Το stucco veneziano ή stucco antico είναι ένας υψηλής ποιότητας διακοσμητικός στόκος που χρησιμοποιείται για αιώνες στην Ιταλία. Μπορεί να εφαρμοστεί με ποικίλες τεχνικές ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα με τα κοινά χρώματα που είναι ζεστά στην αφή, αυτός ο διακοσμητικός στόκος είναι κρύος στην αφή σαν το αληθινό μάρμαρο. Η τεχνοτροπία αυτή δύσκολα μπορεί να φωτογραφηθεί καθώς οι φωτογραφίες συνήθως δεν μπορούν να αποδώσουν το αληθινό βάθος της γοητείας του.

Είναι από τις πιο όμορφες τεχνοτροπίες που οπωσδήποτε αναφέρεται σε όλες τις συζητήσεις όταν έρθει η ώρα κάποιος να αναζητήσει ιδέες να κάνει κάποια τεχνοτροπία στο σπίτι του.

Πρόκειται κατά την γνώμη μου για μια από τις δυσκολότερες και ακριβότερες τεχνοτροπία που ίσως θα έπρεπε να γίνεται μόνο από επαγγελματίες.

Η εφαρμογή του γίνεται με σπάτουλα και το τελικό του αποτέλεσμα δίνει μια γυαλιστερή επιφάνεια που μοιάζει σαν αληθινό μάρμαρο. Η διαδικασία του τρόπου και του είδους της σπάτουλας που θα χρησιμοποιηθεί διαφέρει από μάστορα σε μάστορα, ανάλογα και το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε. Οι σπάτουλες όμως  πρέπει να είναι ανοξείδωτες ειδικές για αυτό. Στο τελικό του στάδιο του stucco veneziano εφαρμόζετε ένα φυσικό κερί που βοηθάει στον προστασία  και τη γυαλάδα του τελικού αποτελέσματος.
Η επιτυχία του τελικού αποτελέσματος συνίσταται όταν δύσκολα μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από το αληθινό μάρμαρο.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε στο σπίτι σας αυτή την τεχνοτροπία προτιμήστε κάποιο επαγγελματία και αν γίνεται να ζητήσετε να δείτε άλλες δουλείες του.

 

 

Βιντεάκι…..οπωσδήποτε


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.