Δημιουργικές ιδέες κατοικιών: Wabi Sabi – Η Ιαπωνική τέχνη για να βρείτε διαχρονική ομορφιά στην ατέλεια

Η Ιαπωνική τέχνη για να βρείτε διαχρονική ομορφιά στην ατέλεια

Δημιουργικές ιδέες κατοικιών: Wabi Sabi

Όπως ο Βουδισμός του Ζεν είναι άγνωστος σε εκατομμύρια Ευρωπαίους, το Wabi-Sabi ακούγεται τουλάχιστον ξένο στους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί, ωστόσο, γνωρίζουν σίγουρα ότι πρόκειται για μια παλιά ιαπωνική αισθητική ιδέα, η οποία είναι ελάχιστα γνωστή σε εμάς, η οποία μας διδάσκει διαφορετικά την αντίληψη της ομορφιάς γύρω μας. Το Wabi Sabi είναι ένας σχεδόν ιαπωνικός όρος για την αισθητική. Επιδιώκεται με απλά απλά πράγματα που μπορεί να είναι ατελή, ακόμη και ανεπαρκή.

10 εντυπωσιακά ρουστίκ έθνικ υπνοδωμάτια

 

Αν έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέες, ανεπαρκώς ερευνηθείσες περιοχές, θα συνεχίσετε να παρακινήσετε και να ενθαρρύνετε με το παρόν άρθρο μας να ανακαλύψετε το άγνωστο με διαφορετικό τρόπο και να ανακαλύψετε κάτι το ιδιαίτερο στα ατελή. Σας προσκαλούμε σε ένα νέο ταξίδι σε ένα νέο spa για να βρείτε μαζί την ιαπωνική ομορφιά ιδεώδη οργανικών μορφών και ατομικών λύσεων. Θα ήθελες να συμμετέχεις μαζί μας?

Τι σημαίνει Wabi Sabi;

Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί, διότι δεν είναι εύκολο να μεταφραστούν οι δύο λέξεις Wabi και Sabi στα Ελληνικά. Είναι μάλλον μια μη μεταφραστική εννοιολογική μονάδα, το πραγματικό περιεχόμενο της οποίας είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους Ιάπωνες. Παρ ‘όλα αυτά, προσπαθούμε να αποκαλύψουμε αυτό το μυστικό.

Αρχικά,  Wabi σήμαινε «μοναχικός στη φύση» ή «μακριά από την κοινωνία». Και Sabi ήταν σαν να «μαραζώνει», «να είναι παλιό, να δείχνει πατίνα, να έχει ωριμότητα». Αυτή η αρχική έννοια άλλαξε τον 14ο αιώνα και η πολύ ειδική λέξη σύνθεση πήρε πιο θετικούς συνειρμούς. Το Wabi ονομάζεται τώρα ρουστίκ απλότητα, φρεσκάδα και ηρεμία, ακόμη και απλή κομψότητα. Το Sabi σημαίνει ομορφιά και ηρεμία, που φαίνονται καλύτερα με την ηλικία, ας σκεφτούμε την ταραχή πιο συχνά, παρά τις ρυτίδες στο ανθρώπινο πρόσωπο και τα ίχνη χρήσης στα αντικείμενα. Στα σημερινά ιαπωνικά, το Wabi Sabi μπορεί να συνοψιστεί ως «αισθητική με φυσική απλότητα».

45 Απίθανες Ιδέες Ρουστίκ Εσωτερικής Διακόσμησης

 

Κάποιος μπορεί να τα ορίσει με «ατελής ομορφιά». Αν θέλετε να διερευνήσετε περαιτέρω, θα βρείτε πολλές άλλες ερμηνείες, όπως και παράδειγμα στις παρακάτω εικόνες που έχουμε για σας.

διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια1 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια2 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια3 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια4 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια5 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια6 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια7 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια8 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια9 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια10 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια11 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια12 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια13 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια14 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια15 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια16 διακοσμητική ομορφιά στην ατέλεια17

This entry was posted in Διακόσμηση, διακόσμηση εσωτερικού χώρου, Διακοσμητικές ιδέες and tagged , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*