Περί τεχνοτροπιών

Τεχνοτροπία σημαίνει τη δημιουργία, με χρώμα ή χρώματα, ακανόνιστων σχημάτων πάνω στην επιφάνεια του τοίχου ή και πιο συγκεκριμένων σχεδίων.

Οι περισσότερες βασίζονται στο κανόνα της χρησιμοποίησης δύο ή και περισσότερων χρωμάτων, από τα οποία συνήθως το ένα είναι πιο σκούρο από το άλλο ή και εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα βαθύ πορτοκαλί με ένα έντονο κίτρινο. Ο τοίχος βάφεται αρχικά σε ένα χρώμα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία σαν να βάφουμε μια επιφάνεια κανονικά με ένα ρολό και πινέλο, και στη συνέχεια με τη δεύτερη απόχρωση, δημιουργούμε το σχέδιο της τεχνοτροπίας που έχουμε διαλέξει. Κάθε τεχνοτροπία θέλει συγκεκριμένα εργαλεία ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να κάνουμε.

Αρχικά πριν αρχίσετε το οτιδήποτε , πρέπει να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως ( ρολά ,πινέλα , σκαφάκι, χαρτί ή νάιλον για να μην λερώσουμε τα έπιπλα και τα πατώματα , χαρτοταινίες , γάντια μιας χρήσης , και φυσικά χρώματα). Τέλος Υπομονή και Διάθεση , γιατί το θέμα είναι να περάσετε καλά δημιουργώντας κάτι αληθινά όμορφο. Αν λοιπόν το αποφασίστε πρέπει να ψάχνετε για το σχέδιο της τεχνοτροπίας σας

Σε όλα σχεδόν τα μεγάλα χρωματοπωλεία, μπορούμε να βρούμε διαφημιστικά φυλλάδια με πολλά σχέδια, για να δείτε τουλάχιστον στο χαρτί το αποτέλεσμα της κάθε τεχνοτροπίας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να πάρετε σχετικές πληροφορίες στα περιοδικά διακόσμησης και φυσικά στο διαδίκτυο π.χ η δική μας ιστοσελίδα. Ακόμα όμως πιο χρήσιμο, είναι να έχετε δει “ζωντανό”, σε κάποιο άλλο σπίτι το είδος της τεχνοτροπίας που θέλετε να εφαρμόσετε.