Επαναφύτευση στο μπαλκόνι και προσμονή για ένα υπέροχο κήπο

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια

Η άνοιξη είναι η εποχή που όλη η φύση ξυπνά αργά από τη χειμερία νάρκη και χτυπά τον νέο κύκλο ζωής. Ο ήλιος λάμπει πιο συχνά, ο αέρας γεμίζει με αρώματα και ακόμη και στη μεγάλη πόλη που ακούτε τον ζοφερό και βουητό θόρυβο από νωρίς το πρωί. Η αλλαγή στη φύση μας θυμίζει ότι η στιγμή που μπορείτε να φυτέψετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας είναι τελικά εδώ.

Πολλοί άνθρωποι της πόλης είναι αρκετά τυχεροί να πληρώσουν και να τακτοποιήσουν τις κατανομές τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να φρεσκάρουν τα μπαλκόνια μόνοι τους. Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία ανήκετε, σίγουρα συνιστούμε να πάρετε κάθε ευκαιρία για να κάνετε κάποια κηπουρική. Θα είστε ευγνώμονες και ευχαριστημένοι όταν ο μικρός κήπος σας τελικά ανθίζει με την πλήρη λαμπρότητα του και δημιουργήσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια1

15 Μικρά μπαλκονάκια, τα οποία φαίνονται αξιολάτρευτα και φιλόξενα

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μεταφυτεύσεις. Η αλλαγή γλάστρας είναι ωφέλιμη για τα φυτά ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει και το χώρο μας. Πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, για να έχουν την ευκαιρία τα φυτά μας να επωφεληθούν στο έπακρο από ένα καινούριο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, υπόστρωμα. Πάντα να επιλέγετε το κατάλληλο χώμα ανάλογα με το είδος τους και πήλινες γλάστρες για καλύτερο αερισμό. Πρόσθεσε λοιπόν στη λίστα αγορών σας νέες γλάστρες και χώμα.

Πότε και τι μπορείτε να φυτέψετε;


Οι περισσότεροι σπόροι σπέρνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Εδώ πρέπει να είστε υπομονετικοί με την άνθηση των φυτών. Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε πολλά βολβοειδή φυτά και μόλις ο ήλιος τα χτυπήσει με τη ζεστασιά του, σύντομα θα δείξουν τα αρωματικά και όμορφα λουλούδια τους. Έτσι μπορείτε εύκολα να γεφυρώσετε το χρόνο, με τη σπορά.

Αγοράστε βολβούς που έχουν ήδη φυτευτεί και είναι καλύτερο να τις τοποθετήσετε στο παράθυρο και να τους αφήσετε να απολαύσουν αρκετό φως του ήλιου. Ο υάκινθος, νάρκισσους και τουλίπες μπορούν να προσφέρουν τη διάθεση της άνοιξης.

balkonpflanzen

Διακόσμηση με λουλούδια, 35 Πράσινες Ιδέες για όμορφα μπαλκόνια


Ενώ τα φυτά και τα βότανα σποράς σας βλαστάνουν στο έδαφος υπομονετικά, μπορείτε να τα βάλετε μερικά κιβώτια στο μπαλκόνι σας. Έτσι, σύντομα μπορείτε να τα δείτε και ακόμη να αναπτυχθούν τα πρώτα νεαρά φυτά στα γλάστρες. Τα μαγικά κουδούνια και οι μαργαρίτες μπορούν να αναπτυχθούν εδώ, αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος για αρωματικά φαρμακευτικά βότανα. Στο μπαλκόνι κήπο σας, μπορείτε να έχετε πάντα φρέσκα βότανα στο χέρι σας. Μαϊντανός, κόλιανδρος, φασκόμηλο ή θυμάρι είναι εξαιρετικά υγιες και μπορείτε ακόμα και στο τέλος της εποχής του κήπου. Η μέντα είναι εύκολο να τη φροντίσετε και έχει υπέροχη μυρωδιά μέχρι το φθινόπωρο.

Tip. Δεν μεταφυτεύουμε φυτά που φέρουν μπουμπούκια. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε λίγο χώμα στην επιφάνεια της παλιάς γλάστρας και αναβάλετε τη μεταφύτευση για μετά το τέλος της ανθοφορίας.

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια3

Εγκαταστήστε το μπαλκόνι και ευθυγραμμίστε καλύτερα τα φυτά


Η θέση των γλαστρών είναι τόσο σημαντική επειδή τα διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες φωτός. Ο τύπος των λουλουδιών και των φυτών που θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με τη θέση του μπαλκονιού σας. Όλα τα παραπάνω ονόματα λουλουδιών αγαπούν τον ήλιο και αν η θέση του μπαλκονιού σας είναι σωστή, μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό αμέσως.

Ο δυόσμος και ο βασιλικός σαν σκιερά έως μερικώς σκιασμένα σημεία. Λάβετε υπόψη αυτό κατά τη φύτευση του μπαλκονιού σας. Το μέρος θα πρέπει να είναι δροσερό και σκιερό για το γεράνι.

Κοιτάξτε τα φυτά σας καθημερινά και προσπαθήστε να καταλάβετε τη γλώσσα τους.

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια4 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια5 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια6 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια7 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια8 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια9 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια10 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια11 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια12 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια13 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια14

red-haired handome young man watering flowers on balcony

red-haired handome young man watering flowers on balcony

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια16 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια17 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια18 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια21 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια22 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια23 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια24 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια25 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια26 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια27μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια28 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια29 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια30 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια31 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια32μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια33 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια34 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια36 μπαλκόνι-φυτά-λουλούδια37

This entry was posted in Μπαλκόνι and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Επαναφύτευση στο μπαλκόνι και προσμονή για ένα υπέροχο κήπο

  1. Pingback: 50 Εκπληκτικές ιδέες για το πώς να φτιάξετε και να διακοσμήσετε τη μικρή βεράντα σας | Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*