Λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους

Λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους

Λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους – χωριάτικη αισθητική με υπέροχο άρωμα

Όταν ερωτευτείτε τη Λεβάντα, ίσως να θέλετε να έχετε ένα ζωντανό φυτό μέσα στο σπίτι σας, όπως και στον ανθισμένο κήπο σας. Εδώ θα μάθετε πώς να καλλιεργείτε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους. Και αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι αυτή η  χωριάτικη αισθητική το με υπέροχο άρωμα που μπορεί να δώσει σε ένα σπίτι.

Η λεβάντα μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους με λίγη προσπάθεια να τη διατηρήσει στις συνθήκες που λατρεύει να ευδοκιμεί. Αρχικά ξεκινήστε με την επιλογή μιας ποικιλίας που είναι καλύτερα σε θέση να ανεχθεί τις συνθήκες μέσα σε ένα σπίτι. Για να μεγαλώσετε με επιτυχία τη λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να δημιουργήσετε βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας που είναι δύσκολο να υπάρξουν μέσα σε ένα σπίτι.

Κυκλάμινο – ένα φυτό που ταιριάζει σε κάθε ελληνικό σπίτι στη γλάστρα και τον κήπο σας

Τα σπίτια συνήθως υποφέρουν από ξηρότερο αέρα, ανεπαρκές ηλιακό φως και λίγη φρέσκια ροή αέρα. Η λεβάντα μπορεί να χειριστεί τις ξηρές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο ηλιόλουστη. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά φώτα ανάπτυξης ή λαμπτήρες ευρέος φάσματος που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε συνθήκες φωτισμού πιο κοντά σε εκείνες του εξωτερικού ηλιακού φωτός.

Το Γαλλική λεβάντα είναι η καλύτερη επιλογή για την καλλιέργεια λεβάντας στο εσωτερικό και έχει υπέροχα οδοντωτά φύλλα. Φροντίστε να το γεμίσετε χρησιμοποιώντας ένα καλά στραγγισμένο μείγμα σε γλάστρες και να διαβάσετε την καλλιέργεια λεβάντας σε δοχεία πριν επιχειρήσετε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους.

Μάθετε τα κύρια προβλήματα που προκαλούν το θάνατό του φυτού σας, ώστε να μπορείτε να τα αποφύγετε και να σας δώσει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο φυτό εσωτερικού χώρου.

Ξεκινήστε τοποθετώντας το φυτό σας σε ένα ηλιόλουστο περβάζι και ποτίστε την τακτικά επιτρέποντας στο πάνω μέρος του εδάφους να στεγνώσει. Θυμηθείτε να περιστρέφετε το δοχείο κάθε λίγες μέρες για να επιτρέψετε στο φως του ήλιου να φτάσει σε όλα τα φύλλα και να βοηθήσει στην ομοιόμορφη ανάπτυξη. Δεν θέλετε ένα μονόπλευρο φυτό.

Η λεβάντα θα θέλει και θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο φως όταν είναι μέσα, αλλά προσέξτε να τοποθετήσετε κοντά σε κρύα και κουφώματα. Ο φθηνός συμπληρωματικός φωτισμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει καθώς πολλά σπίτια δεν μπορούν να παρέχουν επαρκές φως για να το διατηρήσουν υγιές και ευτυχισμένο.

Η άνθηση ενός εσωτερικού φυτού λεβάντας σχεδόν πάντα απαιτεί να του δώσετε μια περίοδο καλλιέργειας έξω σε ηλιόλουστες καλοκαιρινές συνθήκες για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των λουλουδιών. Μην πάρετε απλώς ένα εσωτερικό φυτό και μην το αφήσετε να ψηθεί χωρίς να το εγκλιματίσετε στον έξω κόσμο. Θα χρειαστεί να το αλλάξετε προς τα έξω κατά τη διάρκεια μερικών ημερών ή θα καταλήξετε με ένα τηγανητό μαυρισμένο νεκρό φυτό.

Εάν το σπίτι σας είναι εξαιρετικά ξηρό, μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό σας σε ένα δίσκο με βότσαλα γεμάτο με νερό. Αυτό θα αυξήσει την υγρασία του αέρα γύρω από το φυτό. Σκοπός των βότσαλων είναι να διατηρείται το δοχείο πάνω και έξω από το νερό για να αποφευχθεί η σήψη του εδάφους και της σήψης των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας βρίσκεται πάνω από το νερό και όχι σε αυτό.

Με λίγη δουλειά μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα ζωντανό φυτό λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.