινά χρώματα κάνουν τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι από  ότι τα σκούρα.
  2. Χρησιμοποιήστε χαμηλά έπιπλα και ανοιχτά χρώματα για το ταβάνι. Τα μικρά δωμάτια είναι συνήθως και χαμηλοτάβανα. Για να κάνετε να δείχνουν οπτικά μεγαλύτερα χρήσημοποιήστε χαμηλά έπιπλα και λευκό ή σπασμένο λευκό χρώμα για το ταβάνι.
  3. Χρησιμοποιήστε  δροσερά χρώματα στα έπιπλα. Τα δροσερά χρώματα λέγεται ότι είναι τα καλύτερα χρώματα για μικρά δωμάτια, επειδή ξεγελούν το μάτι και κάνουν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι από ότι είναι.
  4. Χρησιμοποιήστε  ενιαίο χρώμα στο πάτωμα. Ένα πάτωμα με σταθερό ενιαίο χρώμα  κάνει τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα στο γυμνό μάτι.
  5. Βάψτε τα καλοριφέρ στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους πίσω τους. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η διάσπαση της προσοχής ματιού και κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει πιο ήρεμο και τακτοποιημένο.
  6. Χρησιμοποιήστε σκούρα ντουλάπια σε μια μικρή κουζίνα. Οποιαδήποτε μικρή κουζίνα φαίνεται μεγαλύτερη, αν τα ντουλάπια είναι πιο σκούρα από τον πάγκο και τον τοίχο.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα κρεμαστό φωτιστικό  πάνω από ένα τραπέζι φαγητού. Ένα κρέμαστό  φωτιστικό οροφής εστιάζει δίνοντας έμφαση στην τραπεζαρία και αποσπά το μάτι από τους κοντινούς τοίχους.
  8. Χρησιμοποιήστε κατά παραγγελία εντοιχιζόμενα επίπλα του κατάλληλου μεγέθουςγια τον χώρο. Τα εντοιχιζόμενα έπιπλα αξιοποιούν κάθε εκατοστό του χώρου όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.
  9. Χρησιμοποιήστε ημιδιαφανές κουρτίνες. Η φωτεινότητα είναι πολύ σημαντική σε μικρά δωμάτια. Οι ημι-διαφανής κουρτίνες επιτρέπουν το φως να εισχωρήσει μέσα, αλλά εξακολουθεί να προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα.
  10. Μην χρησιμοποιείτε ταπετσαρίες με μικρά σχέδια.Τα μικρά σχήματα τείνουν να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα ενώ τα μεγάλα να φαίνονται μεγαλύτερα.


Discover more from Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.