Σαλόνι σε γκρι χρώμα: σχεδιαστικές συμβουλές και παραλλαγές συνδυασμών με άλλες αποχρώσεις

Σαλόνι σε γκρι χρώμαΌχι πολύ καιρό πριν, το γκρίζο χρώμα είχε συνδέθει με την καθημερινή ζωή, την απροσεξία και την απείθεια. Αυτοί οι καιροί είναι μακρύα στο παρελθόν και στη σημερινή σκιά της μόδας χρησιμοποιείται ενεργά από γνωστούς σχεδιαστές, δημιουργώντας είδη πολυτελείας υψηλού επιπέδου. Σήμερα, το γκρι χρώμα είναι στη μόδα, και δίνοντας προσοχή σε αυτό σημαίνει να είναι γνωστό ως ένα κομψό πρόσωπο με μια εξαιρετική γεύση.

Πλεονεκτήματα του γκρι στο εσωτερικό

Η ουδετερότητα του χρώματος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το γκρι ως τον βασικό τόνο, προσθέτοντας οποιεσδήποτε φωτεινές αντιθέσεις στις προτιμήσεις σας. Η διακριτικότητα του επιτρέπει όχι μόνο να πειραματίζεται στο στυλ του εκλεκτικισμού, αλλά και να είναι κατάλληλος για έναν πιο αρμονικό συνδυασμό διαφορετικών παλετών. Οι ανεμιστήρες ψυχρών χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά στυλ: για παράδειγμα, ο μινιμαλισμός, σε μοντέρνα σπίτια υψηλής τεχνολογίας ή στη σοφίτα ενσωματώνονται τέλεια ακριβώς λόγω του γκρίζου χρώματος.

Μοντέρνα σαλόνια 2018: Πάνω από 120 ιδέες διακόσμησης και σχεδίασης

 

Αυτός ο τόνος ανταποκρίνεται απόλυτα στο καθήκον της αρμονικής συγχώνευσης ακόμη και ασυμβίβαστων χρωμάτων, ενεργώντας ως εξουδετερωτής. Επίσης, δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι το χρώμα μπορεί να έχει ελαφρύ ή σκούρο τόνο με διαφορετικές αποχρώσεις.

Για τη σημείωση. Σε συνδυασμό με ένα επιπλέον χρώμα, είναι σε θέση να εκφράσει τον εαυτό του, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη διάθεση. Ανάλογα με το χρώμα που συνδυάζετε, το γκρι μπορεί να δώσει στο σαλόνι ζεστή ή κρύα ατμόσφαιρα.

Συμβουλή. Το γκρι χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το φινίρισμα των τοίχων ή του δαπέδου. Τα στοιχεία επίπλων αυτής της σκιάς διακρίνονται από την ευγένεια και την πρακτικότητα. Αξίζει επίσης να προσέξετε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα αξεσουάρ: η κομψότητα του μετάλλου θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό του καθιστικού.

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το γκρι χρώμα, πρέπει να εξετάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά. Οι έμπειροι σχεδιαστές έχουν αποκαλύψει αρκετούς κανόνες, συμμόρφωσης με τους οποίους θα αποκαλύψει το πλήρες δυναμικό αυτού του πολύπλευρου χρωματικού σχεδίου. Η επιλογή της σκιάς πρέπει πρώτα απ ‘όλα να βασίζεται στην περιοχή του καθιστικού. Όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι. Μόνο ευρύχωρα δωμάτια μπορούν να αντέξουν ένα σκούρο γκρι χρώμα ως βάση. Τα φωτεινά χρώματα ενός μικρού καθιστικού πρέπει να παίζονται ικανοποιητικά, δημιουργώντας έναν τόμο. Για παράδειγμα, η οροφή είναι ελαφρώς πιο ελαφριά και τα προεξέχοντα μέρη, αντίθετα, σκουραίνουν σε σχέση με τον τόνο βάσης. Μια τέτοια υποδοχή θα επεκτείνει οπτικά το σαλόνι, δημιουργώντας έναν επιπλέον όγκο.

Floral τοιχογραφίες: Η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε σαλόνι

 

Όταν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το γκρι στο μέγιστο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούνται πολλές αποχρώσεις. Παρά την φαινομενική φτώχεια των χρωμάτων, η παλέτα τόνων μπορεί να εκπλήξει με την ποικιλομορφία της.

Συμβουλή. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να επιλέξετε έπιπλα και τοίχους με την ίδια σκιά. Είναι καλύτερα να δούμε το δέντρο: σε γκρίζο φόντο θα είναι ενδιαφέρον να μοιάζει με ένα ελαφρύ δέντρο, και πολύ σκοτεινό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν το σαλόνι είναι μικρό και πρέπει να κρύψετε το μέγεθος των επίπλων, μπορείτε να επιλέξετε τις ίδιες αποχρώσεις.

Φωτεινά αξεσουάρ θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το εσωτερικό. Τα διακοσμητικά στοιχεία επιλέγονται σύμφωνα με το επιλεγμένο στυλ: αγάλματα για τα κλασικά, επιλέγονται πολύχρωμες αφίσες για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Οι εικόνες σε κορνίζες και βάζα στο πάτωμα φαίνονται αρμονικά σχεδόν σε κάθε σαλόνι. Εάν η επιλογή έπεσε στο μονόχρωμο εσωτερικό του σαλονιού, ο πολυέλαιος φωτισμός είναι αναγκαστικά χρησιμοποιούμενος, που θα δώσει στον χώρο μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Με τη βοήθεια του γκρι χρώματος, μπορείτε να διορθώσετε κάποιες ελλείψεις. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κρύες αποχρώσεις του γκρι. Με ένα μικρό πλάνο, αξίζει να δίνετε προσοχή σε ζεστούς, πιο έντονους τόνους.

Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Εάν δεν είστε ένθερμος υποστηρικτής του γκρι χρώματος, σίγουρα θα σκεφτείτε τη συμβατότητα αυτού του χρώματος με άλλα χρώματα. Με αυτό δεν θα υπάρξουν προβλήματα, καθώς η συγχώνευση μπορεί να μεταμορφώσει τον κρύο τόνο, κάνοντας το σαλόνι απίστευτα φωτεινό ή ζεστό. Το γκρίζο-λευκό εσωτερικό του σαλονιού θεωρείται μονόχρωμο και για τη βόρεια πλευρά μπορεί να φανεί αρκετά κρύο. Εάν ένας τέτοιος συνδυασμός δεν είναι μια εφαρμογή του σκανδιναβικού στυλ, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πιο ζεστές αποχρώσεις αντί για χιονάτες: κρέμ, γαλακτώδες, κρεμώδη.

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πορτοκάλι και γκρι αυτό το Φθινόπωρο

 

Το μπλε-γκρι δίδυμο φαίνεται πιο πλεονεκτικά στη νότια πλευρά. Το δωμάτιο είναι ελαφρύ και ευάερο. Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέροντα συνδυασμοί γκρι με τυρκουάζ ή μπλε.

Το γκρίζο-ιώδες, η λιλά ή η λεβάντα διαφέρουν με τη φινέτσα, είναι ένα σημάδι γεύσης. Όσο πιο ευρύχωρο είναι το σαλόνι, τόσο πιο λεβάντα μπορεί να προστεθεί στον βασικό τόνο. Σε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα χρώματα.

Το γκρίζο-κίτρινο εσωτερικό θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες ως προφορά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο με τη μορφή φυτών εσωτερικού χώρου.

Το γκρίζο-κόκκινο σαλόνι δεν είναι πολύ δημοφιλές, διότι με αυτόν τον συνδυασμό θα πρέπει να εργαστείτε πολύ προσεκτικά. Το κόκκινο χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, συνήθως σε διακοσμητικά στοιχεία. Ο μαλακότερος συνδυασμός είναι γκρι-ροζ, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο γκρι.

Ο γκρίζο-μπεζ συνδυασμός θεωρείται ο πιο φιλόξενος. Χάρη στη ζεστασιά του μπεζ, το σαλόνι θα γίνει άνετο, ευρύχωρο και απαλό. Αν θέλετε να σκιάσετε παστέλ χρώματα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καφέ ξύλο.

Συμβουλή. Με συνδυασμό διαφορετικών αποχρώσεων, αξίζει να χρησιμοποιηθούν αποδεδειγμένοι συνδυασμοί, καθώς οι «αρχάριοι» μπορούν να χαλάσουν ολόκληρη την εικόνα ως σύνολο. Τα φωτεινά χρώματα είναι καλύτερα να προσθέσετε όχι περισσότερο από δύο τόνους σε μικρές αναλογίες.

Αρκέτα όμως σας κουράσαμε με λόγια…ασ αφήσουμε τις εικόνες να μας πουν τα υπόλοιπα.

Σαλόνι σε γκρι χρώμα1 Σαλόνι σε γκρι χρώμα2 Σαλόνι σε γκρι χρώμα3 Σαλόνι σε γκρι χρώμα4 Σαλόνι σε γκρι χρώμα5 Σαλόνι σε γκρι χρώμα6 Σαλόνι σε γκρι χρώμα7 Σαλόνι σε γκρι χρώμα8 Σαλόνι σε γκρι χρώμα9 Σαλόνι σε γκρι χρώμα10 Σαλόνι σε γκρι χρώμα14 Σαλόνι σε γκρι χρώμα15 Σαλόνι σε γκρι χρώμα16 Σαλόνι σε γκρι χρώμα17 Σαλόνι σε γκρι χρώμα18 Σαλόνι σε γκρι χρώμα19 Σαλόνι σε γκρι χρώμα20 Σαλόνι σε γκρι χρώμα21 Σαλόνι σε γκρι χρώμα22 Σαλόνι σε γκρι χρώμα23 Σαλόνι σε γκρι χρώμα24 Σαλόνι σε γκρι χρώμα25 Σαλόνι σε γκρι χρώμα26 Σαλόνι σε γκρι χρώμα27 Σαλόνι σε γκρι χρώμα28 Σαλόνι σε γκρι χρώμα29 Σαλόνι σε γκρι χρώμα30 Σαλόνι σε γκρι χρώμα31 Σαλόνι σε γκρι χρώμα32 Σαλόνι σε γκρι χρώμα33 Σαλόνι σε γκρι χρώμα34 Σαλόνι σε γκρι χρώμα35 Σαλόνι σε γκρι χρώμα36 Σαλόνι σε γκρι χρώμα37 Σαλόνι σε γκρι χρώμα39 Σαλόνι σε γκρι χρώμα40 Σαλόνι σε γκρι χρώμα41 Σαλόνι σε γκρι χρώμα42 Σαλόνι σε γκρι χρώμα43 Σαλόνι σε γκρι χρώμα44 Σαλόνι σε γκρι χρώμα45 Σαλόνι σε γκρι χρώμα46 Σαλόνι σε γκρι χρώμα47 Σαλόνι σε γκρι χρώμα48 Σαλόνι σε γκρι χρώμα49 Σαλόνι σε γκρι χρώμα50 Σαλόνι σε γκρι χρώμα53 Σαλόνι σε γκρι χρώμα54 Σαλόνι σε γκρι χρώμα55 Σαλόνι σε γκρι χρώμα56 Σαλόνι σε γκρι χρώμα57 Σαλόνι σε γκρι χρώμα58Σαλόνι σε γκρι χρώμα11 Σαλόνι σε γκρι χρώμα12 Σαλόνι σε γκρι χρώμα13 Σαλόνι σε γκρι χρώμα38 Σαλόνι σε γκρι χρώμα51 Σαλόνι σε γκρι χρώμα52

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρει και αυτό:

This entry was posted in Διακόσμηση, Σαλόνι - καθιστικό, Χρωματοπροτάσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Σαλόνι σε γκρι χρώμα: σχεδιαστικές συμβουλές και παραλλαγές συνδυασμών με άλλες αποχρώσεις

  1. Pingback: Μινιμαλιστική Ζωή - 53 απίθανες ιδέες για ζεστασιά και ευεξία | Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

  2. Pingback: Βάψτε ένα τοίχο μαύρο και κάντε μια τολμηρή δήλωση στην διακόσμηση του σπιτιού σας | Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*