Πολλές φορές κατά το βάψιμο έχουμε συναντήσει προβλήματα που θα αναρωτηθήκαμε πως να τα αποφύγουμε. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν έχουμε μαζέψει κάποιες συμβουλές και μυστικά που σίγουρα θα σας βοηθήσουν πολύ στα μελλοντικά σας βαψίματα.

Μαντηλάκια καθαρισμού για να μαλακώσουν λατέξ χρώματα


Τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου δεν είναι μόνο για τον καθαρισμό του προσώπου. Το αλκοόλ σε αυτά μαλακώνει χρώματα λατέξ, και δεν θα βλάψει τις περισσότερες επιφάνειες (δοκιμή για να σιγουρευτείτε πρώτα). Δουλεύουν καλύτερα στο χρώμα που είναι ήδη στεγνό, μόλις  λίγες ώρες.

Βίδες για δάχτυλα καθαρά


Τελειώνοντας το βάψιμο σε άξονες (πχ πόδια τραπεζιών) είναι ένας πόνος, επειδή θα πρέπει να ολοκληρώσετε τρεις πλευρές, να τiς αφήσετε να στεγνώσουν και μετά na γυρίστε τα πάνω κάτω και να κάνετε τις ημιτελές πλευρές. Βάλτε βίδες στα άκρα των  αξόνων και στη συνέχεια στηρίξτε τους πάνω σε τρίποδα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας έξω από τη μπογιά κρατώντας τις βίδες καθώς το γυρίζετε στο βάψιμο.

Τοποθετήστε καρφία ή βίδες στα πόδια αντικειμένων που βάφετε με σπράυ


Πάντα όταν βάφετε μια καρέκλα με σπραύ είναι δύσκολο και χρονοβόρο να περιμένουμε να βάψουμε τα πόδια ως τις άκρες. Χρωματίστε χωρίς προβλήματα με την χρήση καρφιών περίπου 5cm στο κάτω μέρος των ποδιών της καρέκλας. Το επιπλέον υψόμετρο καθιστά ευκολότερο το βάψιμο, ακόμη και σας επιτρέπει να τελειώσετε αμέσως και το κάτω μέρος των ποδιών. Αυτό λειτουργεί επίσης με  πινέλα βαφής.

Μαλακώστε την κόλλα στις χαρτοταινίες με  θερμότητα


Αν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε την κολλητική ταινία (χαρτοταινίες), και καταστρεφετε κατά την αφαίρεση της το φινίρισμα της επιφάνειας,  τότε θερμένουμε με ένα στεγνωτήρα μαλλιών. Η θερμότητα μαλακώνει την κόλλα. Στη συνέχεια, τραβήξτε την ταινία  σε μια γωνία 90 μοιρών.

Κρεμάστρα για να σταγγίζουμε το επιπλέον χρώμα


Κόψτε το κάτω τμήμα από ένα άκαμπτο σύρμα μιας κρεμάστρας και  λυγίστε το ως το τέλος έτσι ώστε να διασχίζεται από το χείλος για να χωρέσει μέσα σε ένα δοχείο με μπογιά. Αν πέρνουμε περισσότερη μπογιά μπορούμε να στραγγίζουμε την επιπλέον ποσότητα περνώντας το πινέλο μας πάνω από το σύρμα.

Χάρτινο κουτί που αποτρέπει υπερψεκασμό


Αποτρέψτε  “υπερψεκασμό” με αυτό τον έξυπνο θάλαμο ψεκασμού που γίνεται από ένα κουτί από χαρτόνι. Κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος του κουτιού. Καλύψτε το άνοιγμα με ένα πλαστικό περικάλυμμα και τοποθετήστε ένα φως από πάνω για να φωτίσει το έργο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμάστρες, τρυπώντας  το χαρτόνι, για να κρεμάσετε τα αντικείμενα που βάφετε  και να τα περιστρέψετε για πιο εύκολη βαφή. Έτσι όχι μόνο ο χώρος βαφής  σας θα να είναι πιο τακτοποιημένος, αλλά και δεν θα λερώσουμε το χώρο μας βάφοντας τέλεια τα έργα μας.

Λίγη θερμότητα κάνει μια παλιά χαρτοταινία σαν καινούργια


Μερικές φορές, μια χατοταινία που κάθεται σε ένα ράφι για χρόνια δεν θα ξεκολλήσει από το ρολό χωρίς να σκιστεί. Φρεσκάρετε την στο φούρνο μικροκυμάτων  για 10 δευτερόλεπτα. Η θερμότητα μαλακώνει το αυτοκόλλητο για πιο εύκολη απελευθέρωση.

Referense: www.familyhandyman.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.