ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα

Η ζωγραφική σε πέτρες και βότσαλα είναι ένα αγαπημένο χόμπι για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να είναι άμεσα εμπνευσμένοι από τη φύση. Η δημιουργική χειροτεχνία των φυσικών υλικών πραγματοποιείται με ενθουσιασμό σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να συμβεί σχεδόν παντού, ακόμη και αυθόρμητα. Η επιφάνεια της πέτρας είναι εύκολη στη βαφή και αντέχει σε οποιοδήποτε χρώμα. Αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές της Mandala που αναζητούν ολοένα νεότερες εκφράσεις. 

Diy διακόσμηση από σπασμένα κεραμικά και πλακάκια – 22 υπέροχες ιδέες

 

Τι ακριβώς είναι ένα mandala;

Η λέξη μάνταλα συναντάται στ’ αγγλικά λεξικά και στις εγκυκλοπαίδειες ως γεωμετρικά σχέδια που συμβολίζουν το Σύμπαν και η χρήση του όρου αναφέρεται τόσο από τους Βουδιστές, όσο και από τους Ινδουιστές. Η ιδέα της μάνταλα όμως, ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει η Ιστορία. Στην πρώιμη Ινδική θρησκεία, στην Rig Veda και στην σχετική με αυτήν φιλολογία, η μάνταλα είναι ένας όρος για το κεφάλαιο, για μια συλλογή από μάντρας ή στίχους από ύμνους των Βεδικών τελετουργικών, ίσως από την αίσθηση της κυκλικότητας, όπως συμβαίνει στα τραγούδια. Το σύμπαν πιστεύονταν πως προέρχεται από αυτούς τους ύμνους, που οι ιεροί ήχοι τους περιείχαν τις γεννετικές πατέρνες των πλασμάτων και των πραγμάτων τόσο, που είναι ξεκάθαρη η αίσθηση της μάνταλα ως κοσμικό μοντέλο.

Η λέξη μάνταλα, από μόνη της, προέρχεται από τη ρίζα manda, που σημαίνει ουσία, στην οποία προστέθηκε η κατάληξη la, που σημαίνει εμπεριέχον. Σαν εικόνα, μια μάνταλα μπορεί να συμβολίζει τόσο το νου όσο και το σώμα του Μπούντντχα. Στον εσωτερικό Βουδισμό, η αρχή της μάνταλα είναι η παρουσία Μπούντντχα μέσα σε αυτή, αλλά οι εικόνες των θεοτήτων δεν είναι σημαντικές. Μπορούν να εμφανίζονται είτε ως τροχός, είτε ως δέντρο, κόσμημα ή σε οποιαδήποτε συμβολική έκφανση.

—Η δημιουργία της μάνταλα —

Η πηγή της μάνταλα είναι το κέντρο της, μία τελεία. Είναι ένα σύμβολο εντελώς ελεύθερο από διαστάσεις. Σημαίνει τον σπόρο, το σπέρμα, την σταγόνα, το περίοπτο αρχικό σημείο. Είναι το συγκεντρωτικό κέντρο στο οποίο συμπίπτουν οι εξωτερικές ενέργειες και στην κίνηση της σύμπτυξης αυτών των δυνάμεων, οι ενέργειες του αφιερωμένου ξεδιπλώνονται, αλλά και συγκεντρώνονται. Αναπαριστά δηλαδή, τα εξωτερικά και εσωτερικά διαστήματα. Ο σκοπός του είναι να εξουδετερώσει το διαχωρισμό του αντικειμένου-υποκειμένου. Στη συνέχεια, η μάνταλα αφιερώνεται σε μια θεότητα.

Στη δημιουργία της, μια γραμμή υλοποιείται εξωτερικά του σημείου. Άλλες γραμμές σχεδιάζονται, μέχρι να διασταυρωθούν σχηματίζοντας τριγωνικές γεωμετρικές πατέρνες. Ο κύκλος που έχει σχηματιστεί συμβολίζει τη δυναμική συνειδητότητα του σχεδίου. Ο εξωτερικός κύκλος συμβολίζει το φυσικό όριο του κόσμου στις τέσσερις διαστάσεις, που αντιπροσωπεύονται απο τις τέσσερις πύλες – και η ημικεντρική ή κεντρική περιοχή είναι η κατοικία της θεότητας. Το κέντρο λοιπόν, σχηματοποιείται ως η ουσία και η περιφέρεια σαν κατανόηση, αφού σαν ολοκληρωμένη εικόνα, η μάνταλα σημαίνει “κατανοώντας την ουσία”

Παρακάτω παρουσιάζουμε εκπληκτικούς σχεδιασμούς χρωμάτων και μοτίλλα μαντάλας που μπορούν να αποτελέσουν καλή έμπνευση.

ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα1 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα2 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα3 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα4 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα5 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα6 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα7 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα8 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα9 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα10 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα11 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα12 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα13 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα14 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα15 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα16 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα17 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα18 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα19 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα20 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα21 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα22 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα23 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα24 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα25 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα26 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα27 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα28 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα29 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα30 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα31 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα32 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα33 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα34 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα35 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα36 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα37 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα38 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα39 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα40 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα41 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα42 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα43 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα44 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα45 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα46 ζωγραφική μάνταλα σε πέτρες και βότσαλα47

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.