Πριν από λίγο καιρό σας δείξαμε ένα άρθρο με τίτλο έξυπνοι τρόποι για να μετατρέψετε παλέτες σε μοναδικά κομμάτια επίπλων όπου απαρίθμησε μια σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας παλέτες. Ο κατάλογος ήταν αρκετά μεγάλος, αλλά σίγουρα δεν  εξαντλησαμε όλα που θα μπορούσαμε να φτίαξουμε και αφού έχουμε λάβει καλά σχόλια αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με ένα δεύτερο μέρος του άρθρου, όπου σας παρουσιάζουμε ακόμα πιο μοναδικά έργα που μπορείτε να δημιουργήσετε με τη βοήθεια των παλετών.

Ράφια

1. DIY ράφι από παλέτες για δοκιμαστήριο κρασιών

Αυτό είναι ένα ευφυές έργο που δημιουργήθηκε από ένα ζευγάρι που άνοιξε μια αίθουσα γευσιγνωσίας και αποφάσισε να δώσει ένα αγροτικό ντεκόρ. Ως εκ τούτου αποφάσισαν να χρησιμοποιούν παλέτες, βαρέλια κρασιού, και λινάτσα για να δημιουργήσουν ένα μπαρ DIY. Κατέληξαν με ένα πρωτότυπο, λειτουργικό και πολύ φθηνό μπαρ που ήταν σε θέση να κάνουν οι ίδιοι. Περισσότερα εδώ.

2. Ράφια επίδειξης από παλέτες

Ακόμα κι αν τα ράφια δημιουργήθηκαν με λειτουργικό τρόπο σαν χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά χώρου με τη μορφή ραφιών επίδειξης. Δείτε αυτό το όμορφο κομμάτι που είναι κατασκευασμένο από ξυλεία παλετών. Σίγουρα είναι ένα έργο που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας με ελάχιστα χρήματα.

3. Ράφια κουζίνας από παλέτες

Ένα μέρος όπου ο χώρος αποθήκευσης ποτέ δεν είναι αρκετός  είναι η κουζίνα. Πάντα θα υπάρχει κάτι που πρέπει να αποθηκεύσετε κάπου. Ράφια συνήθως είναι πολύ πρακτικά στην κουζίνα για τα αντικείμενα που μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε πολύ συχνά και να αποφύγετε την αποθήκευση τους σε ντουλάπια. Τα εν λόγω πρακτικά ράφια έχουν γίνει από μια παλέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το κόψετε ίσως προς τα δεξιά διαστάσεις και τοποθέτηση στον τοίχο.

4. DIY ράφι κρεμάστρα για παλτό από παλέτες

Προσωπικά βρίσκω αυτό το κομμάτι πολύ ενδιαφέρον. Είναι ένα ράφι για παλτό που έγινε από μια παλέτα από ξύλο. Το μόνο που χρειάζετε ήταν να την εγκαταστήσετε στον τοίχο και να χρησιμοποιήσετε κάποιο χρώμα για να δώσετε μια φρέσκια και δυναμική εμφάνιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα, όπως σε αυτή την περίπτωση ή να πάτε για κάτι πιο απλό.

Καναπέδες και πάγκοι

5. DIY πάγκος για γλάστρες από παλέτες

Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, εδώ είναι μια πρωτότυπη ιδέα για ένα νέο αξεσουάρ κήπου. Αυτός ο χαριτωμένος πάγκος είναι κατασκευασμένος από δύο παλέτες. Είναι μόνο ένα παράδειγμα για το τις θα μπορούσε να φτιάξετε. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε το δικό σας σχέδιο, ίσως κάτι πιο εμπεριστατωμένο  που θα φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα φυτά. Μπορείτε να το χρωματίσετε, επίσης, ή να το αφήσετε έτσι. Περισσότερα εδώ.

6. DIY πολυθρόνα κήπου από παλέτες

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν κήπο τότε ίσως γνωρίζετε πόσο ξεκούραστο και ευχάριστο είναι να πάμε εκεί και απλά να απολαύσετε την ησυχία και το καταπράσινο περιβάλλον. Φανταστείτε να το κάνουμε αυτό σε μια άνετη πολυθρόνα που, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι παλέτες. Έχουμε παρουσίασε ένα παρόμοιο έργο στο πρώτο άρθρο, ώστε να μπορείτε να δείτε και αυτό για περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να κάνετε την καρέκλα.

7. Κρεβάτι πλατφόρμα από παλέτα

Όπως έχετε δει μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες για να δημιουργήσετε χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι. Αυτό είναι ένα πιο περίτεχνο σχέδιο που καταλήγει σε μια πλατφόρμα κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση είστε σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερες από μία παλέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις ενώσετε με ασφάλεια  αλλά και να δώσετε προσοχή στις διαστάσεις. Μπορείτε να τις χρωματίσετεα ή να τις αφήσετε έτσι.

8. Βρεφικό κρεβάτι από παλέτα

Επειδή είναι τόσο εύκολο και φτηνό να δημιουργήσει κομμάτια επίπλων χρησιμοποιώντας παλέτες, γιατί να μην τα χρησιμοποιούν για πιο περίτεχνα σχέδια, όπως ένα κρεβάτι μικρών παιδιών, για παράδειγμα. Το γεγονός ότι έχετε επιλέξει να κάνετε ένα κρεβάτι από παλέτες για το παιδί σας δεν σημαίνει ότι δεν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε περισσότερα για την άνεση τους, αλλά αυτό δείχνει πόσο δημιουργικοί μπορείτε να είστε και είμαι σίγουρος ότι το παιδί σας θα είναι ευτυχισμένο αν είναι σε ηληκία που μπορεί να σας βοηθήσει με το έργο σας.

9. πάγκοπαλέτα

Ένας πάγκος είναι σχετικά εύκολο να γίνει χρησιμοποιώντας παλέτες. Παίρνει λιγότερο από 2 ώρες για να τον  κάνετε και είναι φθηνός και δημιουργικός. Ο πάγκος απαιτεί ένωση δύο παλετών. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορείτε να τις χρωματίσετε και επίσης να προσθέσετε μερικά μαξιλάρια για περισσότερη άνεση.

10. Ανάκλιντρο κρεβάτι ημέρας από παλέτα

Παλέτες μεταφοράς είναι ιδανικές για τη δημιουργία ενός κρεβατιού. Βασικά είναι να έχουν ήδη κοπεί στις σωστές διαστάσεις και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στοίβαξετε  δύο από αυτές τη μια πάνω στην άλλη, με ασφάλεια και να προσθέσετε ένα στρώμα. Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα δημιουργικοί, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές μονάδες αποθήκευσης, όπως συρτάρια, για παράδειγμα, αλλά θα πάμε να χρειαστεί πολλή υπομονή για αυτό.

11. DIY παραλιακός πάγκος με τέντα από παλέτες

Ένας άλλος δημιουργικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε παλέτες είναι  για να δημιουργήσετε μια σκιασμένη γωνιά κοντά στην παραλία ή τη λίμνη, κάπου όπου θα μπορείτε να έχετε ησυχία και να χαλαρώσετε. Στην περίπτωση αυτή ο παλέτες είναι η βάση. Θα χρειαστείτε επίσης κάτι απαλό, όπως ένα σεντόνι, να τοποθετήσει στην κορυφή. Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο και δύο βέργες για να δημιουργήσει ένα καταφύγιο και είστε έτοιμοι. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου αυτό οπουδήποτε.

Διάφορα

12. Πάνελ τοίχου από παλέτες

Εάν έχετε την υπομονή και το χρόνο  μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο με αυτό. Είναι ένα πάνελ τοίχου κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από παλέτες. Για να δημιουργήσει αυτό θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις παλέτες  και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω στον τοίχο μέχρι να είναι πλήρως καλυμμένος με ξύλο. Θα χρειαστεί επίσης πιθανώς να κόψει μερικά κομμάτια. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα ή ακόμα και χρώμα στον τοίχο για ένα πιο όμορφο αποτλεσμα.

13. Ξύλινη γλάστρα από παλέτες

Εδώ είναι μια άλλη δημιουργική ιδέα για ένα έργο από παλέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες ή οποιαδήποτε άλλα μέρη του ξύλου για να δημιουργήσουν μια όμορφη γλάστρα. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Αποφασίστε σχετικά με τις διαστάσεις και τα υπόλοιπα θα έρθουν σε σας. Δεδομένου ότι το ξύλο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια γλάστρα λόγω της υγρασίας, ίσως θα πρέπει πιθανώς καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε ως δοχείο για γλάστρα. Ακόμα, είναι μια έξυπνη ιδέα.

14. Χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλέτες

Αυτό είναι ίσως το πιο εκπληκτικό έργο μέχρι τώρα. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μια παλέτα. Δεν είναι η πιο γιορτινή διακόσμηση θα μπορούσατε να κάνετε, αλλά είναι ένα αστείο έργο. Είναι κάτι πρωτότυπο και, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι που όλοι θα ήθελαν, το βρίσκω διασκεδαστικό και πραγματικά αρκετά πρωτότυπο.

15. Δάπεδα από παλέτα

Θα συνειδητοποιήσατε ότι οι παλέτες είναι βασικά κομμάτια από ξύλο και μοιάζουν με το παρκέ που μερικοί από μας έχουν στα σπίτια τους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις παλέτες για να καλύψετε το πάτωμά σας και να δημιουργήσετε μια αγροτική και πρωτότυπη όψη. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξηγήσουμε τη διαδικασία που είναι πολύ απλή και μπορείτε να το καταλάβετε από μόνοι σας.

16. Κεφαλάρια από παλέτες

Ένα πολύ εύκολο και απλό έργο είναι να κάνετε ένα κεφαλάρι για το κρεβάτι σας. οι παλέτες είναι πραγματικά αρκετά χρήσιμο σε αυτή την περίπτωση, επειδή διαθέτουν ήδη το σχήμα που χρειάζεστε. Αν θέλετε μπορείτε να τις καλύψετε με ύφασμα ή να τις χρωματίσετε.

Τραπέζια

17. Μονάδα TV από παλέτες

18. Μικρό τραπεζάκι από παλέτα

19. Τραπέζι πικ-νικ από παλέτα

20. Καναπές από παλέτα

21. Εξωτερική τραπεζαρία απο παλέτες

Referense: homedit.com

38 ΣΧΟΛΙΑ

  • Χαίρομαι που σου αρέσουν…λίγο να πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις εξαιρετικά πράγματα.

 1. Tι υπέροχες ιδέες! Συγχαρητήρια πραγματικά, δεν έχω λόγια!!! Όλα ειναι πολύ όμορφα

 2. Σήμερα εντόπισα το site σας. Πολύ ωραίες ιδέες, ωραία παρουσίαση και πολυσυλλεκτικότητα!ευχομαι καλή συνέχεια!

  • Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια…ελπίζουμε να σας δίνουμε έμπνευση για να ομορφαίνετε τους χώρους σας.

 3. συγχαρητήρια!!! υπέροχες ιδέες, δεν έχω δει ποιο τέλειο τρόπο αξιοποίησης αυτών των υλικών! μου δώσατε έμπνευση για το νέο μου χώρο, μπράβο!!!

  • Χρυσανθη σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια… αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του blog να σας δίνει ιδέες….

 4. μπραβο σας. ειναι ολα καταπληκτικα. περισσοτερο ομως μου κανουν εντυπωση, οι ιδεες σασ. απο τοσο απλα υλικα να γινονται τοσο ομορφα πραγματα. συγχαιρω τους ανθρωπους που τα σκεφτονται. ευγε.

 5. Παιδιά, μπράβο σας! Εκπληκτική σελίδα!Μου άρεσε εκπληκτικά το τραπέζι απο μπαλετες 2.4 μηκος. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε, θα ταιριάζει εκπληκτικά στο ρετρό σπίτι που φτιάχνω!

  • Παλέτες μπορείτε να βρείτε από μαγαζιά και σουπερ μαρκετ που τις πετάνε, ίσως κάποιες μεταφορικές εταιρείες σας δώσουν χωρίς χρέωση…και τέλο μπορείτε να αγοράσετε ολοκαίνουργιες από 5-7 ευρώ την μια.

 6. Καλη χρονια και δημιουργικη!!
  Παρα πολυ ομορφα ολα!!!

  Μπορειτε να μου πειτε πιο συγκεκριμενα απο που θα μπορουσα να προμηθευτω καινουργιες παλετες?

  • Καλλή χρονιά και σε εσένα…δεν ξέρω που μένετε, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε κάποια μεταφορική εταιρία για το που μπορείτε να αγοράσετε καινούργιες παλέτες. Εναλακτικά μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο ιντερνετ για την πόλη σας.

 7. Καλησπέρα σας !! Πολύ όμορφες κατασκευές πραγματικά !! Η μαγεία του D.I.Y σε όλο της το μεγαλείο !!! Εδώ μπορείτε να δείτε και την δική μου κατασκευή τραπεζιού από παλέτες !!! Πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη κατασκευή. Μπορείτε αν θέλετε να την συμπεριλάβετε στο site σας !!

  http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483166_4684215856837_1817693754_n.jpg

  Και εδώ και ένα βίντεο από την κατασκευή μου !!

  http://adf.ly/Godie

  Περιμένουμε 5 sec και πατάμε δεξιά το Skip Add !!!

  • Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια….η κατασκευή σου πολύ καλή…εξαιρετική δουλειά…σίγουρα θα την συμπεριλάβω στις αναρτήσεις μου, αφου μου δίνεις και την άδεια.

 8. καλήμερα σας.μήπως ξέρετε πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε σπιτάκι για τα παιδιά στο χωριό από παλέτες.ευχαριστώ

  • Γεια σας, κάποιο σχέδιο δεν έχω…θα ψάξω και αν βρώ κατι θα σας ενημερώσω. Μπορείτε βέβαια από τις εικόνες με λίγη φαντασία να κάνετε κάτι παρόμοιο, προσοχή όμως ότι φτιαξετε να είναι πολύ γερό και ασφαλές για τα παιδιά. Αν κάνετε κάποια κατασκευή θα χαρούμε να μας στείλετε κάποια φωτόγραφία να την παρουσιάσουμε εδώ.

 9. Καλησπερα!!!τελειες κατασκευες,συγχαρητηρια για τη δουλεια σας….θα μπορουσατε να δωσετε περισσοτερες οδηγιες για το βρεφικο κρεβατι?????

  • Βασιλική θα χρειαστείς περίπου 4-5 παλέτες. Και καλύτερα να είναι EUR ή EPAL ” http://pl.all.biz/img/pl/catalog/68197.jpeg ” που είναι πιο στιβαρές και στάνταρ σε διαστάσεις !! 80 εκατοστα έχουν πλάτος & 1.20 μήκος, οπότε φαντάζομαι ότι με 2 παλέτες (κολλημένες-βιδωμένες στο μήκος) για βάση θα είσαι οκ !! Δηλαδή υπολόγισε 1.20 χ 2 = 2.40 τελικό μήκος. Μπορείς να κόψεις εσύ μέχρι όπου θέλεις. 1.90 πιστεύω είναι καλά. Βιδώνεις ένα κεφαλάρι στην κατασκευή, ένα ποδαρικό στο κάτω μέρος, αφού τα έχεις κόψει στο ύψος που θέλεις, και τέλος ξεμοντάρεις μια παλέτα κρατώντας της επάνω σανίδες της οποίες θα χρησιμοποιήσεις ως κάγκελα στο κρεβατάκι !! Βάζεις ροδάκια με φρένο απαραιτήτως !! Μπορείς επίσης το 1.20 της παλέτας να το κάνεις πλάτος κρεβατιού, προσθέτης 3 παλέτες (80χ3=2,40 μήκος) ! Με τον τρόπο αυτόν βρίσκεις εύκολα στρώμα σε διαστάσεις 120χ 1.90 ή 1.10 χ 1.90 ή 90 χ 1.90 !!

   Μπορεί να σε μπέρδεψα, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως διαφορετικά !! Είναι απλό πάντως !! Προσπάθησε να το φτιάξεις και όπου χρειαστείς βοήθεια γράψε ξανά !!

 10. poly oraies doyleies. sygxaritiria.
  exo ftiaksei kai egw kati liga pragmata me paletes mias kai eimai ypallilos se ena ergostasio opoy yparxoyn afthones paletes. tha ithela na se rotiso kapoia pragmata sxetika me tis dimioyrgeies soy. an exeis tin kalosini na moy dwseis to e mail soy

 11. Βιβλίο έπιπλα από παλέτες
  Η κατασκευή επίπλων από παλέτες ,είναι η τάση της εποχής , ο κυριότερος λόγος : Το δύπτυχο οικονομία και οικολογία!
  Ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό….πλέον έρχεται για τα καλά σε Ελλάδα και Κύπρο.Με ένα βιβλίο πρακτικό , για όσους θέλουν να κατασκευάσουν έπιπλα από παλέτες.
  Οι εκδόσεις iwrite.gr και η συγγραφέας-κατασκευάστρια Μπατσιούδη Μαρία παρουσίασαν το βιβλίο πρακτικό οδηγό Επιπλα από παλέτες ,που κυκλοφορεί από Το Φεβρουάριο 2014
  Το αξιοσημείωτο είναι πως η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από μηδενική οικονομική βάση σε συνεργασία με ανθρώπους που θέλανε να κατασκευάσουν έπιπλα από παλέτες .
  Περισσότερα σχετικά με το θέμα θα βρείτε
  http://mnvcreations.blogspot.gr/
  http://iwrite-v2.gr/archives/2622
  https://www.youtube.com/channel/UCJ7ZzMsC0kwzROQKsdNWbkw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.