Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τους τοίχους μας να δείχνουν σαν ζωγραφισμένη πέτρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μετρήσουμε την επιφάνεια που θέλουμε να κάνουμε την τεχνική αυτή της πέτρας. Έπειτα θα πρέπει να πάρουμε μια μεζούρα και ένα μολύβι και να σχεδιάσουμε γραμμές στον τοίχο μας σε διάφορα μεγέθη και επίπεδα φροντίζοντας οι γραμμές μας να είναι ίσιες. Δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφίσουμε παχιές γραμμές αλλά ίσως μόνο διακεκομμένες γραμμές έτσι ώστε όταν βγάλουμε την ταινία να μην φαίνονται. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εικόνες ή και φωτογραφίες πέτρινων τοίχων ώστε να πλησιάσετε περισσότερο σε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα  εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα σκαφάκι ένα σφουγγάρι μερικά πινέλα διαφορετικών διαστάσεων καθώς και το χρώμα.

Βάζουμε στην σκάφη μας λίγο ζελέ τεχνοτροπίας σε μια ξανθωπή απόχρωση και αυτό γιατί κάνει το χρώμα μας πιο διάφανο το αναμειγνύουμε με ελάχιστη ώμβρα ή μαύρο και αρχίζουμε να περνάμε με ακανόνιστες βουρτσιές την επιφάνεια μας. Έπειτα ταμπονάρουμε με το σφουγγάρι μας κατά προτίμηση ελαφρώς βρεγμένο και καλά στραγγισμένο , από την μια γωνία ως την άλλη. Μπορείτε να ξεκολλήσετε λίγο την ταινία να δείτε πως δείχνει το έργο σας. Κολλήστε ξανά την ταινία και περάστε ακόμη ένα ελαφρύ χέρι με ζελέ ( ίσως ελαφρώς πιο σκούρο χρωματισμένο) και ταμπονάρουμε ξανά με το σφουγγάρι ώστε να μην φαίνονται βουρτσιές. Τελειώνοντας περνάμε ένα ελαφρύ χέρι βερνικιού κατά προτίμηση ακρυλικό νερού.
Κάλη επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο  για να έχετε μια καλύτερη εικόνα του θέματος.

How to Paint a Wall to Look Like Stone — powered by eHow.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.