Τα 19 καλύτερα φυτά για πέργκολες

φυτά για πέργκολεςΕάν έχετε στον κήπο σας με μια πέργκολα, μια κληματαριά ή άλλη παρόμοια δομή δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να φυτέψετε ένα φυτό που να λαμβάνει ως υποστήριξη, συν μια όμορφη διακόσμηση που θα έχει μια δροσερή σκιά για να καθίσετε και να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας χώρο. Υπάρχουν πολλά είδη αναρριχητικών φυτων, εμείς έχουμε επιλέξει τα 19 καλύτερα φυτά για πέργκολες που θα μπορούσαμε να βρούμε.

φυτά για πέργκολες1Αυτή η επιλογή έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιοχές με ήπιο ή ζεστό καιρό, αυτές είναι εκείνες που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες για την καλλιέργεια. Αυτό δεν εμποδίζει μερικά να μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε πιο δροσερές περιοχές.

φυτά για πέργκολες2

1. Η αναρρίχώμενη τριανταφφυλιά  είναι ένα κλασικό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό, αποκλειστικό και φιλόξενο χώρο.

φυτά για πέργκολες3

2. Η κληματίδα είναι ένα εντυπωσιακό φυτό αμπέλου που ανθίζει άφθονα την άνοιξη. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλους αναρριχητικά, όπως τα τριαντάφυλλα, για μεγαλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

φυτά για πέργκολες4

3. Το αγιόκλημα είναι ένα φυτό με πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Έχει περισσότερα από 180 είδη και τα λουλούδια του είναι πολύ αρωματικά.

φυτά για πέργκολες5

4. Ροιανθέμου ή το πάθος λουλούδι είναι ένα φυτό ταχείας ανάπτυξης που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές. Είναι ένα πολυετές φυτό γνωστό για τα λουλούδια του. Υπάρχουν ποικιλίες που λειτουργούν πολύ καλά σε περιοχές με εύκρατο ή κρύο κλίμα.

φυτά για πέργκολες6

5. Γιασεμί ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα που μπορεί να μυρίζει το βράδυ από απόσταση. Η ανθοφορία είναι υπέροχη με το μεγάλο αριθμό των μικρών λευκών λουλουδιών που παράγει. Πηγαίνει καλά σε εύκρατα και θερμά κλίματα.

φυτά για πέργκολες7

6. Το αμπέλι είναι ένα από τις πιο τυπικά μεσογειακές καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε μια πέργκολα ή κιόσκι. Διακοσμητικό και πρακτικό, διότι μας επιτρέπει να απολαύσουμε τους καρπούς της.

φυτά για πέργκολες8

7. Η γλυκίνη είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυτόαμπέλου να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην γίνει χωροκατακτητική. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί και η ανθοφορία της είναι πολύχρωμη και άφθονη.

φυτά για πέργκολες9

8. Η radicans Campsis είναι ένα φυλλοβόλο αναρπιχώμενο φυτό με παχύ σκούρο πράσινο φύλλωμα. Σημειώνεται για σχήμα τρομπέτας στα λουλούδια σε κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί. Αναπτύσσεται καλά στον πλήρη ήλιο.

φυτά για πέργκολες10

9. Η μπιγγόνια έχει σχέση με το προηγούμενο, αλλά προτιμά ελαφρώς ψυχρότερα κλίματα. Ανθοφορία του είναι πλούσια και τα άνθη του είναι, επίσης, διευρυμένα.

φυτά για πέργκολες11

10. Ήβης αναρριχητική είναι ένα άλλο κλασικό που λειτουργεί πολύ καλά σε σκιερά σημεία. Απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και παρέχει ένα παχύ πράσινο φυλλο, αλλά υπάρχουν διαφοροποιημένα είδη.

φυτά για πέργκολες12

11. Η μπουκαμβίλια είναι ένα άλλο αναρριχητικό πολύ πλούσιο και εξαιρετικά πολύχρωμο σε άνθιση φυτό. Μπορούμε να βρούμε είδη με ροζ λουλούδια, κόκκινο, κίτρινο, μοβ και πολλά άλλα. Αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστες θέσεις και ξηρά εδάφη.

φυτά για πέργκολες13

12. Η δόξα ή μοβ δόξα, αναρριχητικό φυτό είναι ένα εύκολο να αυξηθει και ταχέως αναπτυσσόμενο. Επίσης ιδανικό για ηλιόλουστα μέρη.

φυτά για πέργκολες14

13. Όπως και το αμπέλι, έτσι και το ακτινίδιο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για να καλύψει μια πέργκολα ή ένα κιόσκι. Αν θέλετε τα φρούτα του θα πρέπει να καλλιεργήστει ένα αρσενικό φυτό για κάθε επτά θηλυκά.

φυτά για πέργκολες15

14. Το γλυκομπίζελο είναι ένα ετήσιο αναρριχητικό φυτό που προσφέρει μια διακοσμητική και αρωματική άνθιση. Χρειάζετε πολύ ήλιο και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Σε χώρους με εύκρατο κλίμα είναι ένα τυπικό ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φυτό σε θερμότερες περιοχές μπορεί να καλλιεργηθεί όλο το χρόνο.

φυτά για πέργκολες16

15. Η Dicentra, Dicentra spectabilis, είναι ένας πολύ καλό αναρριχητικό φυτό για υγρά, δροσερά και σκιερά μέρη. Από το περίεργο σχήμα του καρδιάς λουλούδια του κάνει λαμβάνει το αγγλικό όνομα του Αιμορραγία καρδιά (καρδιά αιμορραγία). Αναπτύσσεται καλά σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες.

φυτά για πέργκολες17

16. Το Clerodendrum είναι ένα γένος φυτών που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά των ειδών τροπικών περιοχών της Αφρικής και της Ασίας. Αναπτύσσεται καλά σε ζεστά μέρη και σε εσωτερικούς χώρους.

φυτά για πέργκολες18

17. Η γαλάζια πεταλούδα μπιζέλι είναι, όπως το μπιζέλι καλλιεργείται σε πολλά μέρη, όπως κτηνοτροφικών φυτών και λουλουδιών του και παράγει τους λοβούς που είναι βρώσιμα. Θα επιστήσω την προσοχή στο όμορφο μπλε λουλούδια του.

φυτά για πέργκολες19

18. Λυκίσκος, Humulus lupulus, στην ποικιλία της »Aureus» είναι μένα πολύ ταχέως αναπτυσσόμενο αναρριχητικό που μπορεί να αυξηθεί έως και 8 μέτρα σε μήκος εύκολα. Τονίζεται από το κιτρίνισμα των φύλλων και είναι ένα ψυχρό-ανθεκτικό φυτό γιαθερμά κλίματα.

φυτά για πέργκολες20

19. Οι ορτανσίες αναρριχητικές είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό για ψυχρά κλίματα. Φωτεινες και αρωματικές συστάδες λουλουδιών της εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μεγαλώνει πολύ, μπορεί να φτάσει μέχρι και 25 μέτρα μήκος.

 

This entry was posted in Αύλη, Κήπος, Ταράτσα- Αίθριο and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Τα 19 καλύτερα φυτά για πέργκολες

  1. Pingback: Καθρέφτης στον κήπο - έξυπνες ιδέες για να μεγαλώσει ο χώρος και να βελτιώσετε τη διακόσμηση | Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*