Πράσινη στέγη ιδέεςΣήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε την πράσινη στέγη όπως δεν έχετε δει ποτέ. Δεν είναι οι μεγάλες στέγες των σύγχρονων πόλεων, αλλά η φύση, όπου το γρασίδι και φρέσκα βρύα είναι παντού – ακόμη και σε στέγες και δεν εκπλήσσει κανέναν. Μιλώντας για πράσινες στέγες και πράσινη αρχιτεκτονική, σκεφτόμαστε πάντα καινοτόμες σύγχρονες αρχιτεκτονικές, αλλά τα σπίτια σε πράσινες στέγες είναι μια παλιά εφεύρεση, πραγματικά σπίτια στις σκανδιναβικές χώρες χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Οι εικόνες που έχουμε βρεί, θα μας οδηγήσουν σε ένα υπέροχο κόσμο των μακρινών πράσινων πεδιάδων του τότε γνωστού κόσμου και παλιά σπίτια που είναι λειτουργικά και προσαρμοσμένα στο τοπίο.

Οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν ληφθεί στη Νορβηγία και την Ισλανδία, όπου οι άνθρωποι γνώριζαν την οικολογική αρχιτεκτονική και δημιούργησαν τα σπίτια και αγροκτήματα σε χλοοτάπητα. Πήραν πέτρες, τύρφη, γρασίδι και το μόνο που είχε ως φυσικό υλικό στο περιβάλλον τους. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα φανταστικά σπίτια που μας κάνουν να σκεφτούμε παραμύθια και μύθους που γίνονται πραγματικότητα. Αυτή η πρωτόγονη αρχιτεκτονική είχε αρκετά πρακτικά αποτελέσματα.

Σήμερα δημιουργούμε πράσινες στέγες για αισθητικούς και οικολογικούς λόγους. Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ λίγο πράσινο γρασίδι σε πόλεις, η πράσινη αρχιτεκτονική είναι ήδη μια αναγκαιότητα. Αν κάνετε μια αναζήτηση στο ιντερνετ θα βρείτε περισσότερα υλικά για την κατασκευή μιας πράσινης στέγης, βίντεο και συνδέσεις με τις ιστοσελλίδες που μπορεί να σας είναι χρήσιμες. Θα μάθετε ότι τα βότανα και τα βρύα δεν είναι τα μόνα φυτά να βάλετε σε μια πράσινη στέγη. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και τη διάθεσή σας, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους και παχύφυτα, ακόμη και δέντρα και θάμνους στην οροφή του. 

Δείτε στις παρακάτω εικόνες την μια παράδοση αιώνων και τη μόδα του σήμερα.

Πράσινη στέγη ιδέες1 Πράσινη στέγη ιδέες2 Πράσινη στέγη ιδέες3 Πράσινη στέγη ιδέες4 Πράσινη στέγη ιδέες5 Πράσινη στέγη ιδέες6 Πράσινη στέγη ιδέες7 Πράσινη στέγη ιδέες8 Πράσινη στέγη ιδέες9 Πράσινη στέγη ιδέες10 Πράσινη στέγη ιδέες11 Πράσινη στέγη ιδέες12 Πράσινη στέγη ιδέες13 Πράσινη στέγη ιδέες14 Πράσινη στέγη ιδέες15 Πράσινη στέγη ιδέες16 Πράσινη στέγη ιδέες17 Πράσινη στέγη ιδέες18 Πράσινη στέγη ιδέες19 Πράσινη στέγη ιδέες20 Πράσινη στέγη ιδέες21 Πράσινη στέγη ιδέες22 Πράσινη στέγη ιδέες23 Πράσινη στέγη ιδέες24 Πράσινη στέγη ιδέες25 Πράσινη στέγη ιδέες26 Πράσινη στέγη ιδέες27 Πράσινη στέγη ιδέες28 Πράσινη στέγη ιδέες29 Πράσινη στέγη ιδέες30 Πράσινη στέγη ιδέες31 Πράσινη στέγη ιδέες32 Πράσινη στέγη ιδέες33 Πράσινη στέγη ιδέες34 Πράσινη στέγη ιδέες35 Πράσινη στέγη ιδέες36 Πράσινη στέγη ιδέες37 Πράσινη στέγη ιδέες38 Πράσινη στέγη ιδέες39 Πράσινη στέγη ιδέες40 Πράσινη στέγη ιδέες41 Πράσινη στέγη ιδέες42 Πράσινη στέγη ιδέες43 Πράσινη στέγη ιδέες44 Πράσινη στέγη ιδέες45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.