Ιδέες για το πως να μεγαλώστε δέντρα με φρούτα σε γλάστρες

Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες1Ακόμα κι αν έχετε περιορισμένο χώρο στο σπίτι σας, ακόμη και αν δεν έχετε κήπο ή αυλή αλλά μόνο ένα μικρό μπαλκόνι,  μπορείτε ακόμα να απολαύσετε φρέσκα φρούτα. Αν και  όλα τα οπωροφόρα δέντρα δεν ευδοκιμούν σε δοχεία και γλάστρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να διατηρήσετε  οποιαδήποτε οπωροφόρα δένδρα σε ένα δοχείο για λίγα χρόνια και μετά να το μεταφυτέψετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ποικιλία νάνος, η οποία είναι κατάλληλη για να ζουν σε ένα δοχείο.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή είναι οι λεμονιές νάνοι ( Μεξικάνικη λεμονιά), αχλάδια και μήλα, που μπορούν να αναπτυχθούν σε γλαστρες και να κρατήσουν χρόνια. Ρωτήστε περισσότερες πληροφορίες σε φυτώρια.


Για έμπευση και ιδέες δείτε τις παρακάτω εικόνες…

Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες6 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες2 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες3 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες4 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες5Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες7 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες8 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες9 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες10 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες11Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες15 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες12 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες13 Μεγαλώνοντας δέντρα σε γλάστρες14

Images via: Pinterest

This entry was posted in Αύλη, Κήπος, Μπαλκόνι and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ιδέες για το πως να μεγαλώστε δέντρα με φρούτα σε γλάστρες

 1. Γιωτα says:

  Μπορώ να φύτεψε καρποφόρα δέντρα σε γλάστρα και να μεγαλώσουν κανονικά;

  • Colorman says:

   Γιώτα υπάρχουν κάποια είδη νάνοι που είναι για γλάστρες, αλλά γενικά μετά απο μερικά χρόνια καλύτερα είναι να μεταφυτεύετε από την γλάστρα.

 2. Γιωτα says:

  Πόσο μακριά πρεπει να ειναι ενα δέντρο απο το άλλο για να ευδοκιμησει;
  Μπορώ να φύτεψε δίπλα στο περιτυχισμα δέντρο καρποφόρα χωρίς πρόβλημα;

  • Colorman says:

   Γιώτα εγώ θα έλεγα ανάλογα το δέντρο γύρω στα 4 με 5 μέτρα, και ναι νομ΄μίζω και στο περυτύχισμα δεν υπάρχει προβλημα να φυτέψεις κάποιο δέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*